Libnet.ro
UNICEF

13:30

Gheorghe Jimboiu, liderul miscarii legionare din Oltenia. Istoricii: Au facut mult rau in timpul rebeliunii

Adevărul Adevărul,
Gheorghe Jimboiu, liderul miscarii legionare din Oltenia. Istoricii: Au facut mult rau in timpul rebeliunii

Miscarea legionara a fost o organizatie cu caracter mistic-religios si violent anticomunist, care functionat in Romania din 1927. Adeptii acestei organizatii utilizau asasinatul ca arma politica. continuă pe Adevărul

Liderul Miscarii Legionare, judecat la Turnu Severin

La Drobeta Turnu Severin a avut loc procesul liderului Miscarii Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. A fost un eveniment care a creat in epoca o stare de efervescenta si de interes cu totul deosebita.

Gogu Puiu, liderul miscarii anticomuniste din Dobrogea. Haiducii Dobrogei isi aveau centrele de rezistenta in Babadag si Delta Dunarii

Gogu Puiu ramane cea mai proeminenta figura a luptei anticomuniste din Dobrogea. Purta doar haina militara si era inarmat cu doua revolvere. intotdeauna avea asupra sa o grenada, pe care a folosit-o pentru a nu cadea viu in mainle comunistilor.

Capitanul Corneliu Zelea Codreanu si inceputurile miscarii legionare la Focsani

Corneliu Zelea Codreanu, liderul extremei drepte nationalist crestine din perioada interbelica, a avut in activitatea sa de capetenie a legionarilor legaturi puternice cu orasul Focsani.

Cine au fost liderii miscarii legionare din Romania si cum au sfarsit.Secretele cuiburilor de legionari

In perioada 1948 1962, de-a lungul si de-a latul tarii, din Dobrogea si pana in Bucovina, din Delta Dunarii si pana in Banat, s-au infiintat grupari de rezistenta anticomuniste.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2192 seconds )