Libnet.ro
UNICEF

08:45

Oficial. Florin Citu, premierul propus de coalitia PNL-USR PLUS-UDMR. Cum se impart ministerele

Adevărul Adevărul,
Oficial. Florin Citu, premierul propus de coalitia PNL-USR PLUS-UDMR. Cum se impart ministerele

Liderii coalitiei PNL-USR-PLUS-UDMR au sustinut, vineri seara, o declaratie de presa comuna, anuntand ca au ajuns la o decizie finala. Acestia au anuntat ca nominalizarea pentru premier este liberalul Florin Citu. continuă pe Adevărul

NEWS ALERT. Florin Citu, premierul propus de PNL, USR-PLUS si UDMR. Cum se impart ministerele

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca Florin Citu va fi premierul propus de coalitia PNL, US.

Un prim acord de principiu in coalitia PNL, USR-PLUS si UDMR: Florin Citu-premier, Ludovic Orban - sef la Camera Deputatilor Negocierile continua

Liderii PNL, USR-PLUS si UDMR au ajuns vineri la un acord de principiu pentru formarea noului Guvern. Mai exact, liderii celor trei partide au convenit in principiu ca Florin Citu sa fie premier, iar Ludovic Orban sef la Camera Deputatilor, au declarat pentru HotNews. ro surse participante la discutii. in conditiile in care USR a facut un pas inapoi, discutiile continua pentru structura Guvernului in care USR-PLUS sa aiba o compensare. Potrivit acelorasi surse posturile se vor imparti: 8-PNL, 7 USR si 3 UDMR.

Marcel Ciolacu, prima reactie dupa anuntul lui Orban: Circul pierzatorilor nu mai pleaca din oras Singura solutie este premierul propus de PSD Alexandru Rafila

Liderul social democratilor a oferit si o prima reactie, dupa ce presedintele PNL, Ludovic Orban a anuntat ca variantele liberalilor pentru continuarea negocierilor sunt fie Florin Citu premier,.

Seful PNL confirma oficial variantele de neociere ale liberalilor. Prima varianta: Florin Citu, premier, Ludovic Orban, sef la Camera

Ludovic Orban a confirmat, miercuri, informatiile care indicau, pe surse, ca PNL il pastreaza pe Florin Citu candidat la sefia guvernului intr-una dintre variantele de negociere cu USR PLUS si UDMR. El a mai aratat ca ponderea PNL in cadrul ipoteticei coalitii cu USR PLUS si UDMR ii indreptateste pe liberali sa ceara premierul si sefia uneia dintre camerele Parlamentului.

Marcel Ciolacu, prima reactie dupa ce a aflat ca Florin Citu va fi premier

Marcel Ciolacu a reactionat, dupa cei trei lideri ai coalitiei de centru-dreapta au anuntat incheierea negocierilor pentru constituirea guvernului, dar si numele premierului propus, mai exact Florin Citu. Liderul PSD afirma despre Citu ca este un premier de paie tinut in lesa de Orban.

Florin Citu e noul premier al Romaniei. Ludovic Orban, totul despre noul guvern si vicepremieri

Vineri seara, Ludovic Orban a anuntat ca negocierile pentru structura Guvernului s-au incheiat, iar Florin Citu este premierul care etse sprijinit de PNL, USR-PLUS si UDMR. Florin Citu e noul premier al Romaniei Astfel,PNL o sa primeasca sefia Camerei Deputatilor, iar USR-PLUS pe cea a Senatului. in plus guvernul va avea 18 ministri, cu doi .

Mandatul PNL de negociere are doua variante: Florin Citu premier si Ludovic Orban presedinte la Camera sau Orban premier si Citu presedinte la Senat

Ludovic Orban a declarat miercuri, dupa sedinta conducerii liberale, ca mandatul PNL la negocierile pentru formarea unei coalitii guvernamentale include doua variante - Florin Citu premier si Ludovic Orban presedinte la Camera sau Orban premier si Citu presedinte la Senat. Liderul liberalilor a precizat ca votul dat in Biroul Permanent National a fost un vot in unanimitate, .

FLORIN CITU: Este nevoie sa avem un Guvern cat mai repede investit in zilele urmatoare

Florin Citu, sustinut de PNL, USR PLUS si UDMR pentru functia de prim-ministru, a declarat vineri seara ca se va implica direct pentru finalizarea programului de guvernare, subliniind ca este nevoie ca viitorul Guvern sa fie investit cat mai repede.

FLORIN CITU: Este nevoie sa avem un Guvern cat mai repede investit in zilele urmatoare

Florin Citu, sustinut de PNL, USR PLUS si UDMR pentru functia de prim-ministru, a declarat vineri seara ca se va implica direct pentru finalizarea programului de guvernare, subliniind ca este nevoie ca viitorul Guvern sa fie investit cat mai repede.

Surse: Vot in unanimitate ca Orban sa mearga cu doua variante la negocierile pentru functia de premier: presedintele PNL si Florin Citu

Surse politice din PNL au precizat pentru Adevarul ca Ludovic Orban are sprijinul partidului pentru a merge la negocierile din coalitie cu doua variante de premier, adica el si Florin Citu, iar a doua functie revendicata e fie sefia Camerei pentru el, fie sefia Senatului pentru Citu.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2236 seconds )