Libnet.ro
UNICEF

18:15

LIVEVIDEO Situatia statului de drept in Romania, din nou in dezbaterea Parlamentului European

Hotnews Hotnews,
 LIVEVIDEO Situatia statului de drept in Romania, din nou in dezbaterea Parlamentului European

Parlamentul European dezbate luni, la Strasbourg, alaturi de Comisia Europeana, situatia statului de drept in Romania. Dezbaterea are loc la cererea grupului PPE, care spune ca ultima campanie impotriva candidatului favorit al PE pentru functia de procuror-sef european, Laura Codruta Kovesi, este inacceptabila intr-un stat membru UE, iar institutiile europene nu trebuie santajate de autoritatile romane. continuă pe Hotnews

Situatia statului de drept in Romania, din nou in dezbaterea Parlamentului European, luni

Parlamentul European va dezbate luni, la Strasbourg, alaturi de Comisia Europeana, situatia statului de drept in Romania. Dezbaterea are loc la cererea grupului PPE, care spune ca ultima campanie impotriva candidatului favorit al PE pentru functia de procuror-sef european, Laura Codruta Kovesi, este inacceptabila intr-un stat membru UE, iar institutiile europene nu trebuie santajate de autoritatile romane. De asemenea, dezbaterea are loc in contextul tentativelor de adoptare a ordonantelor de urgenta privind modificarea codurilor penale si contestatia in anulare.

VIDEO Comisarul european Vera Jourova, la dezbaterea despre statul de drept in Romania: Am putea ajunge in situatia de modificare ireversibila a Justitiei, incalcarea sistematica a statului de drept

Comisarul european pentru justitie, Vera Jourova, a avertizat autoritatile de la Bucuresti, luni, in plenul Parlamentului European, ca trebuie sa ia urgent masuri, pentru ca exista un risc de ingerinta in sistemul de justitie, inclusiv in cazuri de coruptie, iar acest lucru nu poate fi ignorat. Ea a facut referire la controversatele ordonante de urgenta, la decizia CCR privind completurile de judecatori, la numirile procurorilor de rang inalt sau la Sectia de anchetare a magistratilor, aratand ca daca Guvernul nu ia masuri imediate, Comisia va actiona cu toate mijloacele pe care le are la dispozitie. La dezbatere nu participa niciun reprezentant al Guvernului de la Bucuresti sau a presedintiei UE, care este asigurata de Romania.

Situatia statului de drept in Romania, in dezbaterea Parlamentului European. Comisarul pe Justitie: Daca autoritatile nu raspund corespunzator, Comisia va actiona cu toate mijloacele la dispozitie

Parlamentul European dezbate luni, alaturi de Comisia Europeana, situatia statului de drept in Romania. Discutia are loc in contextul in care, la Bruxelles, punerea sub acuzare a Laurei Codruta Kovesi de catre.

PE discuta astazi situatia statului de drept in Romania

Parlamentul European discuta astazi pentru a doua oara situatia statului de drept in Romania, la solicitarea grupului PPE.

Parlamentul European discuta luni situatia statului de drept in Romania, in absenta premierului Dancila. Ce spune Cristian Preda

Parlamentul European discuta luni pentru a doua oara situatia statului de drept in Romania, la solicitarea grupului PPE. Spre deosebire de precedenta dezbatere, cand premierul Viorica Dancila a sustinut un discurs in plen, la discutiile de luni nu va fi prezenta, absenta sa fiind deja criticata in termeni duri de catre europarlamentarul Cristian Preda.

Statul de drept din tara noastra, din nou in atentia Parlamentului European

Situatia statului de drept din tara noastra va fi dezbatuta din nou de catre parlamentarii europeni. Dupa ce, in 13 noiembrie 2018, deputatii europeni au adoptat o rezolutie extrem de critica la adresa autoritatilor de la Bucuresti in care au indicat masurile de urmat pentru a reintra in criteriile care definesc un stat de drept conform Tratatului Uniunii Europene, ei vor relua aceasta tema, in urma asalturilor din ultima vreme pe care puterea politica din tara noastra le-a avut la adresa sistemului judiciar si la independenta justitiei.

LIVIU DRAGNEA VA FI AUDIAT DIN NOU: Un nou termen in procesul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman

Un nou termen in procesul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman are loc luni, cand Liviu Dragnea, condamnat in prima instanta la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, ar urma sa fie audiat din nou.

Motiunea impotriva lui Tudorel Toader a fost amanata din nou

UPDATE - Motiunea impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader, a fost amanata din nou. Este pentru a treia oara cand senatorii iau aceasta decizie. UPDATE Este o zi ca multe altele, in care.

Confruntari violente in Franta. Vestele galbene au iesit din nou in strada

Protestele Vestelor galbene continua in Franta. Manifestantii au iesit din nou in strada sambata, in centrul orasului Toulouse. Confruntarile sunt violente, oamenii legii au folosit deja gaze.

Ministerul Culturii vrea sa cumpere, din nou, Cumintenia Pamantului. Suma uriasa pe care o pune in joc

Cumintenia Pamantului, sculptura realizata de Constantin Brancusi in 1907, este dorita, din nou, de autoritati. Dupa esescul Guvernului Ciolos de a o achizitiona prin donatii publice, si Guvernul Dancila ar vrea sa o cumpere de la proprietari. Ministrul Culturii a facut anuntul intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Victoria. Daniel Breaz a spus ca [] .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 18:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2223 seconds )