Libnet.ro
UNICEF

06:30

INCOME: Adevaratul motiv al respingerii noului Cod Fiscal

Antena3 Antena3,
INCOME: Adevaratul motiv al respingerii noului Cod Fiscal

Adrian Maniutiu a prezentat, in editia de sambata a emisiunii Income, contextul in care noul Cod Fiscal a fost retrimis spre reexaminare de catre presedintele Klaus Iohannis, in conditiile in care, in. continuă pe Antena3

La BNR s-a dezbatut impactul noului Cod Fiscal asupra economiei. Taberele au ramas aceleasi: Finantele intr-o parte, Consiliul Fiscal si BNR in alta. Decizia va fi una politica

E foarte usor sa dai si foarte greu sa iei inapoi. Riscam sa turam motorele intr-o perioada de crestere, la fel cum am facut in 2008 si s-a dovedit ca am gresit. Avem rezerve serioase ca stimuland consumul va avea un efect pe termen lung asupra cresterii. Vom vedea o bunastare pe termen scurt, nu pe termen lung, a declarat miercuri Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, la o dezbatere gazduita de Banca Nationala, pe marginea impactului noului Cod Fiscal. La dezbatere participa, inafara lui Dumitru, Dan Manolescu, secretar de stat in MFP, Radu Craciun, economist sef al BCR, Gabriel Biris, directori din BNR dar si reprezentanti ai mediului de afaceri. HotNews. ro a transmis LIVE TEXT dezbaterea. Vom reveni cu o concluzie asupra celor dezbatute.

INCOME: Ministrul Finantelor Publice, reactie la criticile aduse noului Cod Fiscal

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a comentat, intr-un interviu acordat in exclusivitate emisiunii INCOME, de la Antena 3, reactiile virulente ale Consiliului Fiscal si Bancii Nationale vizavi de noul Cod.

Politica fiscala a guvernului Ponta risca sa dea peste cap tot programul strategic de autostrazi. Noul cod fiscal blocheaza practic MasterPlanul - surse

Adoptarea Noului Cod Fiscal ar urma sa duca la cresterea deficitului la 3,2% in 2016, ba chiar 4,6% daca sunt luate in calcul estimarilor si legea salarizarii si cheltuielile pentru aparare, potrivit Consiliului Fiscal. Un astfel de deficit ar pune practic frana strategiei rutiere din MasterPlanul de Transport recent acceptat de Comisia Europeana. Asta pentru ca nu s-ar mai putea aproba acea clauza de reforma structurala ce presupune o derogare de 0,5% din PIB/an pentru ca Romania sa se imprumute si sa construiasca prin mix de fonduri nu mai putin de sase autostrazi 823 km) si cinci drumuri expres 371 km). Intra in actiune, astfel, scenariul pesimist in care Romania va avea la dispozitie doar fondurile europene si cofinantarea nationala prin care sa se apuce sa faca doar autostrada Sibiu-Pitesti 116 km) pana in 2020 si sa termine santierele de autostrazi incepute, si neterminate inca la termen.

Ponta: Pana la 1 septembrie, prin sesiune extraordinara a Parlamentului, vreau sa readoptam noul Cod Fiscal

Premierul Victor Ponta a publicat miercuri pe Facebook un mesaj in care anunta ca a decis convocarea Parlamentului, in sesiune extraordinara, pentru reexaminarea noului Cod Fiscal.

Noul Cod Fiscal incaiera si economistii, nu doar politicienii. BNR si Consiliul Fiscal se opun, mai multi profesori universitari cer readoptarea in acelasi fel

Noul Cod Fiscal incaiera si economistii, nu numai politicienii. Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a retrimis proiectul in Parlament pentru reexaminare, mai multi economisti au adus opinii atat pro cat si contra adoptarii noii legi.

Ce spune Dan Voiculescu despre dezbaterea publica referitoare la Noul Cod Fiscal

Dan Voiculescu a facut o propunere referitoare la Codul Fiscal. Din interes profesional urmaresc dezbaterea publica referitoare la Noul Cod Fiscal. Va sugerez tuturor sa se faca o analiza comparativa a impactului.

Pro sau contra reducerii TVA in noul Cod Fiscal? Antreprenori si investitori straini se declara in favoarea relaxarii fiscale. BNR si Consiliul Fiscal sunt contra

In ultimele zile, tot mai multe voci din mediul de business si-au declarat sustinerea pentru reducerea taxelor, cea mai importanta fiind cota standard de TVA, in noul Cod Fiscal, retrimis de presedintele Klaus Iohannis in Parlament spre reexaminare.

Reactia TRANSANTA a lui Isarescu: Noul Cod Fiscal este INAPLICABIL

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, vineri, ca Noul Cod Fiscal este inaplicabil din cauza impactului pe care l-ar avea asupra Produsului Intern Brut reducerile de taxe si impozite.

Noul Cod Fiscal poate reduce evaziunea din domeniu

Reducerile de taxe din domeniul bauturilor spirtoase, cuprinse in noul Cod Fiscal, pot sa reduca evaziunea fiscala de peste 75% din aceasta industrie, fara sa conduca la scaderea veniturilor statului din taxele aferente colectate, potrivit Asociatiei Spirits Romania.

Ministrul Teodorovici, la INCOME: Romania are un fond de rezerva de 5,7 miliarde de euro

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, intr-un interviu acordat in exclusivitate emisiunii INCOME, de la Antena 3, ca, prin aplicarea noului Cod Fiscal, colectarea TVA-ului va fi de 82,9 la suta,.

ştiri din Economie

ştiri de la Antena3

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2116 seconds )