Libnet.ro
UNICEF

10:45

Greva minerilor de la CE Oltenia determina autoritatile sa scoata taxa de 2% pentru societatile care produc carbune

Adevărul Adevărul,
Greva minerilor de la CE Oltenia determina autoritatile sa scoata taxa de 2% pentru societatile care produc carbune

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat joi, la Targu-Jiu, cu privire la Ordonanta nr. 114/2018, care impune o taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, ca se va stradui sa o elimine pentru societatile care produc energie pe baza de carbune. continuă pe Adevărul

Criza energetica la nivel national, provocata de greva minerilor de la CE Oltenia

Romania nu s-a mai confruntat de circa 30 de ani cu o astfel de criza energetica, in conditiile in care Romania beneficiaza de toate resursele naturale pentru productie. Cu toate acestea, ieri dimineata Romania a fost nevoita sa importe circa 1. 600 MWh, pentru a putea face fata consumului de 9. 000 MWH, si asta in conditiile in care nu este prea frig.

Fost ministru al energiei: Salariile minerilor de la CE Oltenia puteau fi marite cu peste 20%, fara taxa de 2% pe cifra de afaceri

Desi conducerea Complexului Energetic Oltenia a anuntat ca salariile minerilor pot creste cu 10-12%, acestea ar fi putut fi majorate cu peste 20%, daca nu se introducea taxa pe cifra de afaceri a companiilor din energie, este de parere Razvan Nicolescu, fost ministru al energiei. Reamintim ca peste 7. 000 de angajati din exploatarile miniere se afla in greva si au oprit activitatea.

Greva minerilor s-a incheiat: Ce au obtinut muncitorii din Complexul Energetic Oltenia

Dupa cateva zile de tratative tensionate cu reprezentantii minerilor din Complexul Energetic Oltenia, greva lor s-a incheiat, iar beneficiile protestului au fost semnificative. Ministrul Energiei a ajuns sa se implice direct in tratativele cu protestatarii de la minele de carbuni din Oltenia. Din acest motiv, nu ar trebui sa vina ca o surpriza faptul ca [] .

Criza n energie dupa greva minerilor: Guvernul bjbie dupa solutii si fuge de responsabilitate/ n cteva ore ar putea fi oprita prima termocentrala din lipsa de carbune

Greva minerilor din Gorj a scapat total de sub controlul autoritatilor. Degeaba i-au momit cu ceva usoare majorari salariale si degeaba i-au amenintat cu instanta. Nimic nu i-a convins sa renunte la greva pornita spontan vineri seara. Guvernul a incercat sa gaseasca solutii, insa fugind de orice responsabilitate. in cursul zilei de joi, pe ultima suta de metri, ar putea fi convocat un comitet de criza in energie, insa lipsesc total solutiile concrete. inca din momentul in care a fost aprobata celebra ordonanta privind supra-taxarea mediului de afaceri, Guvernul a fost avertizat ca primii loviti ar putea fi chiar minerii de la Complexul Energetic Oltenia, insa nu a fost interesat de acest aspect. Acum, Romania risca sa nu poata acoperi un sfert din necesarul de energie, fapt fara precedent in ultimii 30 de ani.

Greva minerilor de la Complexul Energetic Oltenia, subiect de discutie la Guvern

Ministrul energiei Anton Anton, ministrul finantelor Eugen Teodorovici si ministrul economiei Nicolae Badalau au fost convocati miercuri, in jurul orei 12, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Viorica Dancila despre greva de la Complexul Energetic Oltenia. Reamintim ca minerii refuza sa mai lucreze, aflandu-se in greva de vineri seara.

Greva minerilor de la Complexul Energetic Oltenia continua: Protestatarii au mpiedicat preluarea unor vagoane ncarcate cu carbune

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia nu au fost multumiti de oferta conducerii societatii privind o posibila majorare a salariilor cu 10-12% si au decis sa continue greva pornita spontan vineri seara. Nu s-au lasat impresionati nici de amenintarile secretarului de stat Doru Visan, care sustine ca este ilegala greva si ca vor fi urmate caile legale pentru rezolvarea situatiei. Mai mult, minerii de la Cariera Rosiuta stau pe calea ferata, pentru a impiedica o locomotiva sa preia vagoane incarcate cu carbune pe care sa il duca la termocentrala Isalnita, potrivit ziarului Pandurul.

UPDATE Greva minerilor de la Complexul Energetic Oltenia continua: Protestatarii au mpiedicat preluarea unor vagoane ncarcate cu carbune

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia nu au fost multumiti de oferta conducerii societatii privind o posibila majorare a salariilor cu 10-12% si au decis sa continue greva pornita spontan vineri seara. Nu s-au lasat impresionati nici de amenintarile secretarului de stat Doru Visan, care sustine ca este ilegala greva si ca vor fi urmate caile legale pentru rezolvarea situatiei. Mai mult, minerii de la Cariera Rosiuta stau pe calea ferata, pentru a impiedica o locomotiva sa preia vagoane incarcate cu carbune pe care sa il duca la termocentrala Isalnita, potrivit ziarului Pandurul. UPDATE Minerii au discutat cu seful companiei Sorin Boza, care le-a propus cresteri salariale intre 10% si 24%, cele mai consistente majorari fiind pentru cei cu salarii mai mici. Minerii urmeaza sa analizeze majorarile salariale propuse.

Greva minerilor de la Complexul Energetic Oltenia: Patronatul, apel de incetare a protestelor. Paguba poate depasi zilnic 15 milioane lei

Conducerea Complexului Energetic Oltenia face apel catre salariatii protestatari, spunand ca pretul pe care compania trebuie sa il plateasca pentru compensarea energiei nelivrate este la un nivel foarte.

Greva minerilor opreste termocentala Rovinari

Un grup de productie al Termocentralei de la Rovinari a fost oprit, miercuri dimineata. Stocurile de carbune sunt aproape epuizate si, daca minerii care sunt in greva de sase zile nu reincep munca, intreaga activitate a Complexului Energetic Oltenia.

Greva minerilor opreste termocentrala Rovinari

Un grup de productie al Termocentralei de la Rovinari a fost oprit, miercuri dimineata. Stocurile de carbune sunt aproape epuizate si, daca minerii care sunt in greva de sase zile nu reincep munca, intreaga activitate a Complexului Energetic Oltenia.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2167 seconds )