Libnet.ro
UNICEF

11:45

Igor Dodon explica de ce Maia Sandu nu a primit protectie de stat imediat ce a fost aleasa in functie

Adevărul Adevărul,
Igor Dodon explica de ce Maia Sandu nu a primit protectie de stat imediat ce a fost aleasa in functie

Presedintele in exercitiu, Igor Dodon, a explicat de ce presedintele ales, Maia Sandu, a inceput sa beneficieze de protectia pazei de stat abia incepand cu 19 noiembrie, in a patra zi de cand a fost aleasa in functie. continuă pe Adevărul

Un deputat PAS ii cere lui Igor Dodon sa asigure transferul civilizat al puterii catre presedintele ales, Maia Sandu

Presedintele fractiunii parlamentare a Partidului Actiune si Solidaritate, Igor Grosu, sustine ca ceea ce trebuie sa faca cetateanul Igor Dodon, in timpul care a mai ramas, e sa asigure un transfer civilizat al puterii catre noul presedinte. Potrivit deputatului, in ultimul minut, Igor Dodon incearca sa-si subordoneze institutii de stat, fapt ce seamana a uzurpare de putere, transmite IPN.

Vladimir Voronin: infrangerea lui Igor Dodon inseamna sfarsitul carierei lui politice

Ex-presedintele Vladimir Voronin considera ca alegatorii au votat masiv nu pentru Maia Sandu, ci impotriva lui Igor Dodon. Potrivit lui, este vorba despre un vot de protest impotriva unui tradator si a unui demagog. in opinia fostului sef de stat, infangerea lui Igor Dodon in alegeri inseamna sfarsitul carierei lui politice.

Dodon a gasit o explicatie de ce Romania manifesta mai multa deschidere pentru Maia Sandu: Pentru ei e mare fericire ca un cetatean roman a devenit presedinte

Igor Dodon a gasit o explicatie de ce Romania manifesta mai multa deschidere pentru Maia Sandu decat pentru el, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a acceptat invitatia Maiei Sandu de a veni in vizita la Chisinau. Igor Dodon considera ca Romania e mai deschisa spre colaborare cu Maia Sandu pentru ca ea detine si cetatenia romana.

Igor Dodon: Vreo 10-15% din alegatori au votat-o pe Maia Sandu pentru ca au obosit de COVID-19

Igor Dodon considera ca Maia Sandu a obtinut atat de multe voturi la prezidentiale inclusiv pentru ca ar fi fost votata de catre circa 10-15% din alegatoiri care pur si simplu au obosit de COVID-19.

Analiza: Maia Sandu l-a invins pe Igor Dodon pe retelele de socializare

Maia Sandu s-a impus pe retelele de socializare intre cele doua runde de vot si l-a invins pe Igor Dodon in turul doi din 15 noiembrie curent. in perioada dintre cele doua scrutine, ambii au incercat sa se apropie de alegatorii celorlalti sase candidati.

Analiza: cum au migrat voturile lui Usatai si Shor catre Maia Sandu si Igor Dodon?

Voturile acumulate in primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova de catre Renato Usatai si Ilan Shor, ultimul prin Violeta Ivanov, au migrat in turul 2 catre Maia Sandu si Igor Dodon. O analiza a datelor arata ca electoratul lui Shor a votat masiv cu Maia Sandu, iar cel al lui Usatai s-a impartit aproximativ pe din doua intre cei doi candidati din turul 2, scrie istoricul Marius Diaconescu pe blogul sau de pe adevarul. ro.

Maia Sandu inca nu beneficiaza de protectia pazei de stat. Deputat: Un exemplu concret ca in Moldova nu exista institutii

Desi a invins in alegerile prezidentiale din 15 noiembrie, Maia Sandu inca nu beneficiaza de protectia Serviciului Protectie si Paza de Stat SPPS). Anuntul a fost facut de catre deputatul PAS Sergiu Litvinenco. El sustine ca acest fapt este un exemplu concret ca in Moldova nu exista institutii.

Ion Chicu: Nu cred ca Igor Dodon isi doreste sa devina prim-ministru

Premierul Ion Chicu e de parare ca Igor Dodon nu are ca obiectiv sa incerce sa ajunga in functia de premier, imediat ce pleaca de la Presedintie. Afirmatia lui Ion Chicu a fost facuta in contextul declaratiilor lansate in spatiul public precum ca Igor Dodon va incerca neaparat sa devina sef al Guvernului, dupa ce ramane fara functii de stat.

Igor Dodon a acceptat sa revina in functia de presedinte al Partidului Socialistilor

Igor Dodon a anuntat ca a acceptat propunerea Partidului Socialistilor de a reveni in fruntea formatiunii pe care a condus-o inainte de fi ales in functia de sef de stat.

Maia Sandu: Trupele ruse trebuie evacuate de pe teritoriul R. Moldova

Presedintele ales, Maia Sandu, a declarat ca nu va accepta federalizarea Republicii Moldova ca solutie pentru solutionarea conflictului de pe Nistru. Totodata, Maia Sandu a subliniat ca in calitate de sef al statului va pleda pentru evacuarea trupelor ruse din regiunea transnistreana.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2098 seconds )