Libnet.ro
UNICEF

12:00

INTERVIU Taxa pe botosei sau cum a venit mos Nicolae in spitalele din Romania

Hotnews Hotnews,
 INTERVIU Taxa pe botosei sau cum a venit mos Nicolae in spitalele din Romania

Medicul Gabriel Diaconu evalueaza, intr-un interviu pentru Hotnews. ro, rezultatul protestelor medicilor si asistentilor medicali din ultimele luni si spune povestea unei taxe din ce in ce mai intalnite in spitalele de stat din Romania. La final, o comparatie surprinzatoare intre plicul dat prin spitale si consumul de cannabis. continuă pe Hotnews

in asteptarea lui Mos Nicolae, sfantul-pedagog. Vorbele care pot alina un copil la care Mosul nu ajunge. Interviu cu parintele Eugen Tanasescu

Prima bucurie a lunii este venirea lui Mos Nicolae, cel care se strecoara in case in noaptea de 5 spre 6 decembrie si lasa in ghetute cadouri pentru cei mai cuminti copii. Daca lasa in schimb vreo nuielusa, asta trebuie sa va puna serios pe ganduri. De unde vine aceasta traditie populara si care este locul ei in educatia celor mici vorbim cu parintele Eugen Tanasescu, blogger Adevarul.

FOTO Singurul patinoar din Bistrita-Nasaud s-a deschis de Mos Nicolae

Pe langa cadouri, Mos Nicolae a venit joi si cu o surpriza pentru iubitorii sporturilor de iarna. Singurul patinoar din Bistrita-Nasaud si-a deschis portile si in doar jumatate de ora a fost invadat de tineri si copii care au facut exercitii de echilibristica.

FOTO Singurul patinoar din Bistrita-Nasaud si-a deschis portile de Mos Nicolae

Pe langa cadouri, Mos Nicolae a venit joi si cu o surpriza pentru iubitorii sporturilor de iarna. Singurul patinoar din Bistrita-Nasaud si-a deschis portile si in doar jumatate de ora a fost invadat de tineri si copii care au facut exercitii de echilibristica.

Mos Nicolae si Andrei Rosu, in platoul Adevarul

Ba vine pe geam, ba prin gaura cheii. Sunt povesti pe care le-am auzit cu totii de-a lungul copilariei despre Mos Nicolae. De unde isi trage originea de fapt si cine este Mos Nicolae, aflam de la Doina Isfanoni, etnolog, Darie Cristea, sociolog INSCOP si Eugent Tanasescu, preot, de la ora 15. 00, la Adevarul Live.

Mos Nicolae si Andrei Rosu, in platoul Adevarul Live, de la ora 15.00

Ba vine pe geam, ba prin gaura cheii. Sunt povesti pe care le-am auzit cu totii de-a lungul copilariei despre Mos Nicolae. De unde isi trage originea de fapt si cine este Mos Nicolae, aflam de la Doina Isfanoni, etnolog, Darie Cristea, sociolog INSCOP si Eugen Tanasescu, preot, de la ora 15. 00, la Adevarul Live.

Mos Nicolae - obiceiuri si traditii la noi si in lume (documentar)

In fiecare an, in seara de 5 decembrie, copiii stiu ca trebuie sa-si lustruiasca ghetutele sau cizmulitele, pentru ca Mos Nicolae va trece pe la ei sa le aduca daruri. Celor cuminti. Celor neascultatori, Mos Nicolae le aduce o nuielusa, pentru a-i atentiona sa isi asculte parintii si bunicii. Si este suficient sa se uite prin ferestre ca sa-si dea seama daca un copil a fost cuminte sau nu, scrie Agerpres intr-un material documentar.

Traditii de Mos Nicolae. in Prahova, copiii incep sa umble cu Steaua, iar Mosul este asteptat sa aduca zapada

Dincolo de cadouri si nuieluse in ghetute, Mos Nicolae este cel care aduce ninsoarea si marcheaza, simbolic, degradarea timpului calendaristic. Calare pe un cal alb, cu o mantie alba, nu este zarit niciodata si, pe cat este de darnic, pe atat de aspru se arata cu pedepsele. in unele zone din Prahova, de Mos Nicolae, copiii incep sa umble cu Steaua, o traditie respectata pana la Craciun.

Locurile in care iesenii cauta cadouri pentru Mos Nicolae

Mall-urile din oras sau magazinele cu cadouri au fost luate cu asalt astazi de iesenii care cumpara cadouri pentru diseara, cand este asteptat Mos Nicolae.

FOTO VIDEO Febra cumparaturilor de sarbatori a inceput la Timisoara odata cu Mos Nicolae

Chiar daca este o zi de lucru, timisorenii au inceput deja sa ia cu asalt marile centre comerciale, dar nu numai, pentru a le cumpara celor dragi cadouri de sarbatori. Joi, bineinteles, la mare cautare au fost betele decorate de Mos Nicolae.

Vine Mos Nicolae la Piticul Fericit

Pentru doar 30 de lei, parintii isi pot face copii fericiti de Mos Nicolae. Mosul simpatic va veni astazi si maine si va petrece doua ore de neuitat cu cei mici, la Piticul Fericit, carora le va da cadouri.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2051 seconds )