Libnet.ro
UNICEF

05:15

Istoria Luceafarului de 3 milimetri, cea mai mica carte in miniatura din Europa, povestita de ziua lui Mihai Eminescu

Adevărul Adevărul,
Istoria Luceafarului de 3 milimetri, cea mai mica carte in miniatura din Europa, povestita de ziua lui Mihai Eminescu

La 165 de ani de la nasterea sa, poetul Mihai Eminescu este in Iasi nu doar o prezenta spirituala, ci si una care ia cele mai diferite forme materiale, de la teiul lui Eminescu din Copou, la cea mai mica carte din Europa care ii contine una dintre poezii, Luceafarul, aflata in posesia colectionarului Dumitru Grumazescu, a carui istorie v-o prezentam astazi, 15 ianuarie, de ziua lui Mihai Eminescu. continuă pe Adevărul

Topul scumpirilor si ieftinirilor in 2014, anul cu cea mai mica inflatie de dupa Revolutie

Media generala a scumpirilor inflatia a coborat, in decembrie 2014 fata de aceeasi luna din 2013, la 0,83%, acesta fiind cel mai redus nivel din 1990 pana in prezent, reiese din datele transmise marti de Institutul National de Statistica INS).

Fostul sef al IPJ arestat pentru coruptie isi asigura batranetea cu pensionarea anticipata, insa pensia va fi de trei ori mai mica decat salariul sau

Saptamana trecut, Ioan Ovidiu Muresan, fostul sef al IPJ Bistrita-Nasaud, acuzat si cercetat pentru coruptie si abuz in serviciu a facut cerere de pensionare anticipata. Potrivit unor surse din IPJ, pensia sa va fi de trei ori mai mica decat salariul pe care-l incasa inainte sa fie retinut.

CE: Romania este statul membru cu cea mai mare reducere a investitiilor in educatie, in perioada 2007 - 2012

In perioada 2007 - 2012, tara noastra este statul membru cu cea mai mare reducere a investitiilor in educatie cu 40%), urmata de Ungaria 30%), Marea Britanie, Letonia, Grecia, Italia si Portugalia cu aproximativ 20%), arata analiza anuala privind ocuparea fortei de munca si situatia sociala in UE realizata de Comisia Europeana.

Serviciile IT, cea mai mare crestere in 2014

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal firmelor s-a majorat cu 5,8% in perioada ianuarie-noiembrie din 2014, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata. Cea mai mare crestere este inregistrata de serviciile informatice si.

Cea mai buna banca pentru firma ta. Topul creditelor pentru investitii

Alpha Bank este cea mai buna banca pentru firma ta, daca te afli in cautarea unui credit pentru investitii, potrivit comparatiilor realizate de catre portalul Conso. ro, oferte convenabile pentru intreprinderile mici si mijlocii avand si Banca Romaneasca si Banca Transilvania.

JP Morgan, cea mai mare banca din SUA, profit in scadere cu 6,6% in T4

JP Morgan, cea mai mare banca americana, a inregistrat un profit in scadere cu 6,6% in trimestrul al patrulea, la 4,93 miliarde de dolari, din cauza costurilor litigiilor si reducerii veniturilor, rezultatele, sub asteptarile analistilor, provocand un.

Cea mai mare publicatie satirica din Franta, Le Canard Enchaine, a primit amenintari teroriste: Jurnalistii vor fi taiati cu toporul

Le Canard Enchaine, cea mai mare publicatie satirica din Franta, a primit o serie de amenintari. Jurnalistii publicatiei au fost amenintati ca le va veni randul dupa atacul de la Charlie Hebdo. Acum va.

Fostul mentor si prieten al lui Cherif Kouachi condamna actele teroriste ale acestuia: Este cea mai grava crima pe care o poate comite un musulman

Fostul mentor si prieten al lui Cherif Kouachi, unul dintre cei doi autori ai atacului de la Charlie Hebdo la Paris, Farid Benyettou, a dezaprobat trecerea la acte a lui Kouachi, apreciind ca aceasta este cea mai.

Care-i cea mai buna metoda de a te lasa de fumat? Un test de sange ar putea detine raspunsul

Un test de sange ar putea ajuta oamenii sa aleaga metoda anti-fumat care sa le ofere cea mai mare sansa de a scapa de viciu, releva un studiu recent aparut in revista medicala The Lancet.

FOTO 2014, anul dezastrului pentru apicultori. Cea mai slaba productie de miere din ultimii ani

Crescatorii de albine, cu zeci de ani de experienta in domeniu, spun ca an mai greu ca 2014 nu au avut de cand se stiu. Vremea rea le-a dat batai de cap, iar productia de miere a fost cea mai slaba din ultimii ani.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2252 seconds )