Libnet.ro
UNICEF

22:15

PIB-ul a crescut, anul trecut, cu 3,5%

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
PIB-ul a crescut, anul trecut, cu 3,5%

Produsul intern brut PIB) a crescut anul trecut, comparativ cu anul 2012, cu 3,5%, informeaza Institutul National de Statistica INS). continuă pe Ziarul Bursa

Economia a crescut anul trecut cu 3,5%.

Produsul Intern Brut PIB) a crescut anul trecut cu 3,5%, potrivit primelor estimari ale Institutului National de Statistica INS), semnificativ peste cele mai recente prognoze ale autoritatilor 2,8%) si analistilor, dupa un avans de 5,2% in ultimul trimestru, fata de octombrie-decembrie 2012, relateaza Mediafax. Atat cresterea anuala, cat si cea trimestriala se plaseaza la cele mai mari valori din anul 2008 pana in prezent. Conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul IV .

Productia industriala a crescut, anul trecut, cu 7,8%

Productia industriala serie bruta) a crescut, anul trecut, comparativ cu anul 2012, cu 7,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,1 %, informeaza Institutul National de Statistica INS).

Veniturile UPC Romania au crescut anul trecut cu 8%, la peste 140 milioane de dolari

Veniturile operatorului prin cablu UPC Romania au crescut anul trecut cu 8%, la peste 140 milioane de dolari, de la 130 milioane de dolari in urma cu un an, pe fondul avansului portofoliului de clienti, a declarat directorul general al companiei,.

INS: Economia a crescut anul trecut cu 3,5%, peste estimari

Produsul Intern Brut a crescut anul trecut cu 3,5%, semnificativ peste cele mai recente prognoze ale autoritatilor 2,8%) si analistilor, dupa un avans de 5,2% in ultimul trimestru, fata de octombrie-decembrie.

Afacerile Cemacon au crescut, anul trecut, cu 38%

Producatorul de sisteme de zidarii ceramice Cemacon simbol CEON) a inregistrat, anul trecut, o crestere a cifrei de afaceri de 38%, la 48,04 milioane lei, fata de anul trecut, se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Profitul Conpet a crescut, anul trecut, cu 21,1%

Conpet Ploiesti COTE) a raportat pentru anul trecut un profit net de 37,32 milioane lei, in crestere cu 21,1% fata de castigul din 2012, de 30,81 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminare.

in buzunarul romanului nu se vede cresterea PIB-ului din statisticile INS.

Produsul Intern Brut PIB) a crescut anul trecut cu 3,5%, potrivit primelor estimari ale Institutului National de Statistica INS), semnificativ peste cele mai recente prognoze ale autoritatilor 2,8%) si analistilor, dupa un avans de 5,2% in ultimul trimestru, fata de octombrie-decembrie 2012. Cum sunt percepute de catre companii date incurajoatoare de la INS? In buzunarele romanilor sunt mai multi bani? Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania .

Afacerile din serviciile de piata prestate intreprinderilor au crescut cu 8%

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, a crescut anul trecut, fata de anul 2012, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8% respectiv, cu 7,9%, informeaza Institutul National de Statistica INS).

Cat de mare e PIB-ul Romaniei? Cam cat al statului Iowa.

O comparatie intre PIB-ul statelor americane si cel al altor tari din lume in 2012 arata ca Romania poate fi asimilata statului Iowa, cea de-a 30-a economie a SUA din cele 51 analizate, arata un studiu realizat de profesorul Mark J. Perry si publicat pe site-ul aei-ideas. org, informeaza Mediafax. Harta, publicata de blogul centrului de reflectie American Enterprise Institute, a fost creata prin compararea productiei economice din statele americane in 2012 cu cele straine avand un PIB similar.

Deficitul contului curent a scazut anul trecut cu 74%.

Deficitul contului curent al balantei de plati s-a redus anul trecut cu 74%, la 1,5 miliarde euro,pe fondul reducerii deficitului balantei comerciale si al surplusului balantei serviciilor, relateaza Mediafax. Balanta comerciala si-a redus anul trecut deficitul de la 7,37 miliarde euro la 3,42 miliarde euro, in timp ce balanta serviciilor a avut o apreciere peste dublu, la 2,58 miliarde euro, potrivit datelor BNR. Totodata, balanta transferurilor curente si-a sporit surplusul cu 287 milioane .

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2206 seconds )