Libnet.ro
UNICEF

01:05

Legea darii in plata va crea probleme bancilor intrucat au destul de multe produse generate de criza

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Legea darii in plata va crea probleme bancilor intrucat au destul de multe produse generate de criza

Legea privind darea in plata va crea probleme bancilor pentru ca au destul de multe produse generate de criza, dar nu va afecta negativ piata imobiliara, a declarat Eduard Uzunov, expert imobiliar, potrivit Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa

Legea darii in plata va crea probleme bancilor intrucat au destul de multe produse generate de criza

Legea privind darea in plata va crea probleme bancilor pentru ca au destul de multe produse generate de criza, dar nu va afecta negativ piata imobiliara, a declarat, pentru Agerpres, Eduard Uzunov, expert imobiliar.

Bancherii vor solicita in mod direct Presedintelui Johannis sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la legea darii in plata

Membrii Consiliului Patronatelor Bancare se vor adresa Presedintiei sa sesizeze Curtea Constitutionala pe legea privind darea in plata, invocand retroactivitatea si incalcarea dreptului de proprietate, a declarat joi directorul executiv al Consiliului Patronatelor Bancare din Romania CPBR), Bogdan Preda. De asemenea, bancherii solicita retrimiterea legii in Parlament pentru reexaminare si vor cere clarificari atat de la BNR cat si de la Finante cu privire la aspectele tehnice ale acestei legi. De asemenea, CPBR va face demersuri pentru a infiinta un registru de evidenta pentru cei care vor beneficia de aceasta lege. Este foarte important sa se stie cine sunt acestia, mai explica Preda.

imprumutatul nu trebuie sa mai fie sclavul bancii

Sa cumperi o casa nu este un joc de poker, ci reprezinta o responsabilitate pe care ti-o asumi pentru 30 de ani, au declarat ieri avocatul Gheorghe Piperea si deputatul Dan Catalin Zamfir, ca raspuns la acuzatiile Asociatiei Romane a Bancilor, potrivit carora Legea darii in plata va duce la anumite deviatii in comportamentul consumatorilor, care pot sa contracteze credite, iar dupa 2-3 ani sa lase bunul bancii fara explicatii.

ARB: Vom avea in piata tot mai putine banci universale

Interviu cu Catalin Parvu, membru al Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor) * Parvu: Daca Legea darii in plata va influenta pretul de achizitie al unei banci, probabil ca actionarii vor alege sa nu mai vanda Bancile, mai ales cele mici si mijlocii, vor fi obligate sa-si creasca eficienta si sa se canalizeze pe o nisa, potrivit lui Catalin Parvu, membru al Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor ARB). Domnia sa a facut aceasta afirmatie in cadrul unui interviu pe tema efectelor pe care le va avea aprobarea Legii care permite debitorilor sa cedeze imobilele puse garantie in momentul contractarii creditelor, fiind scutiti de intreaga datorie.

Clientii bancari raspund argumentelor ARB

Clientii bancari raspund comunicatului de presa al Asociatiei Romane a Bancilor ARB) privind legea darii in plata, subliinind, intr-un contracomunicat remis redactiei, caracterul jignitor, aroganta care transpare din comunicat.

CPBR: Vom cere presedintelui Iohannis sa sesizeze Curtea Constitutionala

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania CPBR) va solicita presedintelui Klaus Iohannis sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la Legea darii in plata, invocand retroactivitatea si incalcarea dreptului de proprietate si sa retrimita legea in Parlament pentru reexaminare, a spus, ieri, Bogdan Preda, directorul executiv al CPBR.

Daca un imobil a fost luat in garantie la o valoare, de ce nu mai e suficient?

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, la ProTv, ca legea darii in plata este un gest de responabilitate fata de familii, fata de oameni care au pierdut totul si au ramas pe drumuri. Stiu ce au spus bancile. Eu n-am nimic cu sistemul bancar. Sa ne amintim de anii de criza, milioane de oameni au suferit. Oameni care au pierdut totul si au ramas pe drumuri. Daca un imobil a fost luat in garantie la o valoare, de ce nu mai e suficient?, a spus Liviu Dragnea, la emisiunea Dupa 20 de ani intrebat daca exista posibilitatea ca presedintele Iohannis sa trimita inapoi legea in Parlament, Dragnea a raspuns: Nu comentez ipoteze, cand o sa avem o asemenea situatie, vorbim atunci.

ANEVAR: Iohannis - intre salvarea clientilor si respectarea legilor europene

Presedintele Klaus Iohannis, care va trebui sa promulge sau nu Legea darii in plata a imobilelor, este pus in situatia sa aleaga intre salvarea unor clienti si respectarea regulilor europene, daca acestea sunt incalcate, subliniaza Adrian Vascu, presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania ANEVAR).

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2062 seconds )