Libnet.ro
UNICEF

01:06

Ce se va intampla cu votul din DIASPORA in turul doi. MAE si BEC se intalnesc azi pentru a discuta

Antena3 Antena3,
Ce se va intampla cu votul din DIASPORA in turul doi. MAE si BEC se intalnesc azi pentru a discuta

Membrii Biroului Electoral Central se intalnesc astazi cu Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean. Acestia vor discuta despre remedierea problemelor aparute la votul din diaspora la alegerile prezidentiale. continuă pe Antena3

Ce s-a intamplat cu votul din DIASPORA. Mii de romani NU au putut sa isi exercite dreptul

Mii de romani din diaspora nu au reusit sa voteze din cauza masurilor suplimentare luate de Autoritatea Electorala Centrala si care au ingreunat votul. Conationalii stabiliti in strainatate au plecat.

VIDEO. Corlatean, despre votul din diaspora: Am propus simplificarea procedurilor si marirea numarului de cabine de vot

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, dupa intalnirea cu reprezentanti ai BEC, ca MAE a propus ca declaratie pe propria raspundere sa poata fi descarcata online si completata inainte de vot, urmand ca la sectia de vot sa fie doar semnata.

Victor Ponta, despre votul din diaspora: Pe 16 noiembrie nu va mai exista niciun incident la vot. Este posibil sa se suplimentam numarul cabinelorde vot. Ministrul de externe garanteaza cu functia

Victor Ponta: Orice cetatean roman, oriunde ar fi, trebuie sa-si exercite votul. Este inadmisibil ca niciun cetatean sa nu isi poata exercita votul. Vom face tot ce tine de guvern si de MAE pentru ca disfunctionalitatile care au avut loc aseara sa nu se mai intample pe 16 noiembrie.

Victor Ponta, despre votul din diaspora: Pe 16 noiembrie nu va mai exista niciun incident la vot. Este posibil sa suplimentam numarul cabinelorde vot. Ministrul de externe garanteaza cu functia

Victor Ponta: Orice cetatean roman, oriunde ar fi, trebuie sa-si exercite votul. Este inadmisibil ca niciun cetatean sa nu isi poata exercita votul. Vom face tot ce tine de guvern si de MAE pentru ca disfunctionalitatile care au avut loc aseara sa nu se mai intample pe 16 noiembrie.

Votul din diaspora, reevaluat

Ministrul de Externe sustine ca a cerut simplificarea declaratiei pe propria raspundere si suplimentarea sectiilor de vot, respectiv a numarului de diplomati, pentru ca in turul II sa fie evitate cozile infernale. Totusi, Executivul nu a avut o reactie convingatoare la acuzatiile extrem de grave aduse luni de seful unei comisii a Parlamentului german.

Reactie a Ambasadei SUA, dupa problemele la votul din diaspora: Procesul electoral este suprem intr-o democratie

Ambasada Statelor Unite ale Americii a transmis, marti, o reactie dupa problemele cu care s-au confruntat cetatenii care au vut sa voteze in strainatate, transmite B1 TV. Procesul electoral este suprem.

Reprezentantii BEC si cei ai MAE se intalnesc marti pentru a rezolva problema votului din diaspora

Reprezentantii Biroului Electoral Central si cei ai Ministerului Afacerilor Externe se intalnesc marti pentru a gasi solutii astfel incat votul din diaspora sa aiba loc in bune conditii la turul doi al.

Victor Ponta propune BEC ca formularul de declaratie pe propria raspundere sa poata fi descarcat online in turul doi al alegerilor: Intarzierea vine de la acel formular anti-frauda, pentru ca, stiti bine, in 2009, la Paris s-a fraudat votul

Premierul Victor Ponta a avut, luni, o intalnire cu reprezentanti ai MAE pe tema votului din diaspora, legata de disfunctionalitatile inregistrate la vot in primul tur. Primul ministru a declarat, la finalul intalnirii, ca Fiecare cetatean roman, oriunde se afla acesta, trebuie sa poata sa isi exercite dreptul de vot, este inadmisibil sa nu poata sa voteze. In ziua de 16 noiembrie trebuie sa nu existe niciun cetatean roman care sa nu isi poata exercita dreptul la vot, vom face tot ceea ce tine de noi. Victor Ponta a mai explicat ca in diaspora a fost un numar de sectii de votare identic cu cel din 2009, insa numarul alegatorilor a fost mai mare. El a subliniat ca ministrul de Externe garanteaza cu functia ca pe 16 noiembrie orice cetatean care vrea sa voteze va putea sa voteze si nu va ramane in afara sectiei pana la ora 21:00.

BEC: Alegatorii din diaspora pot veni la vot cu declaratiile completate, le vor semna in sectie

Birourile electorale ale sectiilor de votare din strainatate trebuie sa fie completate in 5 zile daca nu au numarul maxim de membri, iar alegatorii vor putea veni la turul doi cu declaratia pe proprie.

BEC va suplimenta cabinele de vot in strainatate, la turul doi al prezidentialelor

BEC a anuntat ca, pentru romanii din strainatate, s-a stabilit ca in turul doi al alegerilor prezidentiale sa se suplimenteze cabinele de vot si nu este permisa suplimentarea sectiilor. Decizia vine.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2163 seconds )