Libnet.ro
UNICEF

14:15

IPS Teodosie si biserica stat in stat: cum a amenintat Guvernul, justitia, politia, in numele BOR

Playtech Playtech,
IPS Teodosie si biserica stat in stat: cum a amenintat Guvernul, justitia, politia, in numele BOR

Unul dintre cei mai vocali oameni din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Teodosie continua sa considere ca este deasupra legilor si oranduielilor acestei tari. Din acest motiv, a. continuă pe Playtech

Patriarhia Romana sustine cauza lui IPS Teodosie si cere autoritatilor sa permita pelerinajul la Pestera Sf. Apostol Andrei: O exceptie necesara pentru un caz exceptional

Patriarhia Romana solicita autoritatilor sa permita, in mod exceptional, credinciosilor din tara sa mearga in pelerinaj la Pestera Sf. Apostol Andrei din comuna Ion Corvin din judetul Constanta, cu respectarea normelor sanitare: O exceptie necesara pentru un caz exceptional. Initial Patriarhia a transmis ca Secretariatul de Stat pentru Culte este cel care are obligatia de a se implica in medierea conflictului intre IPS Teodosie si autoritatile care au restrictionat pelerinajul de Sf. Andrei. in perioada pandemiei, IPS Teodosie s-a facut remarcat prin mai multe declaratii si actiuni controversate, ultima dintre acestea fiind miercuri, cand a oficiat o slujba in biserica la care au luat parte circa 60 de oameni, in conditiile in care Constanta este in carantina, iar slujbele sunt permise doar in afara bisericii, cu reguli stricte. Orban, sfat sincer catre IPS Teodosie: Sa indemne credinciosii la respectarea regulilorPolitia Constanta, despre amenzile date la slujba oficiata de IPS Teodosie cu zeci de oameni in biserica: Reprezentantii bisericii au avut o atitudine ofensiva La ceremoniile de Sf. Andrei pot participa doar localnicii, vor fi filtre.

Patriarhia Romana, reactie in scandalul IPS Teodosie - autoritati: Secretariatul de Stat pentru Culte este obligat sa se implice in mediere E datoria statului sa fie predictibil in relatia cu cultele

Secretariatul de Stat pentru Culte are obligatia de a se implica in medierea unei situatii in care trebuie deplin lamurita atat responsabilitatea Arhiepiscopiei Tomisiului de a respecta masurile sanitare impuse in contextul carantinei locale, cat si a autoritatilor care aplica aceste masuri, sustine Patriarhia Romana, in contextul conflictului intre IPS Teodosie si autoritatile care au restrictionat pelerinajul de Sf. Andrei. Orban, sfat sincer catre IPS Teodosie: Sa indemne credinciosii la respectarea regulilorPolitia Constanta, despre amenzile date la slujba oficiata de IPS Teodosie cu zeci de oameni in biserica: Reprezentantii bisericii au avut o atitudine ofensiva La ceremoniile de Sf. Andrei pot participa doar localnicii, vor fi filtre.

IPS Teodosie, scrisoare catre Guvern: Nu vom ingadui ca dreptul de a-l cinsti asa cum se cuvine pe Sf Andrei sa ne fie calcat in picioare de cei care nu au frica de Dumnezeu si se inchina unei stiinte absurde

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ii scrie premierului Ludovic Orban ca nu va ingadui ca dreptul de a-l cinsti asa cum se cuvine pe Sfantul Andrei sa fie calcat in picioare de cei care nu au frica de Dumnezeu si se inchina unei stiinte absurde, care nesocoteste pe om in integralitatea sa: trup, dar si suflet: Ce veti face? Ne veti bate, amenda, aresta si executa pe toti cei care vom merge sa ne rugam la Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei, in ziua praznuirii sale ?!? Veti asmuti justitia si fortele de ordine impotriva propriilor frati si surori pentru a va atinge scopurile fixate?. El avertizeaza Guvernul sa nu subestimeze dorinta oamenilor de a striga din nou in strada.

Aproape 40 de oameni fara masca in biserica, la o slujba oficiata de IPS Teodosie Constanta e in carantina, iar slujbele sunt permise doar afara

Treizeci si noua de persoane au fost amendate, miercuri, de politisti pentru ca au participat la o slujba religioasa la o biserica din municipiul Constanta, fara a purta masca de protectie sau a respecta regulile de distantare fizica. Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti condus de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie. Municipiul Constanta este in carantina din 20 noiembrie si este permisa oficierea slujbelor religioase doar in exteriorul cladirilor, cu exceptia celor la care participa doar personalul bisericesc.

Politia Constanta, despre amenzile date la slujba oficiata de IPS Teodosie cu zeci de oameni in biserica: Reprezentantii bisericii au avut o atitudine ofensiva La ceremoniile de Sf. Andrei pot participa doar localnicii, vor fi filtre

Politia si Jandarmeria Constanta au anuntat joi ca in 30 noiembrie vor fi patrule in zona Manastirii Pestera Sfantului Andrei din localitatea Ion Corvin, pentru a verifica daca se respecta masurile impuse in contextul pandemiei de COVID-19, iar daca va fi necesar efectivele de ordine vor fi suplimentate, subliniind ca vor putea participa la ceremonii, conform legii, doar localnicii. Precizarile au fost facute in contextul scandalului generat de IPS Teodosie, care contesta interzicerea pelerinajului de Sf. Andrei.

Informatii de ultima ora despre pelerinajul de Sfantul Andrei. iPS Teodosie: Oprim niste abuzuri

Tensiuni uriase la Constanta, acolo unde ar trebui sa aiba loc pelerinajul la Pestera Sfantului Andrei. in prezent, judetul Constanta se afla in carantina, ceea ce presupune ca in cinzi zile, pe data de 30 noiembrie atunci cand Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Andrei, situatia va fi aceeasi, credinciosii avand interzis sa faca pelerinajul .

iPS Teodosie ii asteapta pe oameni la pelerinajul de Sf. Andrei: Cred ca participantii se vor insanatosi!

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunat in direct la Antena 3 ca va participa, impreuna cu preoti ortodocsi, pe 30 noiembrie, la ceremonia religioasa de Sf. Andrei, care implica un pelerinaj la pestera unde se crede ca ar fi stat apostolul lui Iisus.

Orban, sfat sincer catre IPS Teodosie: Sa indemne credinciosii la respectarea regulilor

Premierul Ludovic Orban ii raspunde Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, dupa ce acesta i-a scris ca nu va ingadui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfantul Andrei sa fie calcat in picioare, in contextul restrictiilor privind pelerinajele. Sfatul meu sincer catre inalt Prea Sfintia Sa Teodosie este sa indemne credinciosii la respectarea regulilor, a afirmat joi Ludovic Orban.

CTP, despre scrisoarea iPS Teodosie catre premierul Orban: Sica, am sa-ti torn o revolutie

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat intr-un editorial publicat in Republica si intitulat IPS Mache toarna o revolutie scrisoarea de protest trimisa premierului Ludovic Orban de catre iPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dupa interzicerea pelerinajului la Pestera Sf. Andrei in contextul in care orasul Constanta se afla in carantina.

iPS Teodosie ii cheama pe toti preotii din Eparhia Tomisului la Pestera Sf. Andrei

IPS Teodosie a trimis o circulara prin care ii cheama pe toti preotii din Eparhia Tomisului, personalul clerical si monahal, sa mearga la Pestera Sf Andrei ca sa savarseasca in sobor Sfanta Liturghie.

ştiri de la Playtech

actualitate, 14:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2024 seconds )