Libnet.ro
UNICEF

16:15

Parintele Calistrat, marturii emotionante despre iPS Pimen: Bucovina s-a bucurat de cea mai mare realizarea duhovniceasca

Antena3 Antena3,
Parintele Calistrat, marturii emotionante despre iPS Pimen: Bucovina s-a bucurat de cea mai mare realizarea duhovniceasca

Parintele Calistrat a vorbit, la Antena 3, despre fata nestiuta a iPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, care s-a stins din viata astazi, din cauza noului coronavirus. continuă pe Antena3

Testamentul lui iPS Pimen: Sicriul mi l-am pregatit. Dupa ce voi fi bagat in pamant, sa se auda in surdina un bucium

Intr-un interviu acordat pentru Monitorul din Suceava, iPS Pimen a spus ca vrea sa fie inmormantat in Bucovina, pentru ca acolo a trait cei mai frumosi ani din viata sa.

UPDATE Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor IPS Pimen a murit, la o luna dupa ce a fost confirmat cu coronavirus

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor IPS Pimen, in varsta de 90 de ani, a incetat din viata miercuri, la o luna dupa ce a fost diagnosticat cu coronavirus, scrie news. ro. inaltpreasfintitul Parinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu sa-l odihneasca!, este anuntul postat pe pagina de Facebook a Trinitas Tv, postul de televiziune al Patriarhiei. Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen a fost confirmat cu coronavirus in 20 aprilie, cand a fost transferat de la Spitalul Judetean Suceava la Institutul Matei Bals, cu un elicopter, el avand simptome severe de pneumonie. Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor va fi inmormantat la Manastirea Sihastria Putnei.

VIDEO Zeci de oameni au venit sa-l vada pe iPS Pimen la Suceava, desi multi romani nu-si pot vedea rudele decedate de Covid-19

Sicriul cu trupul neinsufletit al inalt Preasfintitului Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a ajuns miercuri seara la Suceava, iar slujba religioasa a fost oficiata in curtea Manastirii Sf. Ioan cel Nou. Desi multi romani nu isi pot vedea rudele decedate de Covid-19, iPS Pimen a fost intampinat de zeci de credinciosi, preoti si oficialitati, relateaza Mediafax.

VIDEO Cum au incalcat enoriasii regulile de distantare sociala: au sarutat sicriul lui iPS Pimen, rapus de COVID-19

Sicriul in care se afla trupul neinsufletit al iPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, a fost depus, in seara zilei de miercuri, in biserica Sf. Gheorghe de la Manastirea Sf. Ioan, aflata in municipiul Suceava. Unii dintre credinciosii care au intrat in biserica pentru a-si lua ramas bun de la inaltul ierarh si-au dat jos mastile de protectie si au sarutat sicriul si crucea.

Coloana interminabila de masini pe drumul spre manastirea Sf Ioan din Suceava. Sicriul cu iPS Pimen a ajuns

Sicriul cu trupul neinsufletit al iPS Pimen a ajuns, miercuri seara, la manastirea Sf. Ioan din Suceava, pe drumul spre asezamantul manastiresc fiind o coloana interminabila de masini ale preotilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

iPS Pimen va fi inmormantat vineri, cu participarea credinciosilor

Reprezentantii Patriarhiei Romane au anuntat ca iPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, va fi inmormantat vineri. La slujba vor putea participa si credinciosii care doresc sa ii aduca un ultim omagiu arhiepiscopului.

FOTO Cum arata mormantul iPS Pimen. Monumentul funerar, imbracat in versuri ale unor cantece patriotice

IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, si-a pregatit in urma cu cativa ani locul de veci, in incinta schitului Sihatria Putna, din comuna Putna. Pe piatra funerara au fost fixate tablite pe care au fost gravate versuri ale unor cantece si poezii patriotice, precum si fragmente ale unor texte religioase.

Ce tratamente noi a primit IPS Pimen, pe durata celor 30 de zile de spitalizare

IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a beneficiat de mai multe tratamente noi pe durata spitalizarii la Institutul Matei Bals din Capitala, insa marti seara, el a decedat.

IPS Pimen a murit in urma unui stop cardiac. Prelatul a avut lumanare aprinsa tot timpul

IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, infectat cu coronavirus, a incetat din viata marti seara, in jurul orei 21. 50, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator.

iPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, va fi inmormantat conform legislatiei pentru victimele COVID-19

Conform legislatiei in vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu COVID-19, dupa punerea in sicriul sigilat, corpul lui iPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, care, impreuna cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei, va decide data si detaliile inmormantarii. Mormantul se afla la manastirea Sihastria Putnei din judetul Suceava.

ştiri de la Antena3

actualitate, 16:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2301 seconds )