Libnet.ro
UNICEF

01:05

Pesta porcina africana, n 5 ntrebari si raspunsuri. Boala nu afecteaza oamenii, neexistnd nici cel mai mic risc de mbolnavire

Hotnews Hotnews,
 Pesta porcina africana, n 5 ntrebari si raspunsuri. Boala nu afecteaza oamenii, neexistnd nici cel mai mic risc de mbolnavire

Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire. Pentru oameni, acest virus are, insa, impact la nivel economic si social, arata un comunicat publicat vineri de oficialii ANSVSA. in acest moment opt judete sunt afectate, cel mai puternic fiind afectat judetul Tulcea, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, intr-o interventie telefonica la un post tv. Acesta a adaugat ca se intervine in zonele afectate si ca fermierii vor fi despagubiti de catre stat. continuă pe Hotnews

Pesta porcina africana: DECIZIE de ultima ora luata de Petre Daea

Situatia fermierilor romani este critica dupa ce pesta porcina africana a lovit Romania. Ministrul Petre Daea a declarat, dupa sedinta de la Guvern, ca s-au stabilit masuri suplimentare. Am stabilit.

ANSVSA: 547 de focare de pesta porcina africana, in 98 de localitati, in crestere fata de ultimul bilant; in zona de sud-est a Romaniei evolutia bolii este agresiva

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA) a anuntat, vineri, un nou bilant al epidemiei de pesta porcina africana, anuntand ca exista 547 de focare in 98 de localitati, in crestere fata de ultimul bilant prezentat miercuri. Potrivit specialistilor, in timp ce in zona de nord-vest a Romaniei, evolutuia este lenta, chiar stationara, in sud-estul tarii evolutia bolii este agresiva.

Autoritatile, in alerta! Un nou caz de pesta porcina africana diagnosticata la un pui de mistret

Acesta este cel de-al doilea caz de pesta porcina africana depistat in judet, dupa cel de saptamana trecuta, confirmat la doua cadavre de porci mistreti, gasite intr-o padure din comuna Maieriste.

Focare de pesta porcina africana in Romania. Ce recomanda medicii veterinari pentru crescatorii de suine

Mai multe focare de pesta porcina africana au fost descoperite, recent, in tara. Directia Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis recomanda crescatorilor de suine sa respecte masurile de reducere a riscului aparitiei acestei boli.

Un nou focar de pesta porcina africana in judetul Constanta. Primele masuri luate de autoritati

Un nou focar de pesta porcina africana a fost confirmat in judetul Constanta. Autoritatile au dispus restrictii de circulatie si au instituit filtre la intrarea si iesirea din localitate.

ALERTA iN ROMANIA! ANSVSA: 547 de focare de pesta porcina africana, in 98 de localitati! Evolutia bolii este agresiva

De la data confirmarii prezentei Pestei Porcine Africane PPA) in tara noastra, pentru prima oara, in 31 iulie 2017, in judetul Satu-Mare, se constata ca in zona de N-V a Romaniei boala evolueaza lent,.

Ciolos, despre pesta porcina africana: Un intreg sector zootehnic si alimentar poate fi compromis pe termen lung din incompetenta

Fostul premier Dacian Ciolos spune ca Guvernul a scapat complet de sub control - pentru ca epidemiile nu raspund la controlul politic - raspandirea pestei porcine africane, iar consecintele sunt extrem de grave pentru Romania, pentru fermierii romani, pentru industria zootehnica si cea alimentara locale.

Trei noi focare de pesta porcina africana in judetul Braila. Ce sume primesc proprietarii ale caror animale au fost eutanasiate

Autoritatile sanitar veterinare din judetul Braila au confirmat alte trei focare de pesta porcina in localitatile Marasu, Bandoiu si Magura, din Insula Mare a Brailei, dupa cele descoperite la Frecatei, Bertestii de Jos si Stancuta.

ANSVSA, despre pesta porcina: in zona de sud-est a Romaniei evolutia bolii este agresiva, 16 focare in judetul Ialomita

Pesta porcina africana s-a extins in 98 de localitati din opt judete, fiind confirmate in total 545 de focare, insa in zona de sud-est a Romaniei evolutia bolii este extrem de agresiva, conform datelor publicate vineri de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA).

Petre Daea a gasit vinovatul pentru epidemia de pesta porcina: Un nesabuit a adus un produs din alta parte si a introdus virusul (VIDEO)

Situatie extrema in Romania. Pesta porcina africana se extinde rapid, de la o zi la alta. Situatia este tot mai grava, in special in judetele din sud-estul tarii, iar autoritatile par neputincioase in.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2365 seconds )