Libnet.ro
UNICEF

01:05

Mircea Cartarescu: Sunt cam tinerel ca sa iau Premiul Nobel

Hotnews Hotnews,
Mircea Cartarescu: Sunt cam tinerel ca sa iau Premiul Nobel

Mircea Cartarescu se afla, pentru al doilea an consecutiv, printre favoritii la Premiul Nobel pentru Literatura. La casa de pariuri Ladbrokes, scriitorul roman apare in prima treime a clasamentului artistilor care ar putea obtine, maine, unul dintre cele mai ravnite premii din lume. Cartarescu a spus la Digi 24 ca nu vreau sa se astepte nimeni sa iau premiul anul acesta sau in urmatorii cativa ani. Sunt cam tinerel pentru asta. Media de varsta a celor 100 de scriitori de pe lista este de peste 70 de ani. continuă pe Hotnews

Mircea Cartarescu, aceeasi cota la Nobel ca Umberto Eco, peste Rushdie si Ishiguro.

Comisia Academiei Suedeze care acorda prestigioasele distinctii Nobel a anuntat oficial, luni, ca Premiul Nobel pentru literatura va fi decernat joi. Printre favoriti, conform caselor de pariuri din Marea Britanie, se numara si Mircea Cartarescu, informeaza Mediafax. Mircea Cartarescu are cota de 26,00 ca va castiga Premiul Nobel, la egalitate cu Umberto Eco si Leonard Nolens. La casa de pariuri Ladbrokes, Cartarescu este mai bine cotat decat nume grele ale literaturii, ca Salman Rushdie, Ian .

Premiul Nobel pentru chimie este anuntat miercuri la Stockholm.

Academia Regala de Stiinte de la Stockholm va anunta, miercuri, castigatorii Premiului Nobel pentru chimie pe anul 2012, informeaza Associated Press, citata de Agerpres. Ca si celelalte premii pentru stiinta, Premiul Nobel pentru chimie recompenseaza in mod normal cercetarea efectuata cu mai mult de un deceniu in urma, astfel ca membrii Comitetului Nobel vor alege din numeroase descoperiri facute de cercetatori. Saptamana Nobel a inceput luni cu premiul pentru medicina care a fost atribuit .

Premiul Nobel pentru Medicina, acordat britanicului John B. Gurdon si japonezului Shinya Yamanaka

Premiul Nobel pentru Medicina pe anul 2012 a revenit japonezului Shinya Yamanaka si britanicului John Gurdon, a anuntat ieri, la Stockholm, secretarul Comitetului Nobel pentru Medicina, Goran K. Hansson, in cadrul unei ceremonii transmise live pe site-ul oficial al Premiilor Nobel.

Premiul Nobel pentru Chimie 2012 - americanii Robert Lefkowitz si Brian Kobilka

Premiul Nobel pentru Chimie 2012 a fost decernat americanilor Robert Lefkowitz si Brian Kobilka, pentru cercetarile legate de receptorii cuplati la proteinele G, celule care permit omului sa se adapteze la mediu, a anuntat miercuri comitetul Nobel, citat de AFP.

Premiul Nobel pentru chimie a fost acordat americanilor Robert Lefkowitz si Brian Kobilka

Premiul Nobel pentru chimie a fost acordat americanilor Robert Lefkowitz si Brian Kobilka pentru descoperiri de o importanta covarsitoare privind activitatile unei importante familii de receptori -.

Premiul Nobel pentru fizica, castigat de Serge Haroche si David J. Wineland

Premiul Nobel pentru fizica 2012 a fost acordat francezului Serge Haroche si americanului David J. Wineland pentru dezvoltarea unor metode revolutionare care permit masurarea si manipularea sistemelor cuantice.

Premiul Nobel pentru Fizica, acordat francezului Serge Haroche si americanului David J.Wineland

Francezul Serge Haroche si americanul David J. Wineland au fost distinsi, marti, cu premiul Nobel pentru Fizica pe anul 2012, pentru cercetarile lor in domeniul fizicii cuantice, informeaza Reuters.

Premiul Nobel pentru medicina a fost acordat cercetatorilor Shinya Yamanaka si John Gurdon

Premiul Nobel pentru medicina, editia 2012, a fost castigat de britanicul John Gurdon si japonezul Shinya Yamanaka, pentru contributia lor in cercetarea asupra reprogramarii nucleare, o tehnica ce permite.

Luni se acorda Premiul Nobel pentru Medicina.

Sezonul 2012 al Premiilor Nobel se deschide luni cu premiul pentru medicina, dar prestigiosul premiu pentru pace si cel pentru literatura, atribuite la sfarsitul saptamanii, starnesc cel mai mare interes, informeaza Agerpres. Luni, in jurul orei 09:30 GMT 11:30 ora Romaniei), se va anunta cine ii succede americanului Bruce Beutler, francezului Jules Hoffmann si canadianului Ralph Steinman, recompensati pentru activitatea lor privind sistemul imunitar, si va deveni laureatul din 2012 al .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2164 seconds )