Libnet.ro
UNICEF

15:45

Parlamentul European solicita Turciei sa recunoasca genocidul armean

Hotnews Hotnews,
 Parlamentul European solicita Turciei sa recunoasca genocidul armean

Parlamentul European a incurajat Turcia, miercuri, sa recunoasca genocidul armean, la trei zile dupa declaratia Papei Francisc cu ocazia implinirii a o suta de ani de la masacru, scrie AFP. Liderii islamo-conservatori turci au respins insa miercuri in avans votul Parlamentului European care urmeaza sa se pronunte asupra unei rezolutii care evoca 'genocidul'. continuă pe Hotnews

Site-ul Vaticanului a fost tinta unui atac cibernetic, dupa afirmatiile Papei Francisc despre genocidul armean

Site-ul Vaticanului, Vatican. va, a fost tinta unui atac cibernetic, organizat atacat ca raspuns la declaratiile Suveranului Pontif referitoare la genocidul armean, informeaza Washington Post. Site-ul principal al.

Site-ul Vaticanului, atacat de hackeri turci, dupa afirmatiile Papei despre genocidul armean

Presupusi hackeri de origine turca au atacat site-ul principal al Vaticanului, ca reactie la comentariile Papei Francisc despre genocidul armean, informeaza Washington Post, citat de Mediafax. www. mediafax. ro.

Site-ul Vaticanului, atacat de hackeri turci, dupa afirmatiile Papei despre genocidul armean

Presupusi hackeri turci au atacat site-ul principal al Vaticanului, ca reactie la comentariile Papei Francisc despre genocidul armean, informeaza Washington Post.

Probleme la Vatican dupa ce Papa Francisc a vorbit despre genocidul armean. Turcia cere explicatii

Probleme la Vatican, dupa ce Papa Francisc a vorbit despre genocidul armean, Turcia cere explicatii reprezentantului Vaticanului la Ankara. Detalii AICI)Reprezentantul Vaticanului a fost convocat la sediul.

Andrei Popescu: Justitia romaneasca in Parlamentul European, o ceata agresiva de parlamentari aflati la putere, care incearca sa gaseasca o cale de a mai taia din avantul justitiei

Dezbaterea romaneasca din parlamentul european pe tema luptei anticoruptiei si a Mecanismului de Cooperare si VerificareMCV) este conturat de jurnalistul Andrei Popescu ca o ceata agresiva de parlamentari.

Camera Deputatilor sustine ca Parlamentul European nu are competente in privinta ridicarii imunitatii lui Dan Nica

Conducerea Camerei a transmis, miercuri, referitor la imunitatea lui Dan Nica, ca Parlamentul European nu are nicio competenta in privinta ridicarii imunitatii in cazul eurodeputatului, informeaza Mediafax.

Kovesi, in Parlamentul European: Coruptia a reprezentat o problema sistemica in Romania. Evaluarile confirma cresterea eficientei DNA (VIDEO)

Procurorul sef al DNA, Laura Coduruta Kovesi a declarat marti, in cadrul unei dezbateri din Parlamentul European pe tema MCV, ca fenomenul coruptiei a reprezentat o problema sistemica pentru Romania si ca.

Robert Cazanciuc, in Parlamentul European: Am depasit etapa reformei sistemului judiciar. Ne aflam in cea a consolidarii dezvoltarii sistemului (VIDEO)

Ministrul Justitie, Robert Cazanciuc, a declarat marti, in cadrul unei dezbateri din Parlamentul European, pe tema MCV ca Romania a depasit etapa reformei sistemului judiciar si se afla in acest moment in cea.

Turcia si-a rechemat ambasadorul de la Vatican, dupa ce Papa a evocat genocidul armean

Ambasadorul Turciei la Vatican a fost rechemat pentru consultari, a comunicat guvernul de la Ankara. Decizia, anuntata duminica, intervine dupa ce papa Francisc a denuntat masacrul comis de turci impotriva armenilor in anul 1915, calificandu-l drept primul genocid al secolului XX.

Genocidul armean si etica neuitarii

Masacrarea, in urma cu 100 de ani, a unui milion si jumatate de armeni barbati, femei, batrani, copii) a fost prima experienta genocidara din ceea ce un istoric american numeste era catastrofelor sociale. Acel cataclism exterminist a fost Holocaustul armenilor. Nu a fost vorba de o explozie spontana de ura asasina, ci de un plan precis alcatuit si sistematic executat de anihilare a celor desemnati drept sub-oameni ori chiar non-oameni. A omori un armean, cum mai tarziu a omori un evreu, un kulak, un bosniac, un individ apartinand unei colectivitati stigmatizata drept superflua, era ca si cum ai scapa de o insecta pernicioasa.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 15:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2273 seconds )