Libnet.ro
UNICEF

15:30

Igor Dodon, suspendat a patra oara din functia de presedinte

Adevărul Adevărul,
Igor Dodon, suspendat a patra oara din functia de presedinte

Presedintele Igor Dodon a fost suspendat pentru a patra oara, in decurs de un an, pentru 5-10 minute - atat cat va dura ceremonia de investire in functie a doi ministri noi pe care el a refuzat sa-i confirme prin decret. continuă pe Adevărul

Presedintele Igor Dodon, SUSPENDAT din functie

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost supendat din functie, luni, pentru a patra oara de la preluare functiei. Conflictul a pornit dupa ce Dodon a refuzat sa semneze decretuld e numire a noilor.

Igor Dodon, suspendat din functie pentru a patra oara. CC a stabilit interimatul functiei, dupa ce presedintele a refuzat sa numeasca noii ministri

Curtea Constitutionala CC) de la Chisinau l-a suspendat din functie pe Igor Dodon luni, 24 septembrie, pentru a patra oara de la preluarea mandatului de presedinte al tarii. inalta Curte a stabilit interimatul functiei, pentru ca decretul de numire a noilor ministri din Guvernul Filip sa poata fi semnat de seful Legislativului sau de catre prim-ministru, dupa ce seful statului a refuzat sa semneze decretul.

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat din functie pentru a patra oara

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis luni suspendarea temporara a prerogativelor presedintelui Igor Dodon dupa ce acesta a refuzat sa semneze decretele privind numirea a doi noi ministri in cabinetul.

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat, din nou, din functie

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis, luni, suspendarea temporara a prerogativelor presedintelui Igor Dodon dupa ce acesta a refuzat sa semneze decretele privind numirea a doi noi ministri in cabinetul condus de premierul Pavel Filip,.

Dodon, suspendat din functie pentru a patra oara. CC a stabilit interimatul functiei, dupa ce presedintele a refuzat sa numeasca noii ministri

Curtea Constitutionala CC) de la Chisinau l-a suspendat din functie pe Igor Dodon luni, 24 septembrie, pentru a patra oara de la preluarea mandatului de presedinte al tarii. inalta Curte a stabilit interimatul functiei, pentru ca decretul de numire a noilor ministri din Guvernul Filip sa poata fi semnat de seful Legislativului sau de catre prim-ministru, dupa ce seful statului a refuzat sa semneze decretul.

Plahotniuc si dedesubturile celei de-a patra suspendari a lui Igor Dodon

Suspendarea temporara a lui Igor Dodon din functia de presedinte al R. Moldova, pentru a patra oara, in contextul in care acesta a refuzat numirile Silvia Radu si a lui Nicolae Ciubuc la ministerul Sanatatii si respectiv Agriculturii este un simplu joc electoral al oamenilor lui Plahotniuc. De asemenea, Constitutia R. Moldova a devenit in mainile acestora o simpla forma fara fond.

Igor Dodon:Prin decizia de a suspenda din functie presedintele tarii, CC a comis o dubla ilegalitate

Igor Dodon considera ca prin decizia de a suspenda din functie presedintele tarii, Curtea Constitutionala a comis luni, 24 septembrie, o dubla ilegalitate. in opinia sa, CC a zadarnicit incercarea sefului statului de a stopa o grava incalcare de legislatie si a dat posibilitate ca aceasta incalcare sa fie promovata de un asa-numit presedinte interimar.

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat din functie a patra oara

Magistratii de la Curtea Constitutionala au decis, luni, suspendarea lui Igor Dodon din functia de presedinte, dupa ce acesta a refuzat sa semneze decretul de desemnare a unor noi ministri la Ministerul Agriculturii, respectiv la Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, relateazaUnimedia.

VIDEO Igor Dodon arata cum se face vinul de casa: Cum m-au invatat si pe mine parintii, pe timpuri

Igor Dodon si-a petrecut weekendul in sanul familiei, in satul de bastina, Sadova. imbracat intr-un costum sportiv, pe care era inscriptionat Moldova, presedintele tarii a decis sa le arate celor trei feciori ai sai cum se culeg strugurii de poama si cum se produce vinul de casa.

Igor Dodon propune crearea unui fond de dezvoltare moldo-rus si vine cu initiativa ca Moldova sa devina membru al Bancii Eurasiatice de Dezvoltare

Presedintele Igor Dodon spune ca Federatia Rusa a fost, este si va ramane un partener strategic pentru Republica Moldova, iar cea mai importanta componenta a parteneriatului strategic este cooperarea economica. in cadrul Forumului economic moldo-rus, care are loc la Chisinau, seful statului a declarat ca, in vederea sustinerii proiectelor comune de business, va veni cu initiativa de creare a unui Fond de dezvoltare moldo-rus, transmite IPN.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2349 seconds )