Libnet.ro
UNICEF

07:30

PNL a sesizat la CCR legile de modificare a Codului de procedura penala si a Codului Penal

Hotnews Hotnews,
 PNL a sesizat la CCR legile de modificare a Codului de procedura penala si a Codului Penal

PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la legea pentru modificarea Codului de procedura penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii privind organizarea judiciara. Liberalii argumenteaza ca legea de modificare a CPP incalca principiul bicameralismului din Constitutia Romaniei, Regulamentul de functionare a Camerei Deputatilor si ca nu au fost intocmite studiile de impact in legatura cu modificarile propuse pentru Codul de procedura penala. Printre prevederile sesizate sunt termenul de un an in care poate fi facut un denunt, precum si cea potrivit careia inregistrarea realizata de un martor intr-un loc neaccesibil publicului nu va putea constitui mijloc de proba. PNL a atacat, de asemenea, prevederea din legea de modificare a Codulului penal privind reducerea termenelor de prescriptie a pedepselor. continuă pe Hotnews

PNL a sesizat la CCR legea de modificare a Codului de procedura penala

PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la legea pentru modificarea Codului de procedura penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii privind organizarea judiciara. Liberalii argumenteaza ca legea incalca principiul bicameralismului din Constitutia Romaniei, Regulamentul de functionare a Camerei Deputatilor si ca nu au fost intocmite studiile de impact in legatura cu modificarile propuse pentru Codul de procedura penala. Printre prevederile sesizate sunt termenul de un an in care poate fi facut un denunt, precum si cea potrivit careia inregistrarea realizata de un martor intr-un loc neaccesibil publicului nu va putea constitui mijloc de proba.

UPDATE Proiectele de modificare a Codurilor penale, adoptate de deputati. Opozitia anunta ca va sesiza din nou la Curtea Constitutionala: Favorizeaza coruptii in acte publice

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala. Proiectele de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala au ajuns la vot in Camera dupa ce Comisia Iordache a dat raport favorabil, in mare viteza. Deputatii PNL, USR si PMP au criticat, miercuri, in plen, modificarile aduse Codurilor, anuntand ca le vor contesta din nou la Curtea Constitutionala, considerand ca acestea favorizeaza coruptii in acte publice.

CA URMARE A DECIZIEI CCR: Comisia Iordache discuta reexaminarea legii de modificare a Codului de procedura penala

Comisia speciala parlamentara pe domeniul justitiei, condusa de Florin Iordache, se reuneste astazi pentru reexaminarea legii pentru modificarea Codului de procedura penala, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 633/2018 din 12 octombrie 2018, conform Agerpres.

Comisia Iordache discuta marti reexaminarea legii de modificare a Codului de Procedura Penala

Comisia speciala parlamentara pe domeniul justitiei, condusa de Florin Iordache, se reuneste marti pentru reexaminarea legii pentru modificarea Codului de procedura penala, ca urmare a Deciziei Curtii.

Singurul PSD-ist care a votat impotriva Codului de procedura Penala: A fost o eroare a sistemului electronic. I-am explicat liderului de grup, mi-am cerut scuze

Deputatii Coalitiei PSD-ALDE au votat, miercuri, aproape in unanimitate Codurile Penale. Aproape, pentru ca un parlamentar al puterii apare pe listele de vot ca a spus NU modificarilor. Este vorba de un deputat de Braila, Nicu Nita, care, contactat de Hotnews. ro, a precizat ca nu e vorba de vreo opozitie, ci de o eroare a sistemului de vot.

Codul de Procedura Penala in varianta PSD - ADOPTAT. USR: Astazi, hotia a castigat!

Modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala au fost adoptate marti de Camera Deputatilor, forul decizional in acest caz. S-au inregistrat 181 de voturi pentru, 83 impotriva si o abtinere in cazul Codului.

Cand se va discuta sesizarea la CCR facuta de PNL si USR cu privire la modificarile Codurilor penale. MOTIVATIILE sesizarilor

Sesizarile facute de USR si PNL la Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse de Parlament Codului Penal si Codului de Procedura Penala urmeaza sa fie discutate pe data de 22 mai, relateaza.

Rares Bogdan: PNL va ATACA la CCR modificarile la cele doua Coduri, lucrurile NU vor ramane asa!

Partidul National Liberal PNL) va ataca modificarile Codului Penal si a Codului de Procedura Penala si va face o campanie uriasa pentru a se demonstra ca legislatia a fost modificata astfel incat Romania.

DNA, prima reactie dupa modificarea CODURILOR PENALE: Va fi afectata GRAV activitatea de urmarire penala a celor acuzati de CORUPTIE

Directia Nationala Anticoruptie are o prima o prima reactie dupa ce, miercuri, proiectelede modificare a Codului de Procedura Penala si a Codului Penal au fost votate, in plenul camerei Deputatilor, fo.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2108 seconds )