Libnet.ro
UNICEF

11:01

Guvernul a adoptat OUG pentru starea de alerta. Nu vom avea trei zile fara restrictii

Adevărul Adevărul,
Guvernul a adoptat OUG pentru starea de alerta. Nu vom avea trei zile fara restrictii

Ordonanta de urgenta adoptata de Guvern in privinta celor trei zile ramase neacoperite legislativ dupa expirarea starii de urgenta cuprinde si definitia starii de alerta, a anuntat ministrul de Interne, Marcel Vela, dupa sedinta Executivului. continuă pe Adevărul

Orban: Azi declaram starea de alerta. Vom institui toate masurile necesare pentru a apara viata romanilor

Romania intra de vineri in stare de alerta, ca prim pas spre revenirea la normalitate. Premierul Ludovic Orban le-a cerut cetatenilor sa fie responsabili si sa respecte in continuare masurile impuse de autoritati.

Tensiune la Comisia juridica unde se discuta legea pentru starea de alerta: ministrii nu au acces sa intervina in discutiile pe zoom

Ministrii Violeta Alexandru si Monica Anisie, precum si secretarul de stat Raed Arafat nu ar avea acces la discutiile Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor care discuta proiectul de lege privind starea de alerta, potrivit unor surse politice.

Recomandarile Patriarhiei pentru starea de alerta dupa discutiile cu Guvernul. Sunt permise spovedaniile individuale. Cum se vor desfasura slujbele

Patriarhia Romana a transmis, joi seara, recomandari pentru starea de alerta, dupa discutii cu Guvernul. Recomandarile vizeaza accesul in lacasurile de cult, folosirea spatiului liturgic, desfasurarea slujbelor si accesul in cimitire.

MASURI PENTRU STAREA DE ALERTA Premierul devine seful Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta CNSSU) va institui, incepand de maine, starea de alerta si va lua toate masurile necesare pentru apararea vietii si sanatatii cetatenilor, masuri care sunt obligatorii si sunt stabilite in baza dispozitiilor OUG 212004, a declarat premierul Ludovic Orban la inceputul sedinte de guvern de astazi, care se afla in desfasurare.

Camera Deputatilor a adoptat legea privind starea de alerta

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri seara, in calitate de for decizional, legea privind starea de alerta. Proiectul depus de Guvern a suferit mai multe modificari, insa a fost votat de majoritatea parlamentarilor.

Noi masuri bisericesti pentru starea de alerta. Acestea privesc accesul in biserici, in cimitire, precum si modul in care vor fi organizate slujbele

Din 15 mai inceteaza starea de urgenta, care va fi inlocuita cu starea de alerta. in acest context, Patriarhia Romana transmite mai multe indrumari catre unitatile de cult ale Bisericii Ortodoxe Romane.

RENATE WEBER: Nu exista o definitie si o limita in timp pentru starea de alerta

Avocatul Poporului, Renate Weber, spune ca este o situatie cu care nu ne-am mai intalnit pentru ca miercuri Curtea Constitutionala decide asupra sesizarii facute privind Ordonanta care reglementeaza starea de alerta.

PSD acuza Guvernul de incompetenta criminala: Dupa 15 mai nu vom mai avea nicio restrictie. Premierul habar nu are notiuni elementare de Constitutie

Liderul deputatilor PSD Alfred Simonis a acuzat Guvernul de incompetenta criminala, pentru ca nu a venit mai repede cu un proiect de lege care sa reglementeze starea de alerta. Pana vineri, cand Romania face primul pas de relaxare sociala, e imposibil sa intre in vigoare o lege privind starea de alerta, urmatoarea etapa dupa starea de urgenta.

Weber, despre legea privind starea de alerta: Nu vom ataca aceasta lege in aceste doua zile pana cand presedintele are posibilitatea sa o promulge

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anuntat, miercuri seara, ca nu va ataca la Curtea Constitutionala legea privind starea de alerta in perioada imediat urmatoare, dar va analiza actul normativ, demersul fiind, insa, de durata. Weber a precizat ca a urmarit dezbaterile din Parlament si s-a declarat multumita ca amendamentul care ar fi permis intrarea in vigoare imediata a legii ceea ce ar fi fost neconstitutional a fost eliminat.

Tataru, dupa modificarea Legii starii de alerta: Vom incerca sa reasezam aceste masuri

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a afirmat, miercuri seara, referitor la modificarile aduse de Parlament legii care reglementeaza starea de urgenta, ca se va incerca, joi, in sedinta de Guvern, ca aceste masuri sa fie reasezate, adaugand ca relaxarea trebuie privita cu mai multa precautie.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2095 seconds )