Libnet.ro
UNICEF

05:00

Grecia si zona Euro: care e de fapt problema?

Hotnews Hotnews,
 Grecia si zona Euro: care e de fapt problema?

In ultimele zile am participat la mai multe conferinte pe teme economice, dar rareori gaseam vreun bancher comercial sau central care sa accepte sa vorbeasca oficial despre ce se intampla in Grecia. Parerea aproape unanima este ca iesirea grecilor din zona euro nu se va petrece inainte de finele lunii, existand sperante sa nu se petreaca deloc. Asta in ciuda avertismentelor pe care agentiile de turism le fac turistilor care viziteaza Grecia, de a-si retrage cash-ul necesar, in caz ca luni bancile vor fi inchise. Cert e ca turistii vin cu mai mult cash, ca nu stii cum vor evolua lucrurile si tot cert e ca retragerile de numerar din bancile grecesti au depasit 3 miliarde de euro in 4 zile. continuă pe Hotnews

Presedintele Eurogroup vrea sa mentina Grecia in zona euro: Ramanem deschisi la propunerile elene, intrebarea este daca ele vor veni in timp util

Presedintele zonei euro, Jeroen Dijsselbloem, a dat asigurari miercuri ca vrea sa pastreze Grecia in zona euro, avertizand ca este prea devreme pentru a prezice rezultatul negocierilor, transmite AFP.

Banca centrala a Greciei: in lipsa unor solutii, vom intra in FALIMENT si vom IESI DIN ZONA EURO

Banca centrala a Greciei a avertizat miercuri ca tara va intra pe drumul dureros al incapacitatii de plata si al iesirii din zona euro, daca Guvernul si creditorii internationali nu vor reusi sa ajunga la u.

Grecia: Manifestatii pentru ramanerea in zona euro, sub sloganul Ramanem in Europa

Grecii au iesit din nou in strada, joi seara, pentru a manifesta sub sloganul Ramanem in Europa, dupa o demonstratie impotriva masurilor de austeritate organizata miercuri, relateaza Euronews, citat de Mediafax. Multi greci se tem de efectele unei iesiri a tarii lor din Uniunea Europeana. Potrivit unui sondaj de opinie recent, sapte din zece greci vor sa ramana in zona euro indiferent de cost. Grecia apartine Europei, se putea citi pe invitatia trimisa pe Facebook unui numar de 30. 000 de persoane, care facea apel la manifestatia de joi.

Grecia: 7.000 de oameni s-au adunat in fata Parlamentului pentru ramanerea in zona euro

Mii de greci ingrijorati de stragegia guvernului Tsipras fata de creditorii internationali si de riscul iesirii din zona euro s-au adunat joi seara in fata Parlamentului strigand noi ramanem in Europa, anunta AFP.

Cum i-ar putea afecta pe romani iesirea Greciei din zona euro. De la limitarea extragerilor la bancomatele din Grecia la slabirea leului

O eventuala iesire a Greciei din zona euro ar avea efecte limitate si de scurta durata asupra economiei romanesti si asupra romanilor, sustin analistii consultati de Adevarul, printre acestea numarandu-se o volatilitate mai crescuta a cursului de schimb, o scadere a investitiilor straine si instalarea pe termen scurt a unei stari de panica ce ar putea determina retrageri de fonduri din bancile cu capital grecesc.

La ce se pot astepta turistii in cazul in care Grecia iese din zona euro

Intrarea Greciei in faliment si chiar o iesire a acesteia din zona euro si din UE ar putea sa devina curand realitate. Specialistii in turism considera ca un astfel de scenariu isi va face simtite efectele si asupra turistilor care aleg taramul elen ca destinatie de vacanta anul acesta si anul viitor.

In cazul in care Atena nu vine cu noi propuneri, zona euro vrea sa discute luni despre cum sa faca fata unui default grec

In cazul in care Atena nu trimite noi propuneri in cadrul negocierilor cu creditorii internationali, ministrii de Finante din zona euro vor discuta cum sa abordeze un default grec intr-o intalnire desfasurata lui, au anuntat oficiali UE, transmite Reuters.

Bancile din zona euro au accesat circa 74 miliarde euro de la BCE

Institutiile de credit din zona euro au contractat in luna iunie, de la Banca Centrala Europeana BCE), imprumuturi ieftine pe termen lung in valoare de 73,8 miliarde de euro 84,2 miliarde de dolari), in cadrul celei de-a patra runde a programului Long-Term Refinancing Operations TLTRO).

Premierul Greciei, sigur ca statul elen va ramane in zona Euro: Exista o solutie la criza datoriei

Premierul Greciei anunta ca tara sa va ramane in zona Euro si ca exista o solutie la criza datoriei elene. Afirmatiile lui Alexis Tsipras vin la doar cateva ore dupa ce sedinta ministrilor din tarile.

Avioane britanice, trimise de trei ori intr-o zi sa intercepteze avioane rusesti in apropiere de zona in care NATO efectua exercitii militare

Avioane de tip Typhoon din cadrul Fortelor Aeriene Regale RAF) britanice au fost trimise miercuri - in trei randuri in decurs de o zi - sa intercepteze avioane rusesti care s-au apropiat de zona in care NATO.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2256 seconds )