Libnet.ro
UNICEF

13:30

Propuneri pe banda rulanta pentru modificarea Codului Penal. Cine sunt initiatorii celor 7 proiecte de lege si in ce stadiu se afla?

Hotnews Hotnews,
 Propuneri pe banda rulanta pentru modificarea Codului Penal. Cine sunt initiatorii celor 7 proiecte de lege si in ce stadiu se afla?

12 parlamentari de la PSD, unul de la minoritati si Guvernul au depus in Parlament, de la sfarsitul anului trecut pana astazi, nu mai putin de 7 proiecte de lege care propun modificari importante ale Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala. Principalele modificari se refera la modul si conditiile de aplicare al masurilor preventive, in cazul suspectilor de coruptie, dar si la procedurile de executare ale pedepselor privative de libertate. Vezi in articol cine sunt initiatorii si in ce stadiu se afla aceste proiecte legislative. continuă pe Hotnews

UPDATE. SCANDAL in Senat, pentru modificarea codului penal

UPDATE:S-a creat un adevarat scandal pentru modificarea codului penal. in Senat, propunerea ca incatusarea retinutilor sa se faca doar in anumite conditii, a fost amanata din lipsa de.

Modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala ar afecta statutul procurorilor

Adoptarea unei propuneri legislative de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala, initiata de mai multi deputati, ar diminua eficienta Directiei Nationale Anticoruptie DNA) si ar afecta in mod sever statutul procurorilor, potrivit unui punct de vedere al DNA transmis Ministerului Justitiei.

Ludovic Orban: Modificarea Codului Penal de catre deputati ai PSD este o noua marte neagra

Ludovic Orban, liderul deputatilor PNL, declarat, marti, referitor la proiectul unor deputati ai PSD de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, ca initiatorii vor incetarea luptei anticoruptie si PNL nu il sustine, fiind o noua martea neagra.

UPDATE. Ambasadele Marii Britanii si a Statelor Unite, iNGRIJORATE de modificarile aduse Codului Penal si de Procedura Penala

Ambasada Marii Britanii a luat nota de preocuparile semnalate privind modificarea Codului Penal si de Procedura Penala si atrage atentia ca Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept, dupa ce senatorii au adoptat, marti, cu majoritate de voturi, ca masurile preventive sa fie dispuse doar daca exista indicii temeinice.

EXCLUSIV. Reactia Ambasadei Marii Britanii privind schimbarile aduse Codului Penal si de Procedura Penala

Ambasada Marii Britanii a luat nota de preocuparile semnalate privind modificarea Codului Penal si de Procedura Penala si atrage atentia ca Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept, dupa ce senatorii au adoptat, marti, cu majoritate de voturi, ca masurile preventive sa fie dispuse doar daca exista indicii temeinice.

DNA: Modificarile propuse Codului Penal si Codului de Procedura Penala diminueaza semnificativ eficienta institutiei

Directia Nationala Anticoruptie DNA) considera ca adoptarea propunerii legislative de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala ar diminua semnificativ eficienta DNA, ar ingreuna identificarea si pedepsirea infractorilor si ar afecta in mod sever statutul procurorilor in cadrul sistemului judiciar, potrivit unui comunicat al institutiei.

Macovei cearta Opozitia pentru lipsa de reactie vizavi de mutilarea Codului Penal: Cat timp tace, Ponta si PSD vor sufoca Parlamentul

Europarlamentarul Monica Macovei a criticat marti lipsa de reactie a Opozitiei fata de tentativele PSD de modificare a Codului Penal, respectiv a Codului de procedura penala.

DNA: Adoptarea proiectului de modificare a Codului penal si a celui de procedura penala ar diminua semnificativ eficienta Directiei si ar afecta sever statutul procurorilor

DNA considera ca adoptarea propunerii de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala ar diminua semnificativ eficienta DNA, ar ingreuna identificarea si pedepsirea infractorilor si ar afecta in mod sever statutul procurorilor in cadrul sistemului judiciar, se arata intr-un comunicat al Directiei.

Cum au reactionat ambasadele vizavi de modificarile Codului Penal: Urmarim cu ingrijorare amendamentele

Ambasada SUA a precizat, miercuri, ca urmareste ingrijorarile generate de amendamentele propuse la Codul Penal, respectiv la Codul de Procedura Penala, subliniind ca orice modificari trebuie analizate cu atentie de toate partile interesate, pentru a se asigura ca nu submineaza progresele recente obtinute in consolidarea statului de drept. La randul sau, misiunea diplomatica britanica a reamintit ca Parlamentul este obligat sa sprijine Justitia.

TVR vrea ca dezbaterile politice sa se intoarca de la privati la postul public. Ce propuneri are televiziunea pentru rezolvarea, prin lege, a gravelor sale probleme

O dezbatere organizata, miercuri, de TVR pe seama problemelor grave cu care se confrunta televiziunea publica s-a soldat, pe de o parte, cu acuzatii ca imaginea institutiei este patata de spaga pe care ar lua-o unii realizatori de emisiuni si sefi de departamente, iar pe de alta parte cu plangeri referitoare la amestecul continuu al politicului in activitatea televiziunii. Potrivit presedintelui-director general Stelian Tanase si altor membri ai conducerii TVR, situatia financiara si problemele de fond, ce persista s-ar rezolva cu o modificare substantiala a legii, Tanase prezentand in acest sens o serie de propuneri pentru infiintarea si organizarea unui Serviciu Public de Televiziune SPTv).

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2182 seconds )