Libnet.ro
UNICEF

18:30

Proiectul de modificare a Legii insolventei favorizeaza excesiv creditorul bugetar

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Proiectul de modificare a Legii insolventei favorizeaza excesiv creditorul bugetar

Interviu cu Simona Milos, presedintele Institutului National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa) Propunerile de modificare a Legii insolventei, care urmeaza sa intre la aprobare in Guvern in regim de urgenta, favorizeaza excesiv creditorul bugetar, este de parere Simona Milos, presedintele Institutului National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa INPPI). Domnia sa ne-a precizat, in cadrul unui interviu: Favorizarea excesiva a unui creditor bugetar, care oricum, in actuala lege, are un tratament privilegiat in raport de toti ceilalti creditori, este un demers care afecteaza principiul concursualismului si drepturile celorlalti creditori. Totodata, recomandarile Bancii Mondiale la momentul elaborarii Codului Insolventei au fost in sensul eliminarii tratamentului privilegiat al creditorului bugetar, aceasta recomandare avand si o justificare, si anume aceea ca dintre toti creditorii, cel bugetar are toate parghiile si instrumentele legale sa-si valorifice din timp creantele, beneficiind de forta de coercitie a statului. Printre altele, doamna Milos sustine ca proiectul Ordonantei de Urgenta ce vizeaza modificarea Legii 85/2014 contine aspecte neconstitutionale. continuă pe Ziarul Bursa

Uniunea Practicienilor n Insolventa: Proiectul OUG de modificare a legii insolventei este neconstitutional. Vezi toate problemele identificate

Proiectul OUG de modificare a legii insolventei face imposibila verificarea unui posibil conflict de interese, creeaza posibilitatea unei stari de insolventa continua cu acumulare constanta de datorii si omite sa mentioneze de unde ar fi remunerat evaluatorul la care ar putea apela organul fiscal, sustine Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania UNPIR), structura care la nivel national reprezinta si reglementeaza profesia de practician in insolventa.

Modificarile aduse legii insolventei. Lista principalelor nereguli semnalate de practicienii in insolventa

Un proiect de modificare a Legii Insolventei, lansat de Ministerul Finantelor Publice, ridica semne de intrebare in legatura cu scopul acestor modificari, maniera in care ele au fost concepute si implementate, precum si masura in care sunt sustenabile constitutional, juridic si economic masurile avute in vedere.

Autoritatile nu au consultat expertii cu privire la modificarea legii insolventei

Uniunea Profesiilor Liberale din Romania UPLR) atrage atentia Guvernului, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului de Justitie asupra faptului ca proiectul Ordonantei de urgenta a Guvernului privind modificarea Legii insolventei 85/2014) si Ordonantei de urgenta privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa 86/2006) nu a fost transmis spre consultare asociatiilor profesionale legal constituite ai caror membrii desfasoara activitati in domeniu, in speta Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa si Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2203 seconds )