Libnet.ro
UNICEF

01:05

Papa Francisc, discurs emotionant la Iasi: Fericirea noastra personala se realizeaza facandu-i fericiti pe ceilalti / Romania este gradina Maicii Domnului pentru ca este o mama care cultiva visurile fiilor

Hotnews Hotnews,
 Papa Francisc, discurs emotionant la Iasi: Fericirea noastra personala se realizeaza facandu-i fericiti pe ceilalti / Romania este gradina Maicii Domnului pentru ca este o mama care cultiva visurile fiilor

Dupa ce a ascultat povestile unei familii cu 11 copii, cativa dintre ei plecati in strainatate, si marturiile unor tineri care i-au spus ca vor sa se realizeze in tara lor, dar de multe ori sunt deznadajduiti, Papa Francisc li s-a adresat celor peste 140. 000 de oameni adunati in piata Palatului Culturii din Iasi. El a spus ca credinta nu este cotata la bursa, cu siguranta, si poate parea ca nu foloseste la nimic, insa aceasta este un dar care mentine vie o certitudine profunda si frumoasa: apartenenta noastra in calitate de fii, si de fii iubiti de Dumnezeu. in discursul sau emotionant si aplaudat indelung de catre multime, Suveranul Pontif l-a invocat si pe poetul Mihai Eminescu si a recitat din poezia Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie. VIDEO Papa Francisc, momente impresionante la Iasi - a binecuvantat sute de bolnavi si batrani / Suveranul Pontif a salutat multimea in limba romana si a recitat din Eminescu / 150. 000 de pelerini la ceremonii. continuă pe Hotnews

VIDEO Papa Francisc, discurs emotionant la Iasi: Fericirea noastra personala se realizeaza facandu-i fericiti pe ceilalti / Romania este gradina Maicii Domnului pentru ca este o mama care cultiva visurile fiilor

Dupa ce a ascultat povestile unei familii cu 11 copii, cativa dintre ei plecati in strainatate, si marturiile unor tineri care i-au spus ca vor sa se realizeze in tara lor, dar de multe ori sunt deznadajduiti, Papa Francisc li s-a adresat celor peste 140. 000 de oameni adunati in piata Palatului Culturii din Iasi. El a spus ca credinta nu este cotata la bursa, cu siguranta, si poate parea ca nu foloseste la nimic, insa aceasta este un dar care mentine vie o certitudine profunda si frumoasa: apartenenta noastra in calitate de fii, si de fii iubiti de Dumnezeu. in discursul sau emotionant si aplaudat indelung de catre multime, Suveranul Pontif l-a invocat si pe poetul Mihai Eminescu si a recitat din poezia Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie. VIDEO Papa Francisc, momente impresionante la Iasi - a binecuvantat sute de bolnavi si batrani / Suveranul Pontif a salutat multimea in limba romana si a recitat din Eminescu / 150. 000 de pelerini la ceremonii.

Papa Francisc: Noi apartinem unii altora, iar fericirea noastra personala se realizeaza facandu-i fericiti pe ceilalti. Pentru a merge impreuna acolo unde esti, sa nu uiti de ceea ce ai invatat in familie (VIDEO)

Papa Francisc a vorbit despre valorile familiei in discursul pe care l-a rostit, sambata, in fata celor aproximativ 150. 000 de oameni aflati in fata Palatului Culturii de la Iasi. Suveranul Pontif i-a.

Papa Francisc, discurs la Palatul Cotroceni: E important sa recunoastem numerosii pasi inainte facuti de Romania, chiar cu mari dificultati. Va urez prosperitate si pace (VIDEO)

Papa Francisc a declarat, vinera, ca este bucuros de vizita pe care o intreprinde in Romania. intr-un discurs pe care l-a tinut la Palatul Cotroceni, in cadrul unei ceremonii impresionante, Suveranul Pontif i-a.

VIDEO Papa Francisc, momente impresionante la Iasi - a binecuvantat sute de bolnavi si batrani / Suveranul Pontif a salutat multimea in limba romana si a recitat din Eminescu / 150.000 de pelerini la ceremonii

Papa Francisc a ajuns sambata dupa-amiaza la Iasi, fiind asteptat de zeci de mii de oameni care au infruntat ploaia torentiala. La Catedrala Sfanta Fecioara Maria, Regina, Suveranul Pontif a binecuvantat sute de bolnavi si batrani, pe unii dintre ei imbratisandu-i. Va rog frumos sa nu uitati sa va rugati si pentru mine, le-a spus Suveranul Pontif. Dupa plimbarea cu papamobilul prin zona centrala, unde a fost aplaudat si ovationat, Papa a mers in Piata Palatului Culturii, unde s-a adresat multimii, de pe o scena special amenajata, si a ascultat povestea si problemele unor tineri, dar si cele ale unor familii simple. El a mers pe scena de mana cu patru copii orfani. in discursul sau, Suveranul Pontif a facut apel la pace, la dragoste, la credinta in Dumnezeu si a recitat chiar si cateva versuri scrise de Mihai Eminescu. Papa Francisc si-a incheiat astfel cea de-a doua zi a vizitei sale apostolice in Romania, dupa ce vineri s-a aflat la Bucuresti, iar in prima parte a zilei de sambata la Sumuleu Ciuc. Duminica, Papa va merge la Blaj. Papa Francisc, discurs emotionant la Iasi: Fericirea noastra personala se realizeaza facandu-i fericiti pe ceilalti / Romania este gradina Maicii Domnului pentru ca este o mama care cultiva visurile fiilor.

Papa Francisc a citat din Eminescu in timpul discursului de la Iasi: Fericirea noastra personala se realizeaza facandu-i fericiti pe ceilalti

Suveranul pontif a transmis un mesaj despre unitate catre cei 100. 000 de mii de credinciosi care au venit la Iasi pentru a participa la ceremonia organizata cu ocazia vizitei sale la Iasi.

Papa Francisc si-a intrerupt discursul pentru a povesti un moment emotionant, trait la Iasi: Bunicii viseaza cand nepotii merg inainte si nepotii, atunci cand au radacini (VIDEO)

Papa Francisc si-a intrerupt pentru cateva secunde discursul pe care l-a rostit in fata multimii adunate in apropierea Palatului Culturii din Iasi pentru a povesti un moment emotionant pe care l-a trait atunci.

Mesajul emotionant transmis de Papa Francisc, la Catedrala Nationala. Ce se intampla de fiecare data cand pronuntam Tatal nostru

Papa Francisc la Catedrala Nationala. Papa Francisc a rostit vineri, in Catedrala Nationala, rugaciunea Tatal nostruin limba latina, despre care a spus ca sintetizeaza identitatea noastra de.

PAPA FRANCISC: Ma bucur sa ma aflu in frumoasa dumneavoastra tara!

ACTUALIZARE Papa Francisc a precizat in dicursul sau sustinut la Palatul Cotroceni, ca atunci cand o societate se preocupa de soarta celor mai putin avantajati, abia atunci se poate numi o societate civila. ---- * ACTUALIZARE Primul mesaj al Papei in tara noastra ---- * ACTUALIZARE Klaus Iohannis, catre Papa Francisc: Bun venit in Romania! Klaus Iohannis si-a inceput discursul de la Palatul Cotroceni, urandu-i bun-venit Papei in tara noastra, exprimandu-si aprecierea fata de relatiile bilaterale dintre Romania si Sfantul Scaun. ---- *ACTUALIZARE Papa a salutat Garda de Onoare in limba romana: Buna ziua! Papei Francisc i-a fost prezentata echipa de la Cotroceni iar acum urmeaza sa tina un discurs. ----- *ACTUALIZARE Papa a ajuns la Cotroceni, intampinat de Garda de Onoare si a dat din nou mana cu Iohannis. ----- *ACTUALIZARE Iohannis catre presa: Bine ati venit la noi, este o zi foarte importanta pentru Romania. ----- *ACTUALIZARE Papa urmeaza sa ajunga la Cotroceni, delegatii de la Vatican au ajuns inainte. *ACTUALIZARE Papa a fost intampinat de Presedintele Iohannis si de Patriarhul Daniel pe aeroportul Otopeni iar acum se indreapta spre Palatul Cotroceni. ------ *ACTUALIZARE in tribuna din curtea Palatului Cotroceni, unde Papa va fi intampinat de garda de onoare, se afla 200 de elevi si studenti de la diverse scoli si universitati din Bucuresti. Dupa acest moment Papa se va retrage in palat unde va avea intalniri t and 234;te- and 224;-t and 234;te cu Klaus Iohannis de 15 minute si Viorica Dancila, 10 minute. Ulterior va avea loc receptia. ------- *ACTUALIZARE Papa a ajuns in Romania. ------ * ACTUALIZARE Papa Francisc se afla in drum spre Romania. Mii de oameni il asteapta pe aeroportul Otopeni. La 13:05 este programata intalnirea cu autoritatile statului, societatea civila si corpul diplomatic, in Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. ------ Papa Francisc incepe astazi, la Bucuresti, vizita de trei zile in Romania. Sub motto-ul Sa mergem impreuna!, Sanctitatea Sa va vizita si Iasiul, Blajul, precum si sanctuarul marian de la Sumuleu-Ciuc. in Capitala si in tara au fost luate masuri speciale de securitate, mii de oameni fiind asteptati sa il intampine pe Sfantul Parinte, iar prima zi a calatoriei apostolice se va incheia in Piata Ateneului, unde vor avea loc mai multe momente artistice.

Papa Francisc, la Iasi. 150.000 de pelerini l-au intampinat in Capitala Moldovei. Suveranul Pontif: Langa voi ma simt acasa (FOTO, VIDEO)

35Papa Francisc si-a intrerupt discursul pentru a povesti un moment emotionant, trait la Iasi. Detalii AICI) UPDATE 18. 15 Papa Francisc i-a salutat in limba romana pe credinciosii adunati.

PAPA FRANCISC, LA IASI: Credinta nu se vinde la bursa

ACTUALIZARE Papa Francisc a dat mana cu premierul Viorca Dancila ---- * ACTUALIZARE Toti cei prezenti rostesc, impreuna, rugaciunea Tatal nostru --- * ACTUALIZARE Papa Francisc povesteste despre o femeie in varsta care, in urma cu putin timp, il tinea pe nepotul ei in brate si care i-a zambit atunci cand a trecut pe langa ea, cu un zambet de complicitate, ca si cum mi-a spus < < Acum si eu pot sa visez! > >. Nu am avut curajul sa o chem, aici, in fata. Bunicii viseaza atunci cand nepotii merg inainte, iar nepotii viseaza cand au radacini. ---- * ACTUALIZARE Papa Francisc: Sa le dam copiilor dreptul la viitor --- * ACTUALIZARE Pe scena amplasata in fata Palatului Culturii, Papa Francisc si-a inceput discursul spunand, in limba romana, Buna seara! ---- * ACTUALIZARE Episcopul Petru Gherghel, in cuvantul introductiv: Sfinte parinte, copiii, chiar in ziua lor, 1 iunie, va inconjoara, tinerii va spun prin cantarea si entuziasmul lor ca va iubesc ---- * ACTUALIZARE imi doresc sa ma pot realiza in tara mea fara sa-mi caut implinirea in alte colturi ale lumii, i-a spus Papei, pe scena de la Palatul Culturii, un tanar student la Informatica. ---- * ACTUALIZARE Papa Francisc a luat de mana patru copii imbracati in port popular si a urcat pe scena amplasata in centrul orasului ---- * ACTUALIZARE in timp ce Papa Francisc se plimba cu papa-mobilul printre credinciosi, acestia striga la unison Viva Papa! ---- * ACTUALIZARE Papa Francisc se indreapta spre iesirea din Catedrala ---- * ACTUALIZARE Papa Francisc trece printre oameni si binecuvanteaza 800 de copii, batrani si bolnavi ---- * ACTUALIZARE La eveniment urmeaza sa participe si prim-ministrul Viorica Dancila, impreuna cu mai multi membri ai Guvernului, precum si premierul Republicii Moldova, Pavel Filip. ---- * ACTUALIZARE Suveranul Pontif a ajuns la Iasi --- * ACTUALIZARE La Iasi, peste 70. 000 de pelerini il asteapta in ploaie pe Suveranul Pontif --- * ACTUALIZARE Trandafirul daruit de Papa Francisc este din argint 925 placat cu aur de 24 k tulpina si frunzele), asezat intr-o vaza de argint cu stema papala realizata in aur. ---- * ACTUALIZARE Suveranul Pontif va face un popas la Casa Jakab Antal din Sumuleu, de langa biserica franciscana, unde va lua masa si se va odihni, dupa care isi va continua drumul catre Targu Mures, de unde va lua avionul pana la Iasi. ---- * ACTUALIZARE Papa Francisc pleaca din Sumuleu Ciuc cu papa-mobilul, salutand pelerinii --- * ACTUALIZARE Liturghia oficiata de Papa Francisc s-a incheiat --- * ACTUALIZARE Papa Francisc a oferit sanctuarului marian de la Sumuleu Ciuc un trandafir de aur, asa cum face de fiecare data cand merge la un loc cunoscut de pelerinaj dedicat Sfintei Fecioare Maria ---- * ACTUALIZARE La slujba oficiata de Papa Francisc participa si 60 de episcopi, patru diaconi, iar corul care interpreteaza, acum, cantece este format din 100 de persoane --- * ACTUALIZARE La Sumuleu Ciuc se afla si presedintele Ungariei, Ader Janos, venit intr-o vizita privata impreuna cu sotia sa ---- * ACTUALIZARE Mesajul Papei este tradus, acum, si in limba maghiara --- * ACTUALIZARE Papa Francisc: Nu am venit aici la intamplare, suntem pelerini --- * ACTUALIZARE Papa oficiaza slujba la un altar in aer liber, ridicat in saua muntelui Sumuleu, acelasi de unde se tine, in fiecare an, liturghia oficiata in cinstea Fecioarei Maria, in Sambata Rusaliilor, cu ocazia marelui pelerinaj catolic. ---- * ACTUALIZARE Liturghia este tradusa si in limba maghiara --- * ACTUALIZARE Papa Francisc oficiaza, acum, Liturghia Pontificala ---- * ACTUALIZARE Viorica Dancila este insotita de ministrii Sorina Pintea, Eugen Teodorovici si de secretarul general al Guvernului Toni Grebla ---- * ACTUALIZARE Suveranul Pontif a fost intampinat cu imnul papal si cu un vechi imn secuiesc --- * ACTUALIZARE Papa Francisc ii binecuvanteaza pe pelerini ---- * ACTUALIZARE Papa Francisc oficiaza, acum, Liturghia Pontificala ---- * ACTUALIZARE Potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate Vizita Papa Francisc 2019, la evenimentele publice ale Sanctitatii Sale de la Sumuleu Ciuc participa 85. 000 de pelerini. ---- * ACTUALIZARE Papa Francisc a ajuns la Sumuleu Ciuc cu papa-mobilul ---- * ACTUALIZARE Pregatiri la Iasi, in asteptarea vizitei Papei Francisc ---- * ACTUALIZARE Premierul Viorica Dancila a ajuns la Sumuleu Ciuc ---- * ACTUALIZARE Comitetul Interministerial pentru Securitate Vizita Papa Francisc 2019 precizeaza ca 40. 000 de pelerini sunt prezenti, astazi, la evenimentele publice ale Sanctitatii Sale de la Sumuleu Ciuc ---- * ACTUALIZARE Oamenii prezenti pe Aeroportul Transilvania din Targu Mures, atat civili, cat si autoritati sau forte de ordine, s-au aratat extrem de emotionati de scurta vizita efectuata pe teritoriul judetului Mures de catre Papa Francisc. ----- Mii de credinciosi din toata tara, dar si de peste hotare il asteapta, astazi, pe Papa Francisc la Sumuleu Ciuc si la Iasi, unde Suveranul Pontif se va afla in cea de-a doua zi a vizitei sale in Romania.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2203 seconds )