Libnet.ro
UNICEF

06:00

Prognoza meteo de Florii si de Pastele catolic. Vremea va deveni deosebit de calda

Antena3 Antena3,
Prognoza meteo de Florii si de Pastele catolic. Vremea va deveni deosebit de calda

Prognoza meteo de sarbatori. continuă pe Antena3

CORONAVIRUS |Pastele catolic in vremea pandemiei. Mesajul Suveranului Pontif pentru credinciosi

Duminica, 12 aprilie, credinciosii catolici sarbatoresc Pastele, urmati de cei ortodocsi, o saptamana mai tarziu. in contextul pandemiei de coronavirus si a restrictiilor impuse de masurile din timpul.

Andrea Bocelli, concert LIVE si transmis online de Pastele Catolic din Domul din Milano

Duminica, de Pastele Catolic, celebrul tenor Andrea Bocelli va sustine un concert live, fara public, insta transmis in direct pe internet, in Domul din Milano! .

Medic diagnosticat cu noul COVID-19, in spital de Pastele Catolic:Tratamentul a fost destul de greu

Un medic de Timisoara, diagnosticat cu noul coronavirus, a sarbatorit, duminica, Pastele Catolic, pe patul de spital. Dr. Rodica Mostis este sub tratament de opt zile.

Prognoza meteo: Cand se intoarce vremea rea. Ce anunta meteorologii in weekend, in ce zone lovesc ploile

Dupa maxime de 24 de grade, de vineri, 10 aprilie, vremea se raceste in nordul tarii si apar ploile. Comnform Administratiei Nationale de |meteorologieANM), sambata, temperaturile scad si in Muntenia.

Prognoza meteo: Cand se schimba vremea radical. Ce se anunta pana pe 11 mai, unde o sa ninga

Meteorologii anunta temperaturi anormal de ridicate in Romania pana pe 11 mai, dar si episoade de vreme rea. De marti, 14 aprilie, un nou val de precipitatii si frig pune stapanire pe toate regiunile. La munte, in zona inalta sunt anuntate lapovita si ninsori.

De ce Pastele catolic si cel ortodox se sarbatoresc la date diferite

Calcularea datei la care crestinii sarbatoresc Pastele tine doua fenomene naturale, unul cu data fixa - echinoctiul de primavara, iar altul cu data schimbatoare - luna plina. Aceasta din urma face ca data Pastelui sa varieze in fiecare an. Dar in plus, utilizarea a doua calendare diferite explica decalajul acestei sarbatori la catolici si ortodocsi. Biserica Catolica se raporteaza la echinoctiul de primavara dupa calendarul gregorian, in timp ce Biserica Ortodoxa calculeaza acelasi eveniment astronomic dupa calendarul iulian pe stil vechi).

LIVEVIDEO de la Vatican Pastele catolic: slujba de inviere cu bisericile inchise Modificari in ceremonia de la Vatican, din cauza crizei coronavirusului

Peste doua miliarde de credinciosi catolici si protestanti din intreaga lume sarbatoresc duminica Pastele, anul acesta ceremoniile avand loc in contextul restrictiilor impuse din cauza epidemiei de coronavirus.

ştiri de la Antena3

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2123 seconds )