Libnet.ro
UNICEF

15:45

Gabriel Oprea, PROVOCAT de fostul sef al Directiei Medicale din MApN in privinta tezei de doctorat. Ce ii cere sa faca

România Liberă România Liberă,
Gabriel Oprea, PROVOCAT de fostul sef al Directiei Medicale din MApN in privinta tezei de doctorat. Ce ii cere sa faca

Fostul sef al Directiei Medicale din MApN, Ioan Sirbu, spune ca a sesizat Comisia de Etica in legatura cu un posibil plagiat in lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea si ii cere acestuia sa afiseze lucrarea pe site-ul MAI, pentru a se putea vedea autenticitatea documentului. continuă pe România Liberă

Traian Basescu: Gabriel Oprea s-a ascuns sub mantaua interesului national

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, vineri, la Gandul Live, facand referire la decizia premierului Gabriel Oprea si a UNPR de a vota pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, ca prin aceasta decizie ca mi-e foarte clar ca Gabriel Oprea a tradat, ascunzandu-se sub mataua interesul national. Hai, las-o, nu stra interesul national intr-o numire.

Gabriel Oprea a obtinut titlul de doctor cu calificativul Foarte Bine. Cine sunt membrii comisiei care i-a evaluat teza de doctorat

Premierul interimar Gabriel Oprea a obtinut in 2001 titlul de Doctor in Drept, cu calificativul foarte bine, potrivit datelor puse la dispozitia HotNews. ro de catre Ministerul Educatiei si Universitatea din Bucuresti. Presedintele Comisiei de specialisti care a evaluat doctoratul lui Oprea a fost Constantin Mitrache, pe atunci prodecan al Facultatii de Drept. La doi ani de la acel moment, atat Constantin Mitrache, cat si Gabriel Oprea au fost membri in comisia de doctorat a altui premier cu plagiat: Victor Ponta. Descarca din articol Raspunsul trimis de Ministerul Educatiei catre premierul interimar Gabriel Oprea, referitor la parcursul sau academic.

EXCLUSIV Gabriel Oprea, primul autor de plagiat muncit cu copy paste, cut si alte metode

Teza de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea, sustinuta in anul 2000 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, contine o serie de elemente pe care comunitatea academica le include in categoria plagiatului. Calupuri intregi de text sunt preluate ad litteram din lucrarile altor autori, lucrarea fiind in esenta un mixt de paragrafe amalgamate, fara a contine o introducere sau concluzii proprii. De altfel, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti a primit inca din data de 26 iunie 2015 o sesizare cu privire la teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, care nu este legata numai de plagiat, ci sunt sesizate si alte aspecte, potrivit surselor HotNews. ro. Gabriel Oprea n-a putut fi contactat, insa un purtator de cuvant de la ministerul de interne ne-a transmis ca acesta nu mai are nimic de adaugat fata de cele spuse in comunicatul dat publicitatii ieri. Dupa ce HotNews. ro a scris ca exista o sesizare de plagiat pe numele sau la Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, Oprea a transmis, printr-un comunicat, ca este un om corect, ca respecta si a respectat legile tarii, si ca primit de la Ministerul Educatiei in urma cu o saptamana atestarea fiecarei etape din parcursul sau academic, dar nu a raspuns punctual acuzatiilor de plagiat.

Gabriel Oprea si-a publicat dupa sapte ani teza de doctorat suspecta de plagiat. Ce a mai gresit generalul de data asta

Gabriel Oprea si-a publicat in anul 2008 teza de doctorat sustinuta in 2001, in care apar elemente pe care comunitatea academica le include in categoria plagiatului. Problema e ca Gabriel Oprea omite sa precizeze ca volumul publicat nu este o carte noua, ci reprezinta teza sa de doctorat sustinuta in urma cu sapte ani. In plus, in procesul de copiere a propriei teze de doctorat, plagiata dupa Ion Neagu, Oprea mai pierde cateva capitole, referinte si autori.

Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti anunta ca examineaza suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a lui Gabriel Oprea

Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti a decis, in urma unor dovezi aparute in media, sa examineze suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea, anunta Comisia, intr-un comunicat remis HotNews. ro. Institutia demareaza ancheta in acest caz dupa ce HotNews. ro a publicat in exclusivitate, sub semnatura Emiliei Sercan, o analiza amanuntita a tezei de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea. Presedintele Comisiei de etica, Marian Popescu, explica faptul ca examinarea suspiciunii de plagiat porneste ca urmare a dovezilor aduse de media.

Cum a profitat fostul sef al Finantelor bistritene de talentul de scriitor si de varsta pentru a iesi dupa doar un an petrecut dupa gratii pentru fapte de coruptie

Cu acuzatii de coruptie in spate, fostul sef al Directiei Generale a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud este pe cale sa iasa din inchisoare, dupa ce a executat doar un an din pedeapsa de trei ani si jumatate. Se pare ca acesta a profitat de talentul de scriitor, dar si de varsta care ii garanteaza liberarea conditionata dupa executarea unei treimi din pedeapsa.

Vasile Blaga: Nu voi vota un Guvern condus de Gabriel Oprea

Vasile Blaga, copresedintele Partidului National Liberal, a declarat miercuri seara la postul de televiziune Realitatea TV ca nu va vota un Guvern condus de actulul premier interimar Gabriel Oprea.

Consiliul National de Etica va examina suspiciunea de plagiat in cazul lui Gabriel Oprea

Suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea este analizata de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, singurul organism abilitat pentru solutionarea acestor sesizari la nivel national, a anuntat, vineri, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii MECS), potrivit Mediafax.

MECS: Suspiciunea de plagiat in cazul lui Gabriel Oprea, analizata de Consiliul National de Etica

Suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea este analizata de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, singurul organism abilitat pentru solutionarea acestor sesizari la nivel national, a anuntat, vineri, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii MECS).

Premierul interimar Gabriel Oprea a dat 50 de procurori in plus DNA, solicitati de Laura Codruta Kovesi la bilantul din luna februarie/ Au fost suplimentate si posturile de la Inalta Curte

Guvernul condus de premierul interimar Gabriel Oprea a adoptat in ultima sedinta o hotarare prin care s-au luat o serie de masuri pentru buna functionare a institutiilor din sistemul justitiei, intre care si suplimentarea posturilor la DNA cu 50 de posturi de procuror si 10 de grefier. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial de joi, 2 iulie. Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a anunta, la bilantul din luna februarie, ca a cerut 50 de noi posturi, din cauza cresterii volumului de dosare in conditiile in care numarul procurorilor a ramas acelasi de la infiintarea DNA. De notat ca solicitarea n-a fost aprobata pe mandatul de premier al lui Victor Ponta, anchetat in dosarul Sova. Au fost suplimentate si posturile la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la 539 de posturi, cu cat functiona in baza unei hotarari din 2014, la 549 de posturi, cat prevede noua hotarare.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 15:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2049 seconds )