Libnet.ro
UNICEF

12:30

Maia Sandu: Alegerile din 24 februarie nu sunt libere si corecte

Adevărul Adevărul,
Maia Sandu: Alegerile din 24 februarie nu sunt libere si corecte

Lidera PAS, Maia Sandu, sustine ca alegerile parlamentare din 24 februarie nu pot fi libere si corecte din cauza ca a fost schimbat sistemul electoral. Presedinta PAS afirma ca sistemul electoral mixt avantajeaza doar partidele mari, cu resurse financiare si administrative. continuă pe Adevărul

Peter Michalko: Alegerile din 24 februarie sunt un test important pentru evaluarea starii de democratie

Seful Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Peter Michalko, considera ca alegerile parlamentare vor reprezenta un test extraordinar de important pentru evaluarea starii de democratie in Republica Moldova.

Partidul Nostru, inregistrat de CEC in cursa electorala pentru alegerile din 24 februarie

Partidului Politic Partidul Nostru a fost inregistrat in cursa electorala pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, in circumscriptia nationala. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Comisiei Electorale Centrale de miercuri, 23 ianuarie, transmite IPN.

Igor Dodon nu va participa in alegerile parlamentare din 24 februarie

Igor Dodon a anuntat luni, 21 ianuarie, ca nu va participa in campania electorala pentru parlamentarele din 24 februarie, asta desi, anterior, presedintele tarii afirma ca legea ii permite acest lucru si ca nu exclude ca va fi primul pe lista de partid a Socialistilor.

Pavel Postica: Pentru alegerile din 24 februarie au fost bugetate 150 de sectii de vot peste hotare, nu doar 125

Pentru alegerile din februarie, din buget au fost alocate resurse financiare pentru deschiderea a 150 de sectii de votare, dar nu 125. Declaratia a fost facuta de directorul de programe al Asociatiei Promo-LEX, Pavel Postica. Potrivit lui, Guvernul, fara sa ofere niciun fel de explicatii, a decis sa deschida doar 125 de sectii de vot peste hotare, transmite IPN.

Partidul Democratia Acasa va depune astazi la CEC lista de candidati pentru alegerile din 24 februarie

Activistii unionistii care vor participa la alegerile parlamentare pe lista Partidului Democratia Acasa, cu sigla UNIREA, au anuntat ca astazi, 21 ianuarie, formatiunea va depune la Comisia Electorala Centrala lista de candidati pentru circumscriptia nationala.

Cum comenteaza JurnalTV acuzatiile PDM ca televiziunea a refuzat sa accepte publicitate despre referendumul din 24 februarie

Conducerea JurnalTV a comunicat ca a refuzat sa accepte sa puna pe post publicitatea Partidului Democrat despre referendumul din 24 februarie pe motiv ca Democratii prin acele spoturi video urmareau sa-si promoveze partidul, dar nu referendumul.

PDM cheama in judecata Jurnal TV pentru ca ar refuza sa difuzeze publicitate privind referendumul din 24 februarie

Partidul Democrat din Moldova anunta ca a decis sa actioneze in judecata compania detinatoare a postului de televiziune Jurnal TV pentru ca acest post TV a respins fara nicio justificare solicitarea PDM de difuzare a unui spot video privind referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Dorin Chirtoaca afirma ca Maia Sandu nu trebuia sa candideze in circumscriptia 50: Nu a procedat corect fata de diaspora

Liderul PL, Dorin Chirtoaca, e de parere ca presedinta PAS, Maia Sandu, nu trebuia sa candideze in circumscriptia nr. 50,candidat din partea diasporei din Europa de Vest in alegerile din 24 februarie, dar pe una din circumscriptiile din Chisinau sau din localitatea de bastina.

Igor Dodon spune ca decizia de a nu candida in alegerile din 24 februarie va aduce beneficii pentru Socialisti

Igor Dodon declara ca decizia de a nu candida pe lista Partidului Socialistilor la urmatoarele alegeri parlamentare va aduce beneficii formatiunii. Seful statului a explicat ca astfel va putea avea intrevederi cu diferiti oficiali de peste hotare, fara sa fie restrictionat in vreun fel. Igor Dodon nu-si ascunde preferintele fata de PSRM si a numit drept avantaj faptul ca poate participa liber in emisiuni in aceasta perioada, transmite IPN.

Andrian Candu acuza Blocul ACUM de promovarea ideii ca alegerile vor fi fraudate: Ei cauta o scuza a faptului ca vor pierde alegerile

Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat ca liderii Blocului electoral ACUM, Maia Sandu si Andrei Nastase, promoveaza in spatiul public ideea ca alegerile din 24 februarie vor fi fraudate si, ca urmare, acestea n-ar trebui recunoscute. Potrivit lui, in asa mod, liderii opozitiei incearca sa gaseasca de pe acum o scuza a faptului ca vor pierde alegerile.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2163 seconds )