Libnet.ro
UNICEF

08:45

IEA: Economia subterana a Romaniei, aproape o treime din PIB

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
IEA: Economia subterana a Romaniei, aproape o treime din PIB

Desi a scazut cu echivalentul a 4,4% din PIB, economia noastra subterana din ultimii zece ani se ridica la aproape o treime din Produsul Intern Brut, Romania avand una dintre cel mai grave situatii din UE si venituri semnificative pierdute de stat. continuă pe Ziarul Bursa

Situatie ingrijoratoare fata de UE: Economia subterana a Romaniei, aproape o treime din PIB

Desi importanta, scaderea de 4,4% din PIB a economiei subterane inregistrata de Romania in ultimii 10 ani lasa tara cu tranzactii nefiscalizate echivalente cu aproape o treime din PIB, una dintre cel mai grave situatii din UE, si venituri semnificative.

Evaziunea fiscala a ajuns la 20 de miliarde de euro, adica la 15% din PIB.

Romania pierde zilnic 54 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale. O mare parte din gaura din buget este provocata de contrabanda cu tigari, alcool si produse energetice. Asta face ca statul sa atraga la buget mult mai putin decat alte state din Uniunea Europeana. Statisticile arata ca statul colecteaza taxe si impozite de numai 32 de euro la fiecare 100 de euro din economie. Asta in timp ce la nivelul Uniunii Europene media incasarilor este de 40 de euro. Ca sa creasca incasarile, .

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2045 seconds )