Libnet.ro
UNICEF

18:30

Moscova cere explicatii Uniunii Europene. Care este motivul

România Liberă România Liberă,
Moscova cere explicatii Uniunii Europene. Care este motivul

Moscova a cerut explicatii privind propunerea presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca Uniunea Europeana sa isi infiinteze o armata proprie, relateaza agentia rusa Interfax, citata de Mediafax. continuă pe România Liberă

Presedintele Cooperativei Agricole 4 Stejari si inca doi angajati, trimisi in judecata. Care este motivul

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a trei persoane cu functii de conducere in cadrul Cooperativei Agricole 4 Stejari, din orasul Darabani, jud. Botosani, intr-un dosar de fraudare a fondurilor europene, potrivit unui comunicat DNA.

Un timisorean vrea sa demoleze turnuletele construite pe casa sa. Care este motivul

Un barbat de etnie roma din Timisoara a depus o cerere la Primarie pentru eliberarea unui certificat de urbanism, intrucat vrea sa desfiinteze turnuletele de pe casa sa, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat o campanie de verificare a palatelor pe care sunt astfel de constructii fara autorizatie, transmite Mediafax.

China promite consolidarea cooperarii cu Rusia. Care este motivul invocat

China a promis, duminica, sa-si consolideze cooperarea economica si diplomatica cu Rusia, intrucat o necesitate pentru cele doua tari, in conditiile in care sanctiunile occidentale impotriva Moscovei se inaspresc, pe fondul conflictului din Ucraina, transmite AFP, citat de Hotnews.

O fosta moderatoare vrea sa dea in judecata TVR. Care este motivul

Fosta moderatoare a emisiunii dedicate romilor Fara etichete, Mihaela Dragan, a declarat ca vrea sa dea in judecata Televiziunea romana pentru ca, in perioada in care a lucrat pentru aceasta, nu a avut un contract de munca si nu a fost platita, informeaza Mediafax.

Olanda: Ministrul Justitiei a demisionat din functie. Care este motivul

Ministrul olandez al Justitiei si secretarul sau de stat au demisionat luni pe fondul unui scandal privind o intelegere controversata incheiata in urma cu 15 ani cu un traficant de droguri, potrivit Mediafax.

Medicii de familie ameninta cu proteste. Care este motivul

Medicii de familie ameninta cu proteste daca nu va fi retras proiectul Contractului cadru privind acordarea asistentei medicale, potrivit Mediafax.

Rusia cere explicatii in legatura cu armata UE

Moscova cere explicatii privind propunerea presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca Uniunea Europeana sa isi infiinteze o armata proprie .

Jean-Claude Juncker pledeaza pentru infiintarea unei forte militare a Uniunii Europene

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pledeaza pentru infiintarea unei forte militare a Uniunii Europene. El spune ca acest lucru ar imbunatati pozitia blocului comunitar pe scena.

Cine este Sarpele Monetar, chemat sa relanseze economia Uniunii Europene

Economia UE ar putea fi revitalizata cu ajutorul unui sistem monetar mai flexibil, care sa permita tarilor sa foloseasca monedele nationale concomitent cu euro. Adica reintroducerea asa-numitului Sarpe Monetar, invocata de un economist francez ca o posibila solutie pentru impulsionarea economiilor locale.

Armata Uniunii Europene si iluziile lui Juncker. De ce nu NATO?

Recent, Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a afirmat ca Uniunea Europeana are nevoie de o armata proprie pentru a face fata cu succes provocarilor de securitate dinspre Rasarit, pentru a transmite un semnal hotarat Moscovei, pentru a-si apara valorile si frontierele, dar si sau mai ales) pentru a fi mai credibila in politica sa externa. Imaginea Europei a avut dramatic de suferit si se pare ca in termeni de politica externa nu suntem luati in serios, a completat noul lider al executivului comunitar. Putem fi, cred, de acord cu aceasta a doua parte a evaluarii. Prima parte a enuntului sau ramane insa, oarecum surprinzator pentru un politician cu experienta robusta a lui Juncker, cantonata intr-o veche iluzie europeana, o iluzie si o utopie care au oferit inclusiv generatiei de fondatori ai Comunitatii Europene prilejul unor insuccese si deceptii dintre cele mai amare.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2015 seconds )