Libnet.ro
UNICEF

17:15

Organizatiile de media resping ideea ajutorului de stat pentru televiziuni in campania electorala

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Organizatiile de media resping ideea ajutorului de stat pentru televiziuni in campania electorala

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, in calitate de membra a Conventiei Organizatiilor de Media, sustine, alaturi de Centrul pentru Jurnalism Independent si Active Watch, necesitatea retragerii Ordonantei de urgenta privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru operatorii economici din domeniul audiovizual. continuă pe Ziarul Bursa

Organizatiile de media cer retragerea OUG privind ajutorul de stat pentru televiziuni: Astfel de masuri in plin sezon electoral ridica majore semne de intrebare in ceea ce priveste intentiile Guvernului

Centrul pentru Jurnalism Independent CJI), ActiveWatch si Conventia Organizatiilor de Media COM) considera inoportuna instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru televiziuni, in perioada 2015-2016 si solicita Executivului sa reconsidere aceasta optiune, luand in calcul alte modalitati de a sprijini productia editoriala si informarea publicului, se arata intr-un comunicat al organizatiilor de media. Acestea cer Guvernului sa retraga Ordonanta de urgenta privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru operatorii economici din domeniul audiovizual si sa initieze consultari cu toti actorii interesati in dezvoltarea unor metode alternative, in afara oricaror suspiciuni de influente politice, de sprijin pentru productia de materiale de informare, educare si culturale de interes public.

Valentin Jucan, membru CNA, critica ajutorul de stat pentru televiziuni: Sustinerea generala a unor posturi de televiziune prin mecanisme care pot asigura clientelismul politic

Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA si secretar de stat, critica Ordonanta de urgenta adoptata miercuri de Guvern, care instituie o schema de ajutor de stat pentru posturile de televiziune si radio, fara a oferi detalii despre normele de aplicare a acestei masuri, subliniaza el. Jucan arata, intr-un comunicat, ca Constat ca Ordonanta promovata ieri de Executiv nu are nicio legatura cu apelul public pe care l-am formulat in data de 14 aprilie a. c. , prin care propuneam instituirea unui Fond audiovizual al carui unic scop era sustinerea proiectelor editoriale educativ-culturale, in niciun caz sustinerea generala a unor posturi de televiziune prin mecanisme care pot asigura clientelismul politic.

Ajutorul de stat pentru televiziuni este un mecanism de sustinere a posturilor fidele Guvernului

Valentin Jucan, membru al CNA, spune ca OUG adoptata ieri, potrivit careia operatorii economici din domeniul audiovizual vor beneficia de o schema de ajutor de stat cu un buget de 15 milioane de euro, este un mecanism de sustinere financiara a televiziunilor fidele actualului Guvern, arata un comunicat remis azi redactiei.

Titlurile de stat pentru populatie - greu de inteles si pentru functionarii bancari

Exagerarea presedintelui ASF Misu Negritoiu ca si ciobanul de pe munte va afla despre oferta de titluri de stat pentru populatie, se dovedeste de-a dreptul fabulatie, in conditiile in care nici macar functionarii bancilor care intermediaza oferta nu cunosc prea bine instrumentele pe care trebuie sa le vanda micilor investitori.

Investitorii au subscris in doua zile 1,2% din titlurile de stat pentru populatie

Investitorii au subscris 1,2% din oferta de titluri de stat pentru populatie inceputa luni de catre Ministerul Finantelor. Majoritatea persoanelor care au subscris cer dobanzi de peste 2%, adica foarte aproape de maximul stabilit de ofertant.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 17:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2395 seconds )