Libnet.ro
UNICEF

07:15

Frans Timmermans la sefia Comisiei Europene, Manfred Weber in fruntea Parlamentului European ?

Adevărul Adevărul,
Frans Timmermans la sefia Comisiei Europene, Manfred Weber in fruntea Parlamentului European ?

Potrivit informatiilor de ultima ora de pe culoarele summitului UE de la Bruxelles de la care se asteapta desemnarea sefilor structurilor de conducere comunitare, liderii europeani ar merge pe ideea ca postul de presedinte al Comisiei Europene sa fie atribuit socialistului Frans Timmermans, in ciuda opozitiei grupului de la Visegrad, iar cel de sef al Parlamentului European, popularului Manfred Weber. continuă pe Adevărul

Premierii ceh si polonez s-au declarat impotriva nominalizarii lui Timmermans la sefia Comisiei Europene

Liderii statelor membre UE se intalnesc duminica seara la Bruxelles pentru a lua o decizie asupra pozitiilor de la varful blocului comunitar, intr-un context in care tot mai surse il dau ca favorit pe olandezul Frans Timmermans pentru presedintia Comisiei Europene, relateaza Reuters. Premierii ceh si polonez s-au exprimat impotriva nominalizarii lui Timmermans.

Reuniune de criza la Bruxelles, ar putea fi o noua noapte maraton: Timmermans pare sa nu mai fie mare favorit pentru sefia Comisiei Europene Iohannis vrea o functie pentru importanta pentru noile state UE

UPDATE Politicianul socialist Frans Timmermas pare sa nu mai fie mare favorit pentru sefia Comisiei Europene cu doar cateva ore inainte ca liderii Uniunii sa se reuneasca pentru a decide ocupantii celor mai importante pozitii din blocul european. Frans Timmermans a fost unul dintre cei mai critici oficiali europeni la adresa interventiilor legislative in domeniul Justitiei din Romania, operate de guvernarea PSD-ALDE. 18 Varianta Timmermans nu mai pare una asa sigura, grupurile politice cauta acum alte variante21. 03 Cele patru tari din Grupul de la Visegrad - Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia au avut o intalnire cu presedintele francez Macron si vor discuta si cu premierul italian.

Rares Bogdan (PNL): Grupul european condus de Ciolos impiedica desemnarea noului sef al Comisiei Europene. E un blocaj fara precedent in negocieri (VIDEO)

Rares Bogdan, viitor europarlamentar din partea PNL, a declarat, pentru B1 TV, ca exista un blocaj fara precedent in negocierile pentru desemnarea noului sef al Comisiei Europene, iar de vina sunt Emmanuel.

UPDATE: Frans Timmermans, favorit la functia de presedinte al Comisiei Europene - surse Reuters

Politicianul olandez socialist Frans Timmermans este pe cale sa fie numit viitorul presedinte al Comisiei Europene, au declarat duminica diplomati si oficiali, cu cateva ore inainte ca liderii Uniunii Europene sa se intalneasca pentru a decide cine va.

Presedintia Comisiei Europene: Merkel renunta la Weber, potrivit presei germane

Cancelarul german, Angela Merkel, a acceptat in cele din urma ca Manfred Weber nu va fi numit presedinte al Comisiei Europene, dupa consultari intre liderii europeni la summit-ul G20 de la Osaka, Japonia, a anuntat vineri publicatia germana Die Welt am Sonntag citata de AFP.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,4521 seconds )