Libnet.ro
UNICEF

13:45

Ministerul Public: Modificarile Codului Penal preconizeaza n mod explicit dezincriminarea unor fapte grave

Hotnews Hotnews,
 Ministerul Public: Modificarile Codului Penal preconizeaza n mod explicit dezincriminarea unor fapte grave

Ministerul Public considera ca este necesara o reevaluare a propunerilor de modificare ale Codului Penal, pentru ca se preconizeaza in mod explicit dezincriminarea unor fapte grave, cum ar fi traficul de influenta, sau prin modificarea unor reglementari din partea generala a codului, dand ca exemplu dezincriminarea unor infractiuni de coruptie sau de serviciu prin restrangerea categoriei de subiecti care au calitatea de functionari publici din punctul de vedere al legii penale. continuă pe Hotnews

Parchetul General: Modificarile Codului Penal preconizeaza n mod explicit dezincriminarea unor fapte grave

Ministerul Public considera ca este necesara o reevaluare a propunerilor de modificare ale Codului Penal, pentru ca se preconizeaza in mod explicit dezincriminarea unor fapte grave, cum ar fi traficul de influenta, sau prin modificarea unor reglementari din partea generala a codului, dand ca exemplu dezincriminarea unor infractiuni de coruptie sau de serviciu prin restrangerea categoriei de subiecti care au calitatea de functionari publici din punctul de vedere al legii penale.

Dragnea, despre modificarea Codului Penal: Sustin demersul ministrului Toader

Comisia speciala pentru legile din domeniul justitiei, condusa de deputatul Florin Iordache, a facut publice, miercuri, proiectele de modificare a Codului Penal, a Codului de Procedura Penala si a Codului de.

DOCUMENT Cum propune PSD sa modifice Codul penal si de procedura penala: neglijenta n serviciu este eliminata; conditiile de liberare conditionata, relaxate/ Comunicarile publice din cursul unei urmariri penale sunt interzise

Comisia speciala parlamentara pentru legislatia in domeniul justitiei, condusa de fostul ministru al Justitiei Florin Iordache, se reuneste joi de la ora 11 pentru a relua discutiile pe modificarile la Codul penal, Codul de procedura penala si codul de procedura civila. Presedintele comisiei va veni la discutii cu trei noi proiecte legislative, care vor contine principiile sustinute de PSD. 00 Pe site-ul comisiei au fost urcate toate cele trei proiecte de modificarea a Codului Penal, Codului de procedura penala si Codului de procedura civila. Proiectul privind codul penal nu contine nicio prevedere de modificarea a art. 297 privind Abuzul in serviciu. Vezi documentele atasate in articol.

UPDATE DOCUMENT Cum propune PSD sa modifice Codul penal: se redefineste traficul de influenta; neglijenta n serviciu dispare din Codul penal

Comisia speciala parlamentara pentru legislatia in domeniul justitiei, condusa de fostul ministru al Justitiei Florin Iordache, se reuneste joi de la ora 11 pentru a relua discutiile pe modificarile la Codul penal, Codul de procedura penala si codul de procedura civila. Presedintele comisiei va veni la discutii cu trei noi proiecte legislative, care vor contine principiile sustinute de PSD, printre acestea aflandu-se si modificarea abuzului in serviciu, unde nu va fi impus un prag valoric, au precizat surse politice. 38 Pe site-ul comisiei a fost urcat proiectul de modificarea a Codului Penal. Vezi aici documentul.

Principalele modificari ale Codului penal si de procedura penala: Atac la institutia denuntatorului; Se redefineste marturia mincinoasa si grupul infractional; Conversatii interceptate care nu mai pot fi folosite; O noua cale de revizuire a sentintelor;

Conversatiile interceptate care nu privesc fapta nu pot fi folosite; Datele obtinute dintr-un sistem informatic care nu au legatura cu infractiunea se sterg definitiv/ Procurorul informeaza in cel mult 10 zile de la incetarea mandatului de supraveghere tehnica pe cel vizat; Se introduce o noua cale de revizuire, respectiv atunci cand hotararea de condamnare nu este semnata de judecatorul care a participat la solutionarea cauzei avantaj Dragnea); Grup infractional este doar atunci cand fiecare membru are un rol prestabilit, iar grupul sa nu fie ocazional; este redefinita si marturia mincinoasa avantaj Taricenau); Denuntul trebuie sa fie depus intr-un termen de maxim 6 luni de la data la care persoana a luat cunostinta de savarsirea infractiunii avantaj toti); Eliberarea conditionata, relaxata drastic; Urmeaza si modificarea abuzului in serviciu avantaj toti). vezi in detaliu toate modificarile propuse.

Ministerul Public inventariaza protocoalele de colaborare cu MAI, Ministerul Justitiei, iCCJ si CSM

Parchetul General a demarat o procedura de centralizare si actualizare a protocoalelor in vigoare, incheiate cu alte institutii publice. Pana in prezent au fost identificate acorduri cu mai multe institutii, printre care MAI, Ministerul Justitiei, iCCJ si CSM, potrivit institutiei.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2024 seconds )