Libnet.ro
UNICEF

13:45

Mai are Banca Nationala a Romaniei o strategie de politica monetara?

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Mai are Banca Nationala a Romaniei o strategie de politica monetara?

Pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei inca mai scrie ca strategia sa de politica monetara este tintirea directa a inflatiei. Acest cadru de politica monetara a fost adoptat de numeroase tari dezvoltate sau cu economii emergente incepand din 1990, pornindu-se de la premisa ca o politica monetara bazata pe reguli transparente, in conditiile independentei bancilor centrale, poate asigura mai bine stabilitatea preturilor decat o politica monetara discretionara. intr-o analiza de la FMI, referitoare la stadiul actual al tintirii inflatiei la nivel global Inflation Targeting: Holding the Line, iulie 2017), se arata ca dovezile empirice cu privire la performanta tintirii inflatiei sustin, dar nu in totalitate, eficienta acestui cadru pentru obtinerea unei inflatii scazute, reducerea volatilitatii inflatiei si ancorarea asteptarilor inflationiste. continuă pe Ziarul Bursa

Politica monetara trebuie realizata in urma unui dialog constant

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, astazi, la Focsani, ca politica monetara trebuie realizata in urma unui dialog constant atat cu Parlamentul, cat si cu Guvernul, si ca este dispus sa dezbata motivul pentru care s-a marit inflatia si cum influenteaza politica de refinantare, el comentand astfel declaratiile facute in Parlament de catre guvernatorul BNR Mugur Isarescu, potrivit carora BNR a fost nevoita sa majoreze de doua ori dobanda de politica monetara din cauza cresterii accelerate a inflatiei si a deprecierii leului.

Dragnea ii raspunde lui Isarescu: Politica monetara trebuie realizata in urma unui dialog constant. Suntem dispusi sa dezbatem motivul majorarii inflatiei

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi la Focsani ca politica monetara trebuie realizata in urma unui dialog constant atat cu Parlamentul, cat si cu Guvernul, si ca este dispus sa dezbata motivul pentru care s-a marit inflatia si cum influenteaza politica de refinantare.

Liviu Dragnea: Politica monetara a BNR trebuie realizata in urma unui dialog cu Guvernul si cu Parlamentul

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut joi politica monetara a BNR trebuie realizata in urma unui dialog constant cu Guvernul si cu Parlamentul, si a precizat ca vor fi facute publice atat scrisoarea pe care i-a transmis-o guvernatorului Bancii Nationale, cat si raspunsul pe care l-a primit de la acesta.

Cine mai are inregistrari cu Laura Codruta Kovesi? Sebastian Ghita a dezvaluit adevarul

Sebastian Ghita a dezvaluit in interviul dat lui Ion Cristoriu ca are mai multe poze si inregistrari private cu sefa DNA, dar ca nu e singurul care le poseda. Am si eu si mai au si alti oameni. Ca.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2111 seconds )