Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ion Chicu: Se prognozeaza un deficit bugetar de 20 de miliarde de lei

Adevărul Adevărul,
Ion Chicu: Se prognozeaza un deficit bugetar de 20 de miliarde de lei

Prim-ministrul Ion Chicu sustine ca pentru anul curent se prognozeaza un deficit bugetar in valoare de circa 20 de miliarde de lei, in comparatie cu 16 miliarde prognozate dupa ultimele rectificari operate la bugetul de stat. Prognozele vin in contextul in care, odata cu instalarea starii de urgenta la mijlocul lunii martie, incasarile bugetare au fost in scadere, transmite IPN. continuă pe Adevărul

Guvernul R. Moldova reziliaza contractul cu Avia Invest. Ion Chicu: Am lansat procedura de insolvabilitate

Prim-ministrul Ion Chicu a comunicat luni, 18 mai, ca Guvernul reziliaza contractul de concesionare a Aeroportului International Chisinau, care a fost semnat cu Avia Invest. Premierul sustine ca, in 2013, a avut loc o concesionare criminala. Executivul isi propune sa lanseze procedura de insolvabilitate a companiei, in rezultat sa obtina rezilierea contractului.

IN PERIOADA 1 APRILIE - 15 MAI Circa 13 miliarde lei - stocul mediu zilnic al operatiunilor repo

Banca Nationala a Romaniei BNR) a sporit considerabil volumul operatiunilor repo efectuate pe baze bilaterale, stocul mediu zilnic al acestora ajungand, in perioada 1 aprilie-15 mai 2020, la aproximativ 13 miliarde lei, a anuntat, ieri, Guvernatorul bancii centrale Mugur Isarescu. Seful BNR a mentio at si ca Banca Nationala a initiat, continuand apoi, cumpararea de titluri de stat de pe piata secundara stocul lor insumand, la mijlocul lunii mai, 3,1 miliarde lei).

Planurile Hidroelectrica pentru 2025: investitii de 26 miliarde lei

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, si-a planificat investitii de 26 miliarde lei pana in 2025 in retehnologizarea hidrocentralelor existente, dar si in constructia unoi centrale noi si in dezvoltarea unor amenajari noi pe Dunare, iar o parte din investitii vor fi directionate in parcuri eoliene onshore si offshore in largul marii), parcuri fotovoltaice, productia de electricitate pe baza de biomasa, productia de hidrogen prin hidroliza, precum si in dezvoltarea de retele de e-mobility, statii de alimentare pentru masinile electrice, transmite News. ro.

INFOGRAFIC Curierii ar putea ajunge la incasari de 6 miliarde lei in acest an. Topul companiilor din domeniu

Cifra de afaceri a pietei serviciilor de posta si curierat din Romania a fost de circa 5,2 miliarde de lei in 2019, pentru ca, in anul curent, ritmul de crestere sa se dubleze cel putin, iar cifra de afaceri a companiilor care ofera servicii de posta si curierat sa atinga pragul de 6 miliarde de lei, ca urmare a cererii online crescute, generate de pandemia de Coronavirus, potrivit estimarilor unei firme de consultanta.

ANUL TRECUT BAT a platit taxe la buget de peste 9 miliarde lei

British American Tobacco a platit in 2019 peste 9 miliarde de lei catre bugetul de stat, sub forma de accize, TVA, taxe salariale si alte taxe. Suma ajunsa in visteria statului a fost mai mare cu circa 15% fata de 2018, in principal datorita reducerii traficului ilicit. Compania este cel mai mare jucator din industria tutunului, cu o cota de piata de peste 53%.

Bilantul masurilor luate de Ministerul Muncii in perioada starii de urgenta: plati de peste 1,78 miliarde lei pentru aproape 1,3 milioane de beneficiari

Masurile luate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale in perioada starii de urgenta au insumat plati de 1,78 miliarde de lei, vizand 1. 873 beneficiari - fie indemnizatii de somaj tehnic fie indemnizatii de crestere copil ori a indemnizatiilor de incadrare in grad de handicap, potrivit unui anunt facut de oficialii guvernamentali. Cele mai multe fonduri alocate prin MMPS pe perioada starii de urgenta au fost platite prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca ANFOM), institutie care a asigurat acordarea indemnizatiilor pentru somaj tehnic.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2298 seconds )