Libnet.ro
UNICEF

01:05

Si mai putini, si mai saraci. Masurile luate de guvernul Grindeanu, luate la bani marunti de Comisia Europeana

Adevărul Adevărul,
Si mai putini, si mai saraci. Masurile luate de guvernul Grindeanu, luate la bani marunti de Comisia Europeana

Din ultimul raport de tara, publicat de Comisia Europeana despre Romania, rezulta ca avem o economie umflata artificial de cresterea consumului. Practic, aproape toate promisiunile electorale pe care social-democratii le-au pus in practica la inceputul acestui an au fost contrazise cu cifre si exemple de Comisie. continuă pe Adevărul

Kelemen Hunor: Ar mai fi loc de remaniere in Guvernul Grindeanu, dar nu e treaba mea

In Guvernul Grindeanu mai e loc de remaniere, dar asta nu e treaba mea, a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Acesta a mai precizat ca a aflat din presa despre schimbarile din Cabinetul Grindeanu, el.

CCR: Nu a existat un conflict de natura constitutionala intre Guvernul Grindeanu si CSM - adica intre puterea executiva si cea judecatoreasca

Prin adoptarea OUG 13/2017 privind modificarea legislatiei penale, Guvernul Grindeanu nu a impiedicat Consiliul Superior al Magistraturii sa isi realizeze o atributie constitutionala.

Culisele schimbarilor din Guvernul Grindeanu: De ce a acceptat Liviu Dragnea un tehnocrat la Justitie

Tudorel Toader, fost judecator la CCR, este propunerea PSD pentru Ministerul Justitiei. Coalitia de guvernare a operat alte trei modificari in Executiv, promovand inclusiv doi fosti ministri din Cabinetele Ponta. Remanierea a avut loc la numai o luna si jumatate de la depunerea juramantului de catre Guvernul Grindeanu.

Si PSD Dambovita vrea sa organizeze un miting de sustinere pentru Guvernul Grindeanu, dupa protestul cu 6.000 de oameni la Pitesti

PSD Dambovita vrea sa organizeze, sambata, un miting de sustinere pentru Guvernul Grindeanu. Decizia ar urma sa fie luata de Comitetul Executiv al organizatiei, potrivit unor declaratii ale secretarului executiv al PSD Dambovita, Alexandru Oprea, citat de Agerpres.

Romania, intre statele UE cu cei mai putini angajati in domeniul cultural

Romania are cei mai putini angajati in domeniile culturale din Uniunea Europeana, cu o cota de 1,2%. La pol opus este Luxembourg, cu o cota de 4,4%, informeaza Eurostat.

Universitatile sunte nevoite sa creasca taxele studentilor sau sa taie bani de la cercetare dupa ce guvernul a alocat mai putini bani de la buget pentru acestea desi a marit salariile profesorilor

Salariile angajatilor din mediul universitar au crescut cu 15% incepand cu 1 ianuarie 2017, ca urmare a unui proiect intocmit de coalitia PSD-ALDE, dar cu toate acestea guvernul condus de Sorin.

Universitatile sunt nevoite sa creasca taxele studentilor sau sa taie bani de la cercetare dupa ce guvernul a alocat mai putini bani de la buget pentru acestea desi a marit salariile profesorilor

Salariile angajatilor din mediul universitar au crescut cu 15% incepand cu 1 ianuarie 2017, ca urmare a unui proiect intocmit de coalitia PSD-ALDE, dar cu toate acestea guvernul condus de Sorin.

Masurile luate de DSP Dambovita impotriva raspandirii gripei aviare

DSP Dambovita a luat primele masuri impotriva raspandirii gripei aviare, avand in vedere ca in mai multe judete s-a confirmat aparitia gripei aviare cu virus H5N1 inalt patogen, la pasarile salbatice si domestice. Astfel, DSP recomanda igiena stricta dar si prepararea inainte de consum.

Hoyt Yee a avut un singur mesaj pentru Guvernul Grindeanu repetat de zeci de ori in toate felurile posibile: Atentie la statul de drept! De ce tema este considerata esentiala pentru parteneriatul strategic cu Statele Unite

Adjunctul asistentului pentru afaceri europene si euroasiatice al secretarului de stat al SUA, Hoyt Yee, a declarat marti seara, la o intalnire cu cativa jurnalisti, ca Statele Unite urmaresc cu atentie situatia statului de drept in Romania dupa incercarea guvernului de a slabi legislatia penala prin ordonanta de urgenta. Oficialul american a mai declarat ca apreciaza faptul ca, la scurt timp dupa proteste, prim-ministrul s-a distantat de initiativa, de schimbarile la Codul Penal care au fost cauza protestelor. Acest lucru a demonstrat ca a reactionat la motivele protestelor oamenilor. Acest lucru ne ofera incredere ca democratia este puternica in Romania, a mai spus Hoyt Yee. Oficialul american s-a aflat miercuri la Bucuresti, unde a declaratca s-a intalnit cu un reprezentant al presedintiei, cu un consilier prezidential, cu un reprezentant al MAE, cu un procuror al DNA si cu jurnalisti.

Guvernul Grindeanu, remaniat la nici doua luni de la instalare. S-au intors oamenii lui Ponta

PSD a venit cu trei ministri noi, cu scopul de a mai remedia pierderile de imagine provocate de Ordonanta 13. Cel mai sensibil portofoliu Justitia a fost preluat de fostul judecator CCR Tudorel Toader, care are misiunea de a pune in acord Codul Penal cu deciziile CCR. La guvernare s-au intors Rovana Plumb si Mihai Tudose, doi dintre apropiatii lui Victor Ponta.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2152 seconds )