Libnet.ro
UNICEF

01:05

Inflatia din zona euro - in teritoriu negativ

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Inflatia din zona euro - in teritoriu negativ

Rata inflatiei din zona euro a coborat in teritoriu negativ in decembrie 2014, pentru prima oara dupa luna septembrie 2009, preturile de consum din regiune scazand cu 0,2%, conform Eurostat. continuă pe Ziarul Bursa

Berlinul, criticat pentru declaratiile facute pe tema iesii Greciei din zona euro

Berlinul a fost criticat pentru declaratiile facute pe tema iesii Greciei din zona euro chiar de catre presedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Acesta o acuza pe, o acuza cancelarul Angela Merkel de speculatii iresponsabile cu privire la o eventuala iesire a Greciei din zona euro in cazul unei victorii a stangii radicale de la Atena in scrutinul legislativ anticipat.

Mugur Isarescu: O iesire a Greciei din zona euro reprezinta un PERICOL MARE

O eventuala iesire a Greciei din zona euro reprezinta un pericol mare, pe care BNR il are in vedere, avand instrumente de combatere a efectelor negative, dar contagiunea la nivel bancar va fi limitata, intrucat.

Bild: Berlinul se pregateste concret pentru o eventuala iesire a Greciei din zona euro

Guvernul german se pregateste concret pentru posibilitatea unei iesiri a Greciei din zona euro in cazul preluarii puterii de catre stanga radicala, noteaza cotidianul Bild, citat de Mediafax. Daca trebuie.

Berlinul se pregateste concret pentru o eventuala iesire a Greciei din Zona Euro

In cazul preluarii puterii de catre stanga radicala, guvernul german se pregateste concret pentru posibilitatea unei iesiri a Greciei din Zona Euro, luand in considerare chiar o panica bancara in aceasta tara, afirma cotidianul Bild, fara.

Schulz critica speculatiile iresponsabile ale Berlinului privind iesirea Greciei din zona euro

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, il acuza in presa germana pe cancelarul Angela Merkel de speculatii iresponsabile despre o posibila iesire a Greciei din zona euro in caz de victorie electorala a stangii radicale la Atena la sfarsitul lunii ianuarie, transmite AFP.

Iesirea Greciei din zona euro ar avea consecinte mai grave decat falimentul Lehman Brothers

O eventuala iesire a Greciei din zona euro ar putea avea consecinte devastatoare, mai grave chiar decat cele cauzate de colapsul bancii americane Lehman Brothers, in 2008, avertizeaza economistul american Barry Eichengreen, referindu-se la turbulentele care s-ar produce pe pietele financiare.

VIDEO Isarescu, BNR: M-am intalnit cu dl. Iohannis si inainte si dupa alegeri, dar nu am discutat cifre/ BNR e pregatita sa gestioneze cu bine si scenariul ieftinirii titeiului si al iesirii Greciei din zona Euro, scenariu care nu credem ca se va materia

Factorul principal de reasezare a inflatiei pe o curba sensibil inferioara il constituie pretul titeiului. Noi suntem pregatit si pentru asemenea situatii, avem toate instrumentele disponibile. spre deosebire de alte banci centrale care au ajuns cu dobanzile la zero, noi avem un set mare de instrumente pe care sa le folosim. In Europa exista riscul ancorarii deflationiste, lumea se asteapta la scaderi de preturi iar comportamentul celor care au asemena asteptari este de a nu cumpara, in asteptarea scaderii preturilor. Asta inseamna o incetinire a cresterii economice, a spus miercuri Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, dupa sedinta noului Consiliu de Administratie al BNR. Isarescu a admis ca s-a intalnit de cateva ori cu actualul presedinte, precizand insa ca nu au discutatpe cifre. Am avut cateva intalniri cu dl. presedinte Iohannis, dar una pe teme economice nu. Ne-am intalnit si inainte si dupa alegeri, dar nu am discutat pe cifre, a spus miercuri Isarescu. Vezi in articol inregistrarea video a conferintei Guvernatorului.

Ce inseamna iesirea Greciei din zona euro

A fi sau a nu fi in zona euro. Dilema nu e noua pentru liderii europeni atunci cand vine vorba de Grecia. Va fi posibil ca problemele economice repetate ale Greciei dublate de cele politice) sa distruga intreaga constructie europeana? E mai bine sa iasa din zona euro cu tot cu problemele ei? Care e raul cel mai mic - cu sau fara Grecia?.

Iesirea Greciei din zona euro ar avea consecinte mai grave decat falimentul Lehman Brothers

Actualizare 10:31 Bursa din Atena deschide in scadere Bursa din Atena Athex) a deschis in scadere sedinta de tranzactionare de astazi. Astfel, indicele compozit GD coboara cu 0,14%, pana la valoarea de 835,08 puncte.

Business report: Bulgaria va umili Romania in 2015 la constructia de autostrazi. Cati km se deschid in acest an; Seful Fiscului: Va fi un desant asupra evaziunii din zona Bucuresti-Ilfov; PREVIZIUNI 2015, anul benzinei de 5 lei pe litru

ECONOMIST: Iesirea Greciei din zona euro ar avea consecinte mai grave decat falimentul Lehman Brothers. Indicii bursieri ai Athex au inchis in scadere sedinta de astazi, cu aproximativ 6%. Astfel, indicele compozit GD a inchis in scadere. Investitiile straine directe in Romania au ajuns la 60 miliarde de euro. Repartizarea lor si efectele. Investitiile straine directe ISD) totale, realizate pana la 31 decembrie 2013 au ajuns la circa 60 miliarde euro.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2045 seconds )