Libnet.ro
UNICEF

01:05

Master Planul pentru Transporturi, aprobat pana la finalul lunii mai

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Master Planul pentru Transporturi, aprobat pana la finalul lunii mai

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat, joi, ca in perioada 20-22 mai va avea discutiile finale, la Bruxelles, pentru aprobarea Master Planului pentru Transporturi de Comisia Europeana si a estimat ca, pana la finalul lunii mai, documentul va. continuă pe Wall-Street Ro

Cand va fi aprobat Master Planul pe Transport

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat, joi, ca in perioada 20-22 mai va avea discutiile finale, la Bruxelles, pentru aprobarea Master Planului pentru Transporturi de Comisia Europeana si a estimat ca, pana la finalul lunii mai, documentul va fi aprobat, informeaza Mediafax.

Ce spune Corina Cretu despre Master Planul de Transport

Comisarul european, Corina Cretu, le-a transmis deputatilor din Comisia de Transporturi si Infrastructura, intr-o scrisoare, ca agreeaza solicitarea acestora ca Master Planul de Transport sa fie supus consultarii tuturor partidelor parlamentare si societatii civile, informeaza Mediafax.

Corina Cretu: Reiterez recomandarea ca Master Planul de Transport sa fie supus unui proces corespunzator de consultare a tuturor partilor interesate din societatea romaneasca

Comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu a transmis astazi o scrisoare membrilor Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura a Camerei.

Corina Cretu recomanda ca Master Planul de Transport sa fie consultat de toate partile interesate

Comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu a transmis astazi o scrisoare membrilor Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura a Camerei Deputatilor, arata un comunicat remis redactiei.

Proiectul pentru transformarea EximBank in banca de dezvoltare, gata pana la finalul lunii

Proiectul legislativ pentru transformarea EximBank in banca de dezvoltare ar urma sa fie finalizat pana la finalul acestei luni, dupa cum a anuntat, ieri, Enache Jiru, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice MFP).

OFICIAL Master Planul de Transport a fost retrimis la Comisia Europeana. Cum arata Strategia de Implementare: Care sunt autostrazile si drumurile expres prioritare, cum sunt planificate proiectele pana in 2020 si dupa

Varianta finala si revizuita a Master Planului General de Transport MPGT), impreuna cu Strategia de Implementare a proiectelor - documentul cheie are stabileste proiectele prioritare si cand se fac ele - a fost transmisa de catre Ministerul Transporturilor la Comisia Europeana. Autostrada Sibiu - Pitesti este, in sfarsit, pusa in capul listei de proeicte prioritare cu un orizont de realizare incepand cu anul 2017. Ca un element de remarcat, toate proiectele de infrastructura rutiera sunt propuse a fi realizate prin mixul de fonduri europene - buget - imprumuturi externe, inclusiv Comarnic - Brasov, desi formal este trecut ca PPP. Moldovei ii se acorda o prioritate sporita pana in 2020 prin autostrazile Tg Neamt - Iasi - Ungheni si Bacau - Pascani, precum si prin drumul expres Bacau - Buzau - Ploiesti. Vezi toate proiectele, cat vor costa, care sunt sursele de finantare si cand sunt planificate exact sa fie construite.

Ioan Rus le scrie parlamentarilor pe tema Master Planului de Transport si ii acuza pe unii de lipsa de fair-play. Cum argumenteaza Ministerul ca a fost transparent si ca a dezbatut public Master Planul

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a trimis o scrisoare parlamentarilor membri in Comisiile de Transport in care a detaliat modul in care a fost elaborat Master Planul si cum, in urma mai multor dezbateri publice si intalniri cu partile implicate, documentul strategic a fost modificat si imbunatatit. Scrisoare vine ca raspuns la criticile aduse de unii politicieni cum ca intreg procesul de realizare a Master Planului nu a fost transparent si ca acest document strategic inca nu a fost facut public in varianta finala. In scrisoarea obtinuta de HotNews. ro, Ioan Rus se angajeaza ca intre 12 si 14 mai sa prezinte parlamentarilor Strategia de Implementare a proiecteor din MPGT, documentul cheie care practic stabileste cand si ce se construieste mai intai.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2095 seconds )