Libnet.ro
UNICEF

10:45

Presedintele Trump a promulgat o lege prin care sanctioneaza oficiali chinezi pentru tratamentul aplicat uigurilor

Hotnews Hotnews,
 Presedintele Trump a promulgat o lege prin care sanctioneaza oficiali chinezi pentru tratamentul aplicat uigurilor

Presedintele Donald Trump a promulgat miercuri o lege adoptata de Congresul Statelor Unite prin care sanctioneaza mai multi oficiali chinezi acuzati de comiterea de abuzuri la adresa comunitatii musulmanilor uiguri, informeaza AFP si dpa, citate de Agerpres. Aceasta lege ii considera responsabili pe autorii incalcarii drepturilor omului si ale abuzurilor, cum ar fi utilizarea sistematica a lagarelor de indoctrinare, a muncii fortate si a supravegherii intruzive pentru eradicarea identitatii etnice si a credintelor religioase ale uigurilor si ale altor minoritati din China, potrivit unui comunicat al liderului de la Casa Alba. continuă pe Hotnews

Dezvaluiri explozive despre Trump, in cartea lui John Bolton. Cum ar fi incercat liderul SUA sa se apropie de China. I-a vandut pe americani, ca sa-i fie bine lui

Fostul consilier de securitate nationala John Bolton urmeaza sa isi publice memoriile la finalul acestei luni, o carte exploziva care ii aduce acuzatii grave presedintelui american Donald Trump. Presa americana a publicat fragmente din aceasta carte chiar in ziua in care Trump a promulgat o lege prin care sunt sanctionati oficiali chinezi pentru tratamentul aplicat uigurilor, relateaza The Guardian.

Digi 24: Klaus Iohannis nu va promulga legea prin care se interzice in scoli si universitati orice referire la identitatea de gen - surse

Presedintele Klaus Iohannis nu este de acord cu prevederile proiectului de lege adoptat marti de Senat prin care se interzice in scoli si universitati orice referire la identitatea de gen, au declarat pentru Digi24. ro surse politice.

Un fost consilier local din Turda a atacat in instanta decizia AGA prin care BRD a decis sa nu mai distribuie dividende

Pavel Eugen Tothazan, fost consilier local in Turda, Cluj, a atacat in instanta decizia actionarilor BRD -Groupe Societe Generale BRD) prin care actionarul majoritar al bancii, Societe Generale, a decis sa nu distribuie dividende din profitul net de aproape 1,53 miliarde de lei inregistrat anul trecut, reiese dintr-un comunicat transmis ieri Bursei de Valori Bucuresti BVB). Comunicatul BRD nu precizeaza decat ca actiunea in justitie a lui Tothazan are ca obiect anularea hotararii AGA, insa reprezentantii bancii ne-au confirmat ca este vorba despre AGA de bilant.

Senat: Proiectul prin care se acorda unor cabinetefarmacii 5.000 lei lunar pentru protectie, in plen

Senatul se reuneste, marti, in plen, pe ordinea de zi fiind inclus, pentru dezbatere si vot, in calitate de prima camera sesizata, proiectul prin care se acorda cabinetelor medicale si farmaciilor aflate in contract cu casele de asigurari de sanatate 5. 000 lei lunar, de la bugetul de stat, pentru materiale de protectie, noteaza Agerpres. Furnizorii de servicii farmaceutice si medicale de specialitate in regim ambulatoriu, aflati in contract cu casele de asigurari de sanatate, vor beneficia lunar de suma de 5. 000 de leitura de activitate pentru asigurarea materialelor de protectie necesare furnizorilor si asiguratilor. De sumele mentionate beneficiaza cabinetele de medicina de familie indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizorii de servicii de imagistica medicala, stipuleaza propunerea legislativa, initiata de un grup de parlamentari PSD.

Legea prin care se infiinteaza DNA - ul Padurilor, aprobata in Senat Urmeaza promulgarea de catre Iohannis

Senatul a votat cu 119 voturi pentru, niciun vot impotriva si 11 abtineri proiectul de lege pentru organizarea si functionarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Mediu DIIM DNA-ul Padurilor), urmand ca legea sa mearga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, potrivit unui comunicat de presa al USR. Potrivit sursei citate, s-au abtinut de la vot senatorii UDMR.

Studentii si elevii ii cer lui Iohannis sa respinga legea prin care este interzisa in scoli orice referire la identitatea de gen: Parlamentul a trimis educatia din Romania in Evul Mediu

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania ANOSR) si Consiliul National al Elevilor CNE) condamna adoptarea de catre Senat, camera decizionala, a amendamentului care interzice orice activitate in vederea raspandirii teoriei sau opiniei identitatii de gen in scoli si universitati. Studentii si elevii spun ca Parlamentul a legiferat abuzurile asupra persoanelor al caror gen nu corespunde sexului biologic, a limitat dreptul la educatie al acestora si a instigat la ura impotriva lor, trimitand educatia din Romania in Evul Mediu si cer presedintelui sa nu promulge actul normativ.

O noua zi cu cozi interminabile la Vama Nadlac, prin care in ultimele 24 de ore au intrat in tara de trei ori mai multi oameni fata de media zilnica

Peste 16. 000 de persoane au revenit in tara, in 24 de ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei PTF) Nadlac I si Nadlac II, de trei ori mai multe fata de media zilnica din perioadele obisnuite, astfel ca la aceste puncte se asteapta in continuare chiar si doua ore pentru tranzitare.

Liga 1: Florin Prunea nu mai este presedintele lui Dinamo - Motivul pentru care a dat clubul in judecata

Fostul portar Florin Prunea nu mai este presedintele FC Dinamo, dupa ce nu si-a prelungit contractul care a expirat sambata.

30 de ani de la discursul prin care Ion Iliescu le multumeste minerilor pentru inalta disciplina, muncitoreasca, cu care au dispersat protestatarii din Piata Univesitatii. Dosarul Mineriadei inca treneaza (VIDEO)

Romania marcheaza, luni, exact 30 de ani de la discursul celebru, din timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, in care fostul presedinte Ion Iliescu le multumeste minerilor pentru ca au o inalta disciplina ci.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,225 seconds )