Libnet.ro
UNICEF

21:45

Legea darii in plata, dezbatuta in plenul Senatului. Prevederile se aplica creditelor sub 150.000 de euro, inclusiv cele Prima Casa

Adevărul Adevărul,
Legea darii in plata, dezbatuta in plenul Senatului. Prevederile se aplica creditelor sub 150.000 de euro, inclusiv cele Prima Casa

Legea darii in plata, prin care romanii cu credite pot ceda bancii locuinta cu care au garantat imprumutul, se afla astazi pe ordinea de zi a Senatului, dupa ce a trecut saptamana trecuta de comisiile de specialitate. Dezbaterea este in desfasurare, iar senatorii au stabilit pana acum ca legea se va aplica doar creditelor sub 150. 000 de euro, inclusiv cele acordate prin programul Prima Casa. continuă pe Adevărul

Legea darii in plata, adoptata de Senat. Legea se va aplica si Primei Case. Ramane insa plafonul cerut de BNR, de 150.000 de euro

Senatorii au adoptat luni, in unanimitate, proiectul legii darii in plata a unor imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, cu amendamentul ca programul Prima casa sa fie inclus in acest act normativ. S-au inregistrat 119 voturi pentru aceasta lege trimisa la reexaminare de presedintele Klaus Iohannis. HotNews a transmis LIVE TEXT dezbaterile din Senat.

Comisia Europeana: Legea darii in plata ameninta stabilitatea sectorului bancar si va reduce creditarea

Un raport al Comisiei Europene arata ca aplicarea legii darii in plata inb forma actuala ar fi o provocare serioasa la adresa stabilitatii sistemului bancar.

Piperea: Legea darii in plata este buna, mai ales daca va restrange creditarea

Avocatul Piperea: Daca parlamentarii se mai intorc din drum, atunci sunt niste sinucigasi Comisia Europeana CE) s-a pronuntat vineri asupra Legii darii in plata, avertizand ca aceasta poate genera risc sistemic, in conditiile in care initiativa urmeaza sa intre de astazi la vot in plenul Senatului. Legea este o provocare pentru stabilitatea financiara, arata specialistii de la CE in Raportul pentru Romania, manifestand ingrijorare pentru efectele pe care le va avea legea, restrangerea creditarii fiind unul dintre acestea. Mai multe dispozitii din proiectul de lege privind stingerea datoriilor, aprobat recent de Parlament, ridica preocupari serioase cu privire la impactul lor potential asupra economiei si a stabilitatii financiare, subliniaza Comisia Eureana.

Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale

Daniel Daianu: Nu trebuie afectata stabilitatea financiara a tarii Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale, a spus Anca Dragu, Ministrul Finantelor, la Conferinta Romania Investor Days, la Londra. Domnia sa apreciaza ca aceasta ar fi o abordare care ar crea incredere pentru banci si pentru clienti in mod egal.

Anca Dragu: Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale

Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale, a spus Anca Dragu, Ministrul Finantelor, la Conferinta Romania Investor Days, la Londra. Domnia sa apreciaza ca aceasta ar fi o abordare care ar crea incredere pentru banci si pentru clienti in mod egal.

Renaissance: Legea darii in plata va lovi mai puternic BRD decat Banca Transilvania

Legea darii in plata ar putea sa ii faca pe analistii rusi de la Renaissance Capital sa isi revizuiasca estimarile optimiste in cazul BRD si Banca Transilvania TLV), cele doua banci urmand sa fie semnificativ afectate daca documentul va fi aprobat in.

E scandal pe Legea darii in plata. Ce spune guvernatorul bancii nationale

E scandal pe Legea darii in plata. Guvernatorul bancii nationale, Mugur Isarescu, a declarat despre aceasta lege ca este una a haiduciei. Cum sa nu spui ca nu este confuzie in societatea romaneasca sau,.

Daniel Zamfir (PNL): Plafonul de 150.000 euro face inaplicabila Legea darii in plata

Deputatul PNL Daniel Zamfir, initiatorul legii darii in plata, a spus luni, dupa ce proiectul sau a trecut de Senat, ca introducerea plafonului de 150. 000 de euro este un mar otravit, care va da nastere.

Legea darii in plata in forma actuala va avea implicatii asupra intregii economii

Comisia Europeana CE) a publicat ieri analiza sa anuala privind provocarile economice si sociale cu care se confrunta statele membre ale UE, asa-numitele rapoarte de tara, potrivit unui comunicat de presa. in Raportul de tara al Romaniei pentru 2016, CE considera ca, daca va fi adoptata din nou de catre Parlament in forma sa originara, legea privind darea in plata poate genera un risc sistemic pentru intregul sector bancar, cu riscuri pentru stabilitatea sectorului financiar si cu implicatii asupra intregii economii.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2315 seconds )