Libnet.ro
UNICEF

00:06

A murit Marina Chirca, cea mai devotata partizanilor anticomunisti de la Nucsoara. Ultimul interviu al eroinei de 98 de ani, o marturiecutremuratoare desprecuraj si demnitate

Adevărul Adevărul,
A murit Marina Chirca, cea mai devotata partizanilor anticomunisti de la Nucsoara. Ultimul interviu al eroinei de 98 de ani, o marturiecutremuratoare desprecuraj si demnitate

Marina Chirca, singura femeie care a ajutat neintrerupt grupul de rezistenta anticomunista din Nucsoara judetul Arges), a murit la finalul acestei saptamani. Toma Arnautoiu, liderul partizanilor din Fagaras, spunea despre ea ca a fost cea mai devotata grupului de luptatori. De fapt, Marina Chirca a fost cea mai devotata dragostei adevarate pentru Romania. Republicam astazi ultimul interviu pe care eroina l-a dat reporterilor Adevarul. continuă pe Adevărul

A murit Marina Chirca, cea mai devotata partizanilor de la Nucsoara. Ultimul interviu al eroinei de 98 de ani

Marina Chirca, singura femeie care a ajutat neintrerupt grupul de rezistenta anticomunista din Nucsoara judetul Arges), a murit la finalul acestei saptamani. Toma Arnautoiu, liderul partizanilor din Fagaras, spunea despre ea ca a fost cea mai devotata grupului de luptatori. De fapt, Marina Chirca a fost cea mai devotata dragostei adevarate pentru Romania. Republicam astazi ultimul interviu pe care eroina l-a dat reporterilor Adevarul.

Marina Chirca. Moartea pentru care Romania nu va varsa lacrimi

A murit Marina Chirca. Ar trebui ca Romania toata s-o planga, oamenii sa gaseasca in memoria ei macar cateva clipe de pioasa aducere aminte, iar guvernul sa-i organizeze funeralii nationale. in schimb, cel mai probabil, n-ati auzit de ea. Televiziunile n-au facut nici macar o stire din asta: cui dracu ii pasa de o baba anonima, care nici macar nu e regina tiganilor, n-are bani, nu e vrajitoare sau altceva?.

O membra a grupului de rezistenta de la Nucsoara, Marina Chirca, a murit.

Fosta membra a rezistentei anticomuniste Marina Chirca a murit sambata, la 98 de ani, informeaza Digi 24. Ea a ajutat, timp de noua ani, grupul de rezistenta de la Nucsoara, din care a facut parte si Elisabeta Rizea. Marina Chirca s-a nascut in 1915 in satul Slatina, comuna Nucsoara, judetul Arges. In 1949, 16 oameni, din care 4 femei, au decis sa organizeze un grup de rezistenta anticomunista in munti. Acesta s-a dovedit a fi, ulterior, unul dintre cele mai longevive grupuri de partizani .

VIDEO Cea mai mica masina din lume a trecut cu succes testul soselelor

Austin Coulson, un tanar originar din Texas, a intrat in Cartea Recordurilor, dupa ce a construit si testat cea mai mica masina din lume.

Salvarea navei de croaziera Costa Concordia, cea mai scumpa operatiune de salvare maritima din lume

Nava Costa Concordia, naufragiata la inceputul anului trecut in apropiere de Coasta Toscanei, pe Marea Mediterana, va fi in cele din urma ridicata, iar autoritatil au pus la punct cea mai scumpa operatiune maritima de salvare din istorie.

FOTO Salvarea navei de croaziera Costa Concordia, cea mai scumpa operatiune de salvare maritima din lume

Nava Costa Concordia, naufragiata la inceputul anului trecut in apropiere de Coasta Toscanei, pe Marea Mediterana, va fi in cele din urma ridicata, iar autoritatil au pus la punct cea mai scumpa operatiune maritima de salvare din istorie.

Grigorescu si Tonitza vin la Oradea intr-o expozitie organizata de cea mai mare casa de licitatii

Oradea primeste in premiera vizita celor cei mai valorosi pictori romani: maestrii Grigorescu, Tonitza, Petrascu, Ressu, Darascu si Baba sunt invitatii casei de licitatii Artmark, intr-un eveniment select dedicat iubitorilor de arta.

Cea mai galonata echipa din Grecia il vrea pe Tatarusanu. Steaua analizeaza

Steaua s-ar putea desparti si de Ciprian Tatarusanu, ale carui evolutii in campionat si in cupele europene au atras atentia unor cluburi mai puternice.

Caru' cu Vedete: Banica a recunoscut relatia cu Lavinia. Afla ce a spus el, cum a reactionat ea si ce a declarat Zana cand a aflat; Dani Otil, suparat ca Mihaela Raduleascu a vorbit despre despartirea lor; Inna, in cea mai hot fotografie de pana acum

Silviu Prigoana, marturii despre relatia cu Adriana Bahmuteanu: Imi spune te iubesc. Imi aduce salariul acasa. Silviu Prigoana se declara. Anda Adam a aratat aproape tot, pe strada! Uite ce tinuta sumara a avut. Anda Adam este una dintre cele mai nonconformiste cantarete de la.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2172 seconds )