Libnet.ro
UNICEF

15:30

Obiceiuri si superstitii de Anul Nou la romani: Plugusorul si Sorcova, ceva rosu, bani in buzunar, vasc si dans in aer liber

Adevărul Adevărul,
Obiceiuri si superstitii de Anul Nou la romani: Plugusorul si Sorcova, ceva rosu, bani in buzunar, vasc si dans in aer liber

Un obiect vestimentar rosu, bani in buzunar, vasc, masa imbelsugata, dar fara carne de pasare, mersul cu Plugusorul si Sorcova se numara intre superstitiile si obiceiurile romanilor la trecerea dintre ani. Superstitiile spun ca Anul Nou trebuie intampinat alaturi de familie si prieteni, iar pentru ca in urmatoarele 12 luni sa fim sanatosi sa dansam in aer liber. continuă pe Adevărul

Cele mai ciudate traditii si obiceiuri de Anul Nou, din jurul lumii. Prin ce se remarca Romania

Cand vine vorba de celebrat intrarea inNoul An, se pare ca fiecare tara are o traditie dubioasa. Unii arunca painea in pereti, iar altii ard sperietori pentru a avea noroc. Mai jos va prezentam cele mai ciudate 25 de traditii de Anul Nou din lume. RomaniaPlugusorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Oamenii arunca monede in [] .

Cele mai ciudate traditii si obiceiuri de Anul Nou, in lume. Prin ce se remarca Romania

Ajunul anului noueste prilej de petrecere pentru toti romanii. Este o zi importanta a anului, cea in care tragem linie, analizam ce am facut in ultimele 365 de zile si ne stabilim tintele pentru viitor. Cand vine vorba de celebrat intrarea inNoul An, se pare ca fiecare tara are o traditie dubioasa. Unii arunca painea in [] .

REVELION 2019. Superstitii si obiceiuri de ANUL NOU: Ce sa faci pentru a avea mult noroc

Superstitiile de Anul Nou sunt respectate de multe persoane, care considera ca in acest fel le va merge bine in Noul An. Printre superstitiile si obiceiurile de sfarsit de an se numara dansul.

REVELION 2019. Superstitii si obiceiuri de ANUL NOU: Ce sa faci pentru a avea noroc

Superstitiile de Anul Nou sunt respectate de multe persoane, care considera ca in acest fel le va merge bine in Noul An. Printre superstitiile si obiceiurile de sfarsit de an se numara dansul.

Superstitii si traditii de Anul Nou. Ce trebuie sa faci ca sa atragi norocul in casa

De Anul Nou, oamenii trebuie sa tina seama de anumite reguli pentru a atrage bunastarea si fericirea. Superstitiile dateaza din cele mai vechi timpuri si multi romani le respecta si astazi.

VIDEO Obiceiuri si ritualuri cu care lumea asteapta Anul Nou

Nu toata lumea sarbatoreste Anul Nou in noaptea de 31 decembrie. Desi este un obicei comun in Occident, in alte parti ale lumii festivitatile urmeaza ciclul Lunii sau pozitia stelelor si se schimba an de an. La miezul noptii, unii poarta lenjerie rosie, altii sparg farfurii de usile vecinilor, pregatesc paine cu monede, elibereaza pasarile din colivii sau deschid toate usile casei. in acelasi mod in care nu exista o singura zi pentru Anul Nou, nici obiceiurile, riturile si superstitiile pe care oamenii le practica pentru a atrage noroc nu sunt la fel.

VIDEO Iohannis, n mesajul de Anul Nou: Sa construim mpreuna urmatorul secol de existenta al Romniei cu mult curaj si implicare civica

Presedintele Klaus Iohannis ii indeamna pe romani, intr-un mesaj video transmis de Anul Nou, sa construiasca impreuna urmatorul secol de existenta al Romaniei cu mult curaj, implicare civica si angajament ferm fata de valorile statului de drept.

Iohannis,de Anul Nou: Sa construim impreuna urmatorul secol de existenta a Romaniei cu mult curaj, implicare civica si atasament ferm fata de valorile statului de drept

Presedintele Klaus Iohannis ii indeamna pe romani, in mesajul de Anul Nou, sa construiasca impreuna urmatorul secol de existenta a Romaniei cu mult curaj, implicare civica si atasament ferm fata de valorile statului de drept.

La multi ani, 2019! Cele mai haioase sms-uri de ANUL NOU

Cum Anul Nou se apropie cu pasi repezi, iata mai jos cateva MESAJE DE ANUL NOU 2018 haioase pe care le poti trimite celor dragi la cumpana dintre ani. Exemple potrivite pentru MESAJE.

La multi ani, 2019! MESAJE DE ANUL NOU 2019. Cele mai interesante MESAJE DE ANUL NOU de trimis cunostintelor

Este final de an, cu alte cuvinte cel mai bun moment in care le poti aminti celor iubiti cat de mult te bucuri de prezenta lor in viata ta. Nu-i uita nici in noaptea dintre ani si.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2341 seconds )