Libnet.ro
UNICEF

01:05

Klaus Iohannis, la Bruxelles: Pana cand paraseste UE, Marea Britanie va respecta libertatea de circulatie a cetatenilor si drepturile cetatenilor europeni

Hotnews Hotnews,
 Klaus Iohannis, la Bruxelles: Pana cand paraseste UE, Marea Britanie va respecta libertatea de circulatie a cetatenilor si drepturile cetatenilor europeni

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la finalul primei intalniri a liderilor europeni dupa Brexit, ca cele 27 de state care raman in Uniunea Europeana se angajeaza sa pastreze unitatea si coeziunea uniunii. In ceea ce priveste demararea procesului de iesire a Marii Britanii din UE, liderii europeni au convenit ca este necesara derularea procesului intr-o maniera predictibila, astfel incat este necesara o notificare din partea Regatului. Iohannis a adaugat ca, pana la Brexitul efectiv, Marea Britanie isi pastreaza statutul de stat membru cu toate drepturile si obligatiune, astfel incat va respecta, la randul sau, libertatea de circulatie a cetatenilor si drepturile cetatenilor europeni. continuă pe Hotnews

Klaus Iohannis: Regretam rezultatul referendumului din Marea Britanie. Dreptul de libera circulatie si la munca va fi respectat in continuare

Presedintele Klaus Iohannis a tinut o declaratie de presa, miercuri, dupa sedintele Consiliului European, acesta dand asigurari ca dreptul la circulatie si de munca al romanilor din Marea Britanie nu va fi afectat in urmatoarea perioada.

Klaus Iohannis, la Bruxelles: Chiar daca se decide sa plece sau sa ramana, Marea Britanie este un partener foarte important pentru UE si pentru Romania.Este bine sa abordam lucrurile cu calm, cu luciditate (VIDEO)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, la Bruxelles, ca problema iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana trebuie abordata cu calm si cu liciditate, subiniind ca indiferent de modul in care va ev.

Iohannis, despre cum isi va apara Romania compatriotii care traiesc si lucreaza in Marea Britanie

Romania este constienta ca trebuie sa se implice pentru romanii din Marea Britanie si va face acest lucru, iar decizia poporului britanic, in urma referendumului, ca Regatul sa iasa din Uniunea Europeana trebuie abordata cu luciditate si calm, a declarat marti, la Bruxelles, presedintele Klaus Iohannis. Presedintele a vorbit cu presa romana la sosirea lui la Consiliul European. Agerpres aminteste ca tema principala a reuniunii de la Bruxelles a sefilor de state si de guverne este iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, un proces ce nu are precedent in istoria UE.

Klaus Iohannis: Am primit asigurari din partea premierului Cameron ca romanii vor putea sa ramana si sa munceasca in Marea Britanie (VIDEO)

Prezent in a doua zi a Consiliului European de la Bruxelles, presedintele Klaus Iohannis a declarat presei: Am primit asigurari de la premierul Cameron, in numele Marii Britanii, nu in nume.

Consiliul European fara Marea Britanie. Iohannis: Declaratie comuna de unitate si coeziune a Uniunii Europene. Urmarim apararea intereselor romanilor din UK

Presedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul reuniunii liderilor UE de la Bruxelles ca s-a adoptat o declaratie comuna, dupa votul Marii Britanii de iesire din Uniune .

HSBC va muta circa 1.000 de joburi la Paris daca Marea Britanie paraseste piata unica europeana

Grupul bancar britanic HSBC, cea mai mare banca europeana, ar urma sa-si mute pana la 1. 000 dintre angajti de la Londra la Paris daca Marea Britanie va parasi piata unica europeana, dupa votul dat joi de britanici de a iesi din Uniunea Europeana, scrie BBC News.

David Cameron: Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana dar nu are dreptul sa intoarca spatele Europei

Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana dar nu are dreptul sa intoarca spatele Europei si restului lumii, a declarat premierul David Cameron in fata Parlamentului, reunit luni in sesiune dupa o pauza pentru referendumul care a decis Brexitul, scrie AFP.

Iohannis: Romania e constienta ca trebuie sa se implice pentru romanii din Marea Britanie si o va face

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, inainte de reuniunea Consiliului European, ca Romania este constienta ca trebuie sa se implice pentru romanii din Marea Britanie si va face acest lucru, iar decizia poporului britanic, in urma referendumului, ca Regatul sa iasa din Uniunea Europeana trebuie abordata cu luciditate si calm.

O organizatie a romanilor din Europa cere Guvernului si presedintelui sa inceapa negocieri cu Marea Britanie privind situatia romanilor din Regat

Federatia asociatiilor de romani din Europa FADERE) cere presedintelui Klaus Iohannis si Executivului sa inceapa de urgenta discutii cu Guvernul din Marea Britanie in care sa negocieze situatia romanilor care au ales sa lucreze in aceasta tara, transmite Agerpres.

UE va negocia cu Marea Britanie doar dupa ce va fi depusa solicitarea formala de iesire

Cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande si premierul italian Matteo Renzi anunta ca Uniunea Europeana nu va purta negocieri cu Marea Britanie asupra iesirii din blocul european pana cand Londra nu va activa.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,207 seconds )