Libnet.ro
UNICEF

10:15

Pesta porcina se extinde in afara Europei. Sunt zeci de mii de porci sacrificati

Antena3 Antena3,
Pesta porcina se extinde in afara Europei. Sunt zeci de mii de porci sacrificati

China a sacrificat peste 38. 000 de porci, intr-o incercare de a combate pesta porcina africana, venita din Europa. Potrivit stirileprotv. ro, care citeaza un anunt al ministrului Agriculturii, pesta porcina. continuă pe Antena3

Pesta porcina africana a mutat Craciunul in august: mii de porci taiati si criza pe piata congelatoarelor la Galati

Oamenii se tem ca autoritatile ar putea sa le ia animalele, iar despagubirile sa vina peste cateva luni sau sa nu vina deloc. Primarii din comunele galatene recunosc ca, de cateva zilele, satele miros a sorici si a jumari. Dupa lege, taierea porcilor in localitatile unde nu exista pesta porcina nu este restrictionata in niciun fel.

ANSVSA, masuri radicale dupa izbucnirea epidemiei de pesta porcina

Geronimo Branescu, directorul ANSVSA, a anuntat, intr-un interviu acordat Antena 3, care sunt masurile pe care le propune, dupa izbucnirea epidemiei de pesta porcina. Vor fi reguli noi pentru cei care vor sa c.

Trei muncitori ai unei ferme cu focar de pesta porcina africana, prinsi cu carne furata din unitatea comerciala

Trei muncitori ai fermei Romsoci Tichilesti Braila, acolo unde a fost declarat focar de pesta porcina, fiind in curs actiunea de eutanasiere a celor 35. 000 de animale, au fost prinsi in trafic cu carne furata din interiorul societatii comerciale. Cei trei sunt cercetati penal, anunta Politia Braila.

Deutsche Welle, teorie SOC: Pesta porcina pregateste terenul pentru marii fermieri danezi si olandezi

In contextul in care pesta porcina africana face ravagii in fermele romanesti, Deutsche Welle relateaza ca marii fermieri crescatori de porci din Danemarca si Olanda se pregatesc sa isi mute afacerile in.

Ce se intampla daca mancam carne infestata cu pesta porcina

Pesta porcina africana este o boala deosebit de grava in randul porcilor si ar putea duce, intr-un final, chiar la disparitia acestor animale, informeaza agrointel. ro. Agentul patogen al PPA nu poate fi.

Pesta porcina a pus stapanire pe judetul Ialomita. inca trei focare confirmate, 6.400 de animale ucise preventiv

Inca trei focare de pesta porcina au fost confirmate in judetul Ialomita, in ultima saptamana, numarul focarelor ajungand astfel la 94. Autoritatile judetene au anuntat ca, pana in prezent, 6. 400 de animale au fost ucise preventiv.

Focare de pesta porcina africana, in judetul Buzau

Pesta porcina a fost confirmata in judetul Buzau, au anuntat autoritatile judetene convocate astazi in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Doua focare au fost confirmate de laboratorul national de referinta in doua gospodarii din localitatile Panatau si Lunca, o suspiciune fiind si intr-o alta gospodarie din judetul Buzau.

Pesta porcina africana a intrat si in judetul Buzau. Au fost descoperite animale bolnave in Patarlagele si Panatau

Buzaul nu scapa de pesta porcina africana, maladie care face ravagii de mai multa vreme in gospodariile romanilor. Cel putin trei cazuri au fost confirmate telefonic de un laborator de specialitate din Bucuresti. CJSU si Centrul Local pentru Combaterea Bolilor au fost convocate pentru duminica, ora 9.

Pesta porcina africana a ajuns in Bulgaria

Autoritatile bulgare au anuntat ca au depistat primul focar de pesta porcina africana din aceasta tara, la o ferma aflata in apropierea frontierei cu Romania, informeaza site-ul Euronews. Sapte.

Cum a ajuns pesta porcina africana in judetul Buzau, confirmata duminica in doua gospodarii

Duminica a fost confirmata prezenta virusului pestei porcine africane PPA) la porcii din doua gospodarii, din localitatile Lunca, Patarlagele, si Panatau, judetul Buzau. Vinovat pare a fi un barbat din Frecatei, judetul Tulcea, venit luna trecuta in vizita la rudele sale din comuna Panatau. Buzaul devine al 11-lea judet cu focare de pesta porcina africana.

ştiri de la Antena3

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2054 seconds )