Libnet.ro
UNICEF

01:05

Povestea bataliei de la Neajlov-Arges, cea mai ampla actiune a trupelor romanesti din 1916

Adevărul Adevărul,
Povestea bataliei de la Neajlov-Arges, cea mai ampla actiune a trupelor romanesti din 1916

Cunoscuta si sub numele de batalia pentru Bucuresti, batalia de la Arges-Neajlov a fost cea mai ampla actiune a trupelor romanesti in campaniile din 1916 si s-a desfasurat in perioada 16/29 noiembrie 20 noiembrie/3 decembrie 1916. Batalia a avut drept scop apararea Capitalei, in fata ofensivei trupelor Puterilor Centrale. continuă pe Adevărul

Povestea proiectului pentru cel mai lung tunel feroviar din lume - Despre sume uriase, dezbateri cu rost si foarte multe calcule

Finlanda si Estonia discuta de cativa ani un mega-proiect care sa lege capitalele celor doua tari care in prezent sunt accesibile doar pe cale maritima, iar lucrul nu este deloc usor din cauza sumelor implicate. Cea mai buna varianta este un tunel feroviar care insa va costa 9 miliarde euro dupa cele mai retinute prognoze si 20 de miliarde euro dupa cele mai pesimiste. Cele doua parti discuta de ani buni, s-au facut si primele studii de fezabilitate si intreaga poveste arata ca un astfel de proiect-mamut trebuie gandit in fiecare detaliu. In plus, unii spun ca poate fi construit doar cu ajutor de la chinezi, in timp ce altii spun ca cele doua tari se pot descurca doar daca obtin fonduri substantiale de la UE. In articol puteti citi si despre uriasul proiect la care va fi legata aceasta cale ferata.

Cea mai desteapta drona din lume te urmareste cu 13 camere

Cand te gandesti la cea mai desteapta drona din lume, este foarte probabil sa-ti vina in minte o creatie a celor de la DJI, dar Skydio R1 este mult mai capabila. in universul dronelor inteligente, DJI a alimentat evolutia in intreaga piata, cu modele ce adreseaza o varietate foarte mare de scenarii de utilizare. Concurenta [].

Cine este tanarul care apare alaturi de Inna in cea mai recenta reclama Coca-Cola. Profesoara din liceu: L-am fortat sa faca teatru

Tanarul din cea mai recenta reclama la Coca-Cola, in care apare alaturi de cantareata Inna, este un student la Actorie in anul II din Slatina.

Raluca Stramaturaru, cea mai buna performanta romaneasca la Jocurile de iarna in ultimii 24 de ani

Marti, Raluca Stramaturaru a reusit, cea mai buna performanta a Romaniei la Jocurile Olimpice de iar.

2,5 milioane de euro pentru 47 de noi firme in cea mai saraca regiune a tarii. Cine poate lua acesti bani

In Regiunea de Nord-Est, considerata cea mai saraca din tara, potrivit Eurostat, va fi lansat un nou proiect european care vizeaza sustinerea mediului antreprenorial.

Cea mai veche sticla de vin are 1693 de ani. Ce efect are daca bei din ea

Muzeul Istoric al Palatinatului din Germania adaposteste cea mai veche sticla nedesfacuta de vin. Continutul acesteia a ramas neatins de 1. 693 de ani. Sticla de un litru si jumatate a fost ingropata.

Cea mai puternica rugaciune pentru casatorie. Asa iti poti gasi mai repede sufletul pereche

Rugaciune pentru casatorie. Cununia este o taina sfanta, un dar pe care il primesc doar cei alesi. Cea mai puternica rugaciune pentru casatorie grabnica si fericita te va ajuta sa-ti gasesti mai.

JO 2018 - Patinaj viteza: Ireen Wust, campioana olimpica in proba de 1500 de metri - Olandeza a devenit cea mai medaliata patinatoare din istoria JO

Sportiva olandeza Ireen Wust a castigat titlul olimpic la patinaj viteza, in proba de 1500 de metri si a devenit cea mai titrata patinatoare de viteza din istoria Jocurilor Olimpice.

Cum arata casa lui Jennifer Aniston. Are cea mai spectaculoasa terasa din Hollywood?

Jennifer Aniston locuieste intr-o vila spectaculoasa, pe care a prezentat-o in cateva fotografii publicate intr-o revista de specialitate. Iata cum arata locuinta din Bel Air, care are, probabil, cea mai spectaculoasa terasa cu vedere la Hollywood.

Marius Copil: A fost cea mai buna saptamana a mea de pana acum in circuit. Obiectivul meu principal este sa ajung in top 50

Tenismenul Marius Copil, care a fost invins, duminica, dupa finala turneului de la Sofia, a declarat ca pentru el aceasta saptamana a fost cea mai buna de pana acum in circuitul ATP si ca obiectivul sau este sa ajunga in top 50.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )