Libnet.ro
UNICEF

14:15

NOBEL 2019. Olga Tokarczuk si Peter Handke primesc Premiul Nobel pentru Literatura pe 2018, respectiv 2019

Antena3 Antena3,
NOBEL 2019. Olga Tokarczuk si Peter Handke primesc Premiul Nobel pentru Literatura pe 2018, respectiv 2019

Premiul Nobel pentru Literatura a fost decernat joi romancierei poloneze Olga Tokarczuk, pentru editia corespunzatoare anului 2018, amanata din cauza unui scandal de agresiune sexuala care. continuă pe Antena3

NOBELUL PENTRU LITERATURA a fost castigat de Olga Tokarczuk si Peter Handke Cartarescu pierde din nou prestigiosul premiu

Au fost acordate premiile Nobel pentru Literatura! Academia Suedeza a decis sa premieze pentru 2018 pe Olga Tokarczuk, iar pentru anul curent premieul a mers pentru Peter Handke. Anul acesta au fost acordate doua.

Scriitoarea poloneza Olga Tokarczuk castiga Premiul Nobel pentru Literatura pe anul 2018. AustriaculPeter Handke, laureatul pe 2019

Premiul Nobel pentru Literatura pe anul 2018 a fost decernat scriitoarei poloneze Olga Tokarczuk pentru o imaginatie narativa care, cu pasiune enciclopedica, reprezinta trecerea limitelor ca forma de viata. Nobelul pentru anul 2019 i-a fost acordat scriitorului austriac Peter Handke, pentru o opera influenta care, cu ingeniozitate lingvistica, a explorat periferia si specificitatea experientei umane, a anuntat Academia Suedeza.

Premiile Nobel pentru Literatura: Olga Tokarczuk (2018) si Peter Handke (2019)

Premiul Nobel pentru Literatura 2018 a fost atribuit scriitoarei poloneze Olga Tokarczuk iar cel pentru 2019 austriacului Peter Handke, anunta AFP. Premiul a fost acordat pentru doi ani fiindca in 2018 s-a renuntat la acordarea lui dupa ce Academia Suedeza a fost subiectul unui urias scandal.

Declaratia unuia dintre castigatorii Premiului Nobel 2019 pentru medicina: Eram tineri cand am facut descoperirile Cercetatorii tineri fac marile descoperiri

Problema premiului Nobel este ca mereu este dat oamenilor de stiinta mai in varsta, care da impresia oamenilor ca cercetarea este facuta de batrani, a spus unul dintre castigatorii Premiului Nobel 2019 pentru Medicina, americanul Gregg Semenza. Dar nu este cazul, eram tineri cand am facut descoperirile, relateaza AFP.

NOBEL 2019. Doi cercetatori americani si unul britanic primesc Premiul Nobel pentru Medicina

Cercetatorii William G. Kaelin jr. , Sir Peter J. Ratcliffe si Gregg L. Semenza au fost desemnati, luni, castigatorii Premiului Nobel pentru Medicina din 2019, conform anuntului facut luni de Thomas Perlmann,.

Premiile Nobel pe 2019 vor fi anuntate incepand de luni la Stockholm si Oslo

Premiile Nobel 2018 pentru Medicina sau Fiziologie, Fizica, Chimie, Literatura, Pace si Economie vor fi acordate, incepand de luni, la Stockholm si Oslo, potrivit site-ului nobelprize. org.

ştiri de la Antena3

actualitate, 14:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2099 seconds )