Libnet.ro
UNICEF

15:45

FOTO VIDEO Cum au sarbatorit 400.000 de oameni 10 ani de la Marea Unirela Alba Iulia. Romanii din SUA au fluturat drapele tricolore si americane

Adevărul Adevărul,
FOTO VIDEO Cum au sarbatorit 400.000 de oameni 10 ani de la Marea Unirela Alba Iulia. Romanii din SUA au fluturat drapele tricolore si americane

In urma cu 85 de ani, in 20 mai 1929, s-au desfasurat la Alba Iulia cele mai impresionante festivitati nationale organizate in Romania Mare. Sarbatorirea unui deceniu de la Marea Unire a fost organizata cu o jumatate de an intarziere din cauza disputelor politice intre liberali si taranisti, dar cu toate acestea a fost potrivti istoricilor o adevarata revarsare de patriotism si mandrie nationala. continuă pe Adevărul

Rusia si China, acord pentru livrarea gazelor, dupa o negociere de peste 10 ani

Compania rusa Gazprom a semnat, dupa negocieri ce au durat peste 10 ani, un acord cu grupul chinez CNCP pentru livrarea de gaze in urmatorii 30 de ani, transmite Mediafax. Valoarea livrarilor este evaluata de presa internationala la peste 400 miliarde de dolari.

Rusia si China, acord istoric pentru livrarea gazelor, dupa o negociere de peste 10 ani

Compania rusa Gazprom a semnat, dupa negocieri ce au durat peste 10 ani, un acord cu grupul chinez CNCP pentru livrarea de gaze in urmatorii 30 de ani, transmite Mediafax. Valoarea livrarilor este evaluata de presa internationala la peste 400 miliarde de dolari.

Prognozele Bancii Nationale nu se adeveresc. Leul a coborat la cea mai joasa cotatie din ultimii 10 ani

Leul moldovenesc isi continua deprecierea fata de dolar si euro. Cursul oficial de schimb stabilit de Banca Nationala pentru astazi este de 13,74 de lei pentru un dolar, si este cel mai scazut din ultimii zece ani.

Stihl: in cel mult 10 ani, robotii vor lua locul motouneltelor din gradina. Cum arata iMow, dispozitivul al carui pret se apropie de 10.000 de lei

In cel mult 10 ani, robotii de gradina vor deveni o obisnuinta in curtea fiecarui om si vor lua locul actualelor motounelte folosite in propriile curti, cred reprezentantii Stihl Romania, reprezentanta locala a unuia dintre cei mai mari producatori de echipamente de profil din intreaga lume.

FOTO VIDEO Presedintele FRF: Fotbalul romanesc a pierdut 24 de ani si pierde si in momentul de fata pentru ca nu suntem la Brazilia

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, miercuri, la Nucet, judetul Dambovita, ca fotbalul romanesc a pierdut 24 de ani si mai pierde si in momentul de fata pentru ca nu suntem calificati la mondialul din Brazilia. Solutia vazuta de Burleanu este constructia unor centre de excelenta pentru juniori, care sa readuca fotbalul acolo unde era in urma cu 24 de ani.

FOTO VIDEO Doi politisti din Podu Turcului sunt acuzati ca au batut un tanar si i-au rupt splina

Liviu Ciorascu 27 de ani) afirma ca a fost arestat abuziv de politistii din Podul Turcului si batut la sectie, pana a lesinat. A ajuns apoi la Spitalul Judetean Bacau, unde a fost operat pentru leziuni foarte grave, fiindu-i taiata splina si o portiune din intestin. Oamenii legii din Podul Turcului au mai fost reclamati si anul trecut de un bacauan, George Azoitei 48 de ani), care afirma ca a fost batut crunt de sase politisti.

FOTO VIDEO Elev de la Colegiul National Unirea, campion de tir, disparut fara urma de doua zile

Costel Zaharia, in varsta de 16 ani, elev in clasa a X-a la Colegiul National Unirea, care face si sport de performanta, este disparut de marti dimineata si nimeni nu stie nimic de el.

FOTO VIDEO Preotul Costica Busuioc a fost uns protopop de Bacau la Catedrala inaltarea Domnului de PS Ioachim Bacauanul

Astazi, aproape 100 de preoti si citiva enoriasi au asistat la sluba de investire in functia de protopop a preotului Costica Busuioc, tinuta de Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, de la ora 10, la Catedrala inaltarea Domnului din Bacau. Episcopul vicar al Romanului si Bacaului a venit imbracat in straie arhieresti, aurite. Preotul Costica Busuioc il inlocuieste din functie pe protopopul Constantin Tomozei.

FOTO VIDEO Basarabeanul care a reconstruit orasul Odessa din temelii

Propaganda sovietica si amintirea dureroasa a holocaustului antonescian au umbrit meritele lui Gherman Pantea, cel care a administrat orasul-port de la Marea Neagra intre 1941 si 1944. Putini ucraineni stiu astazi ca acest primar roman a refacut din ruine localitatea desfigurata de razboi si i-a dat stralucirea unei urbe europene.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2704 seconds )