Libnet.ro
UNICEF

15:45

Igor Dodon saluta votul din Parlament privind proiectul de modificare a Codului Electoral

Adevărul Adevărul,
Igor Dodon saluta votul din Parlament privind proiectul de modificare a Codului Electoral

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook ca saluta votul pentru modificarea sistemului electoral. Proiectul a mentinut in totalitate conceptul pe care l-a propus in luna aprilie. continuă pe Adevărul

Igor Dodon a promulgat legea privind trecerea la sistemul electoral mixt

Igor Dodon a promulgat in dupa-amiaza zilei de joi, 20 iulie, legea privind trecerea la sistemul electoral mixt, dupa ce 74 de deputati au votat adoptarea legii respective. Astfel, la urmatoarele alegeri parlamentare 51 de deputati vor fi alesi pe liste de partid, iar 50 pe circumscriptii uninominale.

Igor Dodon, sfideaza strada si institutiile europene: Republica Moldova trece la un sistem de vot mixt

In ciuda protestelor din tara si a avertizarilor de la Comisia de la Venetia si de la Uniunea Europeana, Igor Dodon a promulgat legea prin Republica Moldova trece de la un sistem de vot uninominal la un.

O tanara din Republica Moldova, care a absolvit liceul cu nota 10, a refuzat premiul oferit de Igor Dodon. Nu ma face sa ma simt speciala in niciun fel

O suta dintre cei mai buni elevi absolventi de liceu din Republica Moldova au fost rasplatiti pentru eforturile lor cu Diploma de Onoare a presedintelui Igor Dodon. Cei mai multi au luat parte la evenimentul care.

Revolta elevilor eminenti din Moldova fata de Igor Dodon. Mai multi elevi au refuzat diplomele de onoare oferite de presedintele tarii

Igor Dodon s-a intalnit marti, 18 iulie, cu 100 dintre cei mai buni absolventi de liceu din tara, carora le-a acordat Diploma de Onoare a Presedintelui Republicii Moldova. Un incident a umbrit evenimentul: mai multi elevi au refuzat diplomele oferite de presedinte.

PSRM lanseaza campania de pregatire pentru referendumul propus de Igor Dodon

Comitetul Executiv al Partidul Socialistilor din Republica Moldova lanseaza campania de pregatire pentru referendumul republican propus de presedintele Igor Dodon, transmite IPN.

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cere negocierea statutului Transnistriei ca parte a statului moldovean

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a solicitat, duminica, negocierea statutului Transnistriei ca parte a Republicii Moldova, informeaza agentia de stiri TASS.

Igor Dodon: Federatia Rusa are un rol foarte important in solutionarea conflictului transnistrean

Igor Dodon sustine ca Rusia are un rol foarte important in solutionarea conflictului din stanga Nistrului si ca diferendul poate fi rezolvat doar prin mentinerea statalitatii Republicii Moldova.

VIDEORepublica Moldova: Sistemul mixt de vot a fost aprobat de Parlament in ciuda protestelor si a recomandarii UE si Comisiei de la Venetia; ajutorul financiar din partea UE, sub semnul intrebarii

Proiectul privind votul mixt in Republica Moldova a trecut joi in Parlamentul de la Chisinau, chiar daca mii de cetateni au iesit in fata Parlamentului si au cerut sa nu se modifice sistemul electoral, scrie unimedia. Sistemul de vot avantajeaza partidul de guvernamant controlat de mogulul Vlad Plahotniuc si partidul pro-rus al presedintelui Igor Dodon si dezavantajeaza partidele mai mici. Comisia de la Venetia si UE au cerut Moldovei sa nu introduca acest sistem. Mai mult, Parlamentul European a votat pe 4 iulie un ajutor de 100 milioane de euro, esential pentru Moldova, dar l-a conditionat de respectarea recomandarilor Comisiei de la Venetia.

VIDEORepublica Moldova: Sistemul mixt a fost votat, in pofida protestelor din fata Parlamentului si a recomandarii UE si Comisiei de la Venetia. Cetatenii isi exprima nemultumirea fata de votul deputatilor

Proiectul privind votul mixt in Republica Moldova a trecut joi in Parlamentul de la Chisinau, chiar daca mii de cetateni au iesit in fata Parlamentului si au cerut sa nu se modifice sistemul electoral, scrie unimedia. Sistemul de vot avantajeaza partidul de guvernamant controlat de mogulul Vlad Plahotniuc si partidul pro-rus al presedintelui Igor Dodon si dezavantajeaza partidele mai mici. Comisia de la Venetia si UE au cerut Moldovei sa nu introduca acest sistem.

VIDEODublu protest in Republica Moldova cu privire la votul de azi din Parlament pentru modificarea sistemului electoral

Parlamentul se intruneste joi in sedinta plenara, pe ordinea de zi fiind si proiectul de modificare a sistemului electoral, arataagora. md. Pe scuarul din fata Parlamentului manifesteaza pe de o parte sustinatorii votului mixt, iar pe de cealalta sustinatorii votului uninominal.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2105 seconds )