Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ce prevede acordul de liber schimb UE- Canada de care depinde si ridicarea vizelor pentru romani

Adevărul Adevărul,
Ce prevede acordul de liber schimb UE- Canada de care depinde si ridicarea vizelor pentru romani

Belgia a primit termen limita din partea Comisiei Europene, pana luni seara, sa ia o decizie in legatura cu semnarea Acordului de liber-schimb dintre Uniunea Europeana si Canada. Ce prevede mult disputatul acord comercial? Este vorba in primul rand despre deschiderea pietelor de bunuri si servicii si investitii, inclusiv in domeniul achizitiilor publice. continuă pe Adevărul

De ce blocheaza valonii acordul de liber schimb UE-Canada

Regiunea belgiana Valonia a respins noile amendamente la acordul de liber-schimb UE-Canada CETA), reafirmandu-si opozitia si punand in pericol tratatul ce reprezinta o prioritate a politicii comerciale a Uniunii Europene, relateaza Reuters.

Termen-limita pentru Belgia privind acordul de liber schimb UE-Canada

Uniunea Europeana a impus executivului federal belgian un ultimatum valabil pana luni seara, pentru sprijinirea Acordului Comercial si Economic UE-Canada CETA) si pentru inlaturarea opozitiei clare a Valoniei. Daca executivul belgian nu respecta ultimatumul, atunci summitul europeano-canadian pentru semnarea acordului de liber schimb va fi anulat, transmite Reuters.

Valonia respinge ultimatumul dat de UE pentru semnarea acordului de liber schimb UE-Canada. Este incompatibil cu procesul democratic

Valonia a respins ultimatumul dat de Uniunea Europeana pentru semnarea acordului de liber schimb cu Canada, iar premierul acestei regiuni chiar a atras atentia ca atitudinea blocului comunitar este.

UPDATE UE si Canada fac presiuni asupra regiunii bergiene Valonia sa accepte acordul de liber schimb. Premierul valon: Nu s-a facut niciun progres in negocieri

Ministrul canadian al Comertului si un negociator al Uniunii Europene au purtat vineri discutii de urgenta cu premierul regiunii belgiene Valonia. incercand sa indeparteze blocajul care impiedica tarile UE sa semneze acordeul de liber schimb intre UE si Canada, scrie Reuters. UPDATE Premierul valon Paul Magnette a declarat vineri ca nu s-a facut niciun progres in negocierile cu UE si Canada.

Negocierile UE - Canada pentru acordul de liber schimb CETA au esuat din cauza opozitiei regiunii belgiene Valonia

Negocierile UE - Canada pentru acordul de liber schimb CETA au esuat dupa ce la Consiliul European de la Bruxelles nu s-a ajuns la o intelegere cu reprezentantii regiunii belgiene Valonia, anunta Reuters, citand televiziunea belgiana RTBF. Reamintim ca Ottawa conditiona ridicarea vizelor pentru cetatenii romani si bulgari de semnarea acordului economic CETA. Presedintele Klaus Iohannis anuntase, vineri dimineata, la Bruxelles, ca a semnat un acord cu Canada pentru ridicarea vizelor: eliminare totala a vizelor din 1 decembrie 2017 daca UE va semna acordul comercial CETA.

Chrystia Freeland sustine ca salvarea acordului de liber schimb este responsabilitatea UE

Ministrul Comertului, Chrystia Freeland, a sustinut sambata dimineata ca mingea este in curtea Uniunii Europene pentru a salva Acordul Comercial si Economic UE-Canada, care ameninta in continuare sa fie blocat de opozitia executivului regional din.

Negocierile din Belgia pentru acordul UE-Canada au esuat

ACTUALIZARE 15:46 Premierul belgian Charles Michel a declarat ca l-a informat pe Donald Tusk, presedintele Consiliului European, ca tara sa nu va semna acordul comercial UE-Canada CETA) deoarece nu a reusit sa obtina acordul autoritatilor regionale pentru acest acord, informeaza Reuters. -------- Uniunea Europeana a acordat duminica Belgiei termen pana luni seara pentru a spune daca poate sau nu semna acordul de liber-schimb UE-Canada CETA), ultimatum respins de Valonia care blocheaza acordul, relateaza AFP.

Negocierile dintre UE si Canada, privind acordul de liber schimb, au esuat. Chiar si in acest caz, Romania va continua demersurile pentru eliminarea vizelor

Negocierile dintre Uniunea Europeana si Canada, pe tema acordului de liber schimb, au esuat, ca urmare a deciziei autoritatilor din regiuna Valonaia de a nu semna Acordul CETA, potrivit premierului belgian Charles Michel.

Belgia blocheaza acordul UE-Ottawa. Valonia a respins ultimatumul dat de UE si Canada, pentru ca nu este compatibil cu procesul democratic

Uniunea Europeana a acordat duminica Belgiei termen pana luni seara pentru a spune daca poate sau nu semna acordul de liber-schimb UE-Canada CETA), ultimatum respins de Valonia care blocheaza acordul, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

Belgia blocheaza acordul UE-Ottawa. Valonia a respins ultimatumul dat de UE si Canada

Uniunea Europeana a acordat duminica Belgiei termen pana luni seara pentru a spune daca poate sau nu semna acordul de liber-schimb UE-Canada CETA), ultimatum respins de Valonia care blocheaza acordul, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,213 seconds )