Libnet.ro
UNICEF

08:30

GATA cu articolele de unica folosinta din plastic! Uniunea Europeana, decizie de ULTIMA ORA

B1 B1,
GATA cu articolele de unica folosinta din plastic! Uniunea Europeana, decizie de ULTIMA ORA

Uniunea Europeana introduce o serie de masuri menite sa reduca deseurile marine provenite de la cele zece articole din plastic de unica folosinta care se gasesc cel mai frecvent pe plajele europene, precum si. continuă pe B1

Decizie istorica in UE: anumite articole de unica folosinta din plastic, interzise

Farfuriile, tacamurile paiele si alte obiecte de unica folosinta din plastic vor fi interzise in UE, obligatia fiind impusa tuturor statelor incepand cu anul 2021.

Decizie istorica in Uniunea Europeana pentru reducerea deseurilor de plastic: Tacamurile, farfuriile, paiele sau betisoarele de urechi, interzise

Consiliul Uniunii Europene a adoptat marti masurile ambitioase propuse de Comisie menite sa reduca deseurile marine provenite de la cele zece articole din plastic de unica folosinta care se gasesc cel mai frecvent pe plajele europene, precum si echipamentele de pescuit abandonate si materialele plastice oxodegradabile. Prin noile norme vor fi interzise betisoarele pentru urechi, tacamurile, farfuriile, paiele, paharele, recipientele pentru alimente si bauturi fabricate din polistiren expandat si toate produsele fabricate din materiale plastice oxodegradabile. Directiva va intra in vigoare la 20 de zile de la publicare, iar statele membre vor avea apoi la dispozitie doi ani pentru a o transpune.

LISTA 9 categorii de produse din plastic vor fi interzise in Romania si restul UE, in anumite conditii: de la betisoare de urechi la paie de suc. Descarca noua directiva

Statele membre UE, inclusiv Romania, vor avea la dispozitie 2 ani sa interzica 9 categorii de produse din plastic de unica folosinta, inclusiv paie de baut si betisoare pentru urechi, in anumite conditii, potrivit formei finale a directivei europene de reducere a impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, adoptate marti de Consiliul Uniunii Europene.

UNIUNEA EUROPEANA: Turcia trebuie sa respecte drepturile suverane ale Ciprului

Uniunea Europeana si-a reiterat luni apelul adresat Turciei de a respecta ''drepturile suverane '' ale Ciprului si de a se abtine de la orice ''actiune ilegala '', cu referire la intentia Ankarei de a desfasura activitati de forare in ''zona economica exclusiva cipriota '' ZEE), potrivit AFP.

Chiril Gaburici: Uniunea Europeana a devenit principalul partener comercial al tarii

Din momentul punerii in aplicare a DCFTA, configuratia comertului extern al Republicii Moldova s-a schimbat, Uniunea Europeana devenind principalul partener comercial al tarii, cu o pondere de 70% in cazul exporturilor si 50% in cazul importurilor.

Ce drepturi avem atunci cand muncim in Uniunea Europeana si cum procedam cand ne sunt incalcate. Procedura costisitoare care a fost eliminata

Libera circulatie a fortei de munca este poate unul dintre cele mai tangibile si accesibile avantaje ale aderarii la Uniunea Europeana pentru romani.

Efecte nebanuite ale Brexit. Romania ar putea deveni cel mai mare producator de gaze naturale din UE

Romania va deveni cel mai mare producator din gaze din Uniunea Europeana, daca Marea Britanie va parasi spatiul comunitar, a anuntat marti ministrul Energiei Anton Anton. Am constatat cu placere, poate.

Aici Uniunea Europeana. Urmeaza ora exacta!

Amintindu-ne ca Henry Kissinger numea Austria seismograful Europei,ne vom gandi imediat la semnificatiile interne dar mai ales externe ale cutremurului politic major de la Viena. Sa fie aceasta lebada neagra care sa dea lovitura de inceput populismului anti-european? Ce sa insemne, deci, pentru UE prabusirea Partidului Libertatii din Austria ce denumire inselatoare), unul dintre partidele demult consacrate ale optiunii nationaliste eurosceptice de pe continent, ale extremismului de dreapta, cu sustinere binecunoscuta din partea Rusiei?.

Alegerile europarlamentare Ultimele zile de campanie inaintea scrutinului. Care sunt principalele mize si de ce conteaza alegerile din Uniunea Europeana

Alegerile europarlamentare intra in linie dreapta, acestea fiind ultimele zile de campanie inainte ca cetatenii europeni sa mearga deja la urne incepand de joi, in conditiile in care scrutinul se desfasoara in perioada 23-26 mai. Ironic, printre primii europeni care vor fi chemati sa decida asupra modului in care va arata Europa viitorului sunt chiar britanicii, in conditiile in care Marea Britanie participa la scrutin dupa amanarea Brexit-ului din cauza tensiunilor politice de la Londra.

ştiri de la B1

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2252 seconds )