Libnet.ro
UNICEF

16:15

iPS Teodosie, rebelul din BOR. Cum a incercat sa se puna in capul revoltei populare contra pandemiei

Adevărul Adevărul,
iPS Teodosie, rebelul din BOR. Cum a incercat sa se puna in capul revoltei populare contra pandemiei

IPS Teodosie a reusit sa transforme intr-un mare scandal sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul si patronul spiritual al romanilor. Arhiepiscopul Tomisului cheama lumea in ziua de 30 noiembrie la pestera unde a vietuit apostolul, pentru a marca praznicul intaiului Ucenic al lui Iisus Hristos. continuă pe Adevărul

IPS Teodosie sfideaza din nou regulile anti-COVID-19: Fara masca la o slujba in biserica. Politia il asteapta la iesire

IPS Teodosie a fost surprins fara masca de protectie, in timp ce oficia o slujba de inmormantare intr-o biserica din judetul Constanta. Niciunul dintre preotii care il insoteau nu purta masca.

IPS Teodosie si biserica stat in stat: cum a amenintat Guvernul, justitia, politia, in numele BOR

Unul dintre cei mai vocali oameni din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Teodosie continua sa considere ca este deasupra legilor si oranduielilor acestei tari. Din acest motiv, a.

iPS Teodosie nu se lasa! Presedintele Iohannis si premierul Orban, invitati la pestera Sfantului Andrei

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, nu cedeaza in disputa privind pelerinajul la Sfantl Andrei. Ierarhul BOR ii invita pe Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban la pelerinajul din locurile sfinte ale primului apostol ce i-a crestinat pe romani.

Cum a sfidat iPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, mai toate regulile sanitare de preventie din pandemie

Arhiepiscopul Tomisului, iPS Teodosie, a fost de departe cel mai vocal ierarh al BOR care s-a pronuntat impotriva regulamentelor impuse de autoritati odata cu aparitia pandemiei de COVID-19. Mai mult decat atat, acesta a avut moment cand s-a situat chiar si in afara regulilor impuse chiar de Patriarhia Romana.

Patriarhia Romana sustine cauza lui IPS Teodosie si cere autoritatilor sa permita pelerinajul la Pestera Sf. Apostol Andrei: O exceptie necesara pentru un caz exceptional

Patriarhia Romana solicita autoritatilor sa permita, in mod exceptional, credinciosilor din tara sa mearga in pelerinaj la Pestera Sf. Apostol Andrei din comuna Ion Corvin din judetul Constanta, cu respectarea normelor sanitare: O exceptie necesara pentru un caz exceptional. Initial Patriarhia a transmis ca Secretariatul de Stat pentru Culte este cel care are obligatia de a se implica in medierea conflictului intre IPS Teodosie si autoritatile care au restrictionat pelerinajul de Sf. Andrei. in perioada pandemiei, IPS Teodosie s-a facut remarcat prin mai multe declaratii si actiuni controversate, ultima dintre acestea fiind miercuri, cand a oficiat o slujba in biserica la care au luat parte circa 60 de oameni, in conditiile in care Constanta este in carantina, iar slujbele sunt permise doar in afara bisericii, cu reguli stricte. Orban, sfat sincer catre IPS Teodosie: Sa indemne credinciosii la respectarea regulilorPolitia Constanta, despre amenzile date la slujba oficiata de IPS Teodosie cu zeci de oameni in biserica: Reprezentantii bisericii au avut o atitudine ofensiva La ceremoniile de Sf. Andrei pot participa doar localnicii, vor fi filtre.

iPS Teodosie, decizie finala dupa scandalul pelerinajului de la Pestera Sfantului Andrei. Ce se va intampla cu toti preotii din Constanta

IPS Teodosie a demonstrat in aceasta perioada o ambitie de fier, dar si o rebeliciune impotriva legilor. Arhiepiscopul Tomisului a ajuns pana in instanta pentru a obtine permisiune pentru cetateni la Pestera Sfantului Andrei, loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi. Dupa ce i-au fost inchise toate usile, iPS Teodosie a luat decizia finala cu .

Patriarhia Romana, reactie in scandalul IPS Teodosie - autoritati: Secretariatul de Stat pentru Culte este obligat sa se implice in mediere E datoria statului sa fie predictibil in relatia cu cultele

Secretariatul de Stat pentru Culte are obligatia de a se implica in medierea unei situatii in care trebuie deplin lamurita atat responsabilitatea Arhiepiscopiei Tomisiului de a respecta masurile sanitare impuse in contextul carantinei locale, cat si a autoritatilor care aplica aceste masuri, sustine Patriarhia Romana, in contextul conflictului intre IPS Teodosie si autoritatile care au restrictionat pelerinajul de Sf. Andrei. Orban, sfat sincer catre IPS Teodosie: Sa indemne credinciosii la respectarea regulilorPolitia Constanta, despre amenzile date la slujba oficiata de IPS Teodosie cu zeci de oameni in biserica: Reprezentantii bisericii au avut o atitudine ofensiva La ceremoniile de Sf. Andrei pot participa doar localnicii, vor fi filtre.

iPS Teodosie ii invita pe Klaus Iohannis si pe Ludovic Orban la sarbatoarea religioasa a Sfantului Andrei

Arhiepiscopia Tomisului si iPS Teodosie invita autoritatile statului, de la presedinte, premier, pana la autoritati locale, sa ia parte la sarbatoarea nationala religioasa a tuturor romanilor, Sfantul Apostol Andrei. Anterior, Teodosie i-a scris premierului Orban ca nu va ingadui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfantul Andrei sa fie calcat in picioare: Ce veti face? Ne veti bate, amenda, aresta si executa?.

Orban, sfat sincer catre IPS Teodosie: Sa indemne credinciosii la respectarea regulilor

Premierul Ludovic Orban ii raspunde Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, dupa ce acesta i-a scris ca nu va ingadui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfantul Andrei sa fie calcat in picioare, in contextul restrictiilor privind pelerinajele. Sfatul meu sincer catre inalt Prea Sfintia Sa Teodosie este sa indemne credinciosii la respectarea regulilor, a afirmat joi Ludovic Orban.

CTP, despre scrisoarea iPS Teodosie catre premierul Orban: Sica, am sa-ti torn o revolutie

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat intr-un editorial publicat in Republica si intitulat IPS Mache toarna o revolutie scrisoarea de protest trimisa premierului Ludovic Orban de catre iPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dupa interzicerea pelerinajului la Pestera Sf. Andrei in contextul in care orasul Constanta se afla in carantina.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 16:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2106 seconds )