Libnet.ro
UNICEF

09:17

Proteste de amploare pentru demisia lui Robert Mugabe

Antena3 Antena3,
Proteste de amploare pentru demisia lui Robert Mugabe

Mii de zimbabweeni au iesit sambata dimineata pe strazile din Harare pentru a-si arata sprijinul fata de preluarea puterii de catre armata, masura survenita in aceasta saptamana, si. continuă pe Antena3

GALERIE FOTO Mii de oameni pe strazile din Harare, pentru a-i cere demisia presedintelui Robert Mugabe, prietenul lui Nicolae Ceausescu

Mii de zimbabweni au iesit sambata dimineata pe strazile capitalei Harare pentru a-si arata sprijinul fata de preluarea puterii de catre Armata si pentru a-i cere presedintelui Robert Mugabe sa renunte oficial la putere .

Conducerea partidului aflat la putere in Zimbabwe se va intalni duminica pentru a il destitui pe Robert Mugabe

Comitetul central al partidului aflat la conducerea Zimbabwe, ZANU-PF, se va intalni duminica dimineata pentru a-l destitui pe presedintele Robert Mugabe din functia de lider al organizatiei politice, scrie News. ro. Informatia a fost oferita de doua surse apropiate partidului.

Zimbabwe: Ce se va intampla cu Robert Mugabe dupa ce va fi detronat

Presedintele Robert Mugabe este recunoscut pentru o declaratie faimoasa spunand ca va ramane la putere pana ce Dumnezeu imi va spune Vino. Acum, la 93 de ani, acesta va trebui sa se gandeasca incotro urmeaza sa plece, relateaza BBC.

Robert Mugabe, dat jos din cauza sotiei, poreclita Lady Macbeth. Ea voia sa-i succeada la putere

Armata din Zimbabwe se afla pe strazile capitalei Harare pentru a asigura puciul soft impotriva dictatorului Robert Mugabe, plasat, impreuna cu sotia, in arest la domiciliu, in palatul de 7,5 milioane euro al cuplului.

Robert Mugabe a refuzat sa demisioneze, dupa o discutie cu armata (surse)

Presedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, 93 de ani, aflat la putere de peste 37 de ani, a refuzat sa demisioneze dupa lovitura militara de stat, intr-o discutie pe care a avut-o joi cu militarii, a declarat pentru AFP o sursa apropiata armatei.

Robert Mugabe, drumul de la un erou al independentei la despotul care si-a falimentat tara

Intr-o zi, a promis ca va sarbatori varsta de 100 de ani la putere. Presedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, ar putea fi insa nevoit sa se retraga la doar 93 de ani, devenind incarnarea pana la caricaturizare a despotului african gata sa faca orice pentru a-si permanentiza regimul, scrie AFP.

VIDEO Robert Mugabe, prezentat lumii dupa lovitura in forta a armatei. Fostul vicepresedinte s-a intors in tara si se pregateste sa preia puterea

Cel mai longeviv dictator din lume, Robert Mugabe, si-a facut vineri prima aparitie in public de la preluarea controlului de catre armata, la o ceremonie de absolvire la o universitate, relateaza The Associated Press.

Robert Mugabe: amurgul unui dictator

Lovitura de stat militara de ieri din Zimbabwe, una in cadrul careia participarea factiunilor din partidul dominant al tarii este deja probata, inchide, cel mai probabil, epoca domniei absolute a unui dintre cei mai longevivi autocrati ai lumii noastre, Robert Mugabe. Prin esecul tentativei de a asigura transmisia ereditara catre sotia sa, o echivalenta locala, prin voracitate si apetit narcisist, a Imeldei Marcos), proiectul sau politic este intrerupt. Puterea se afla in mainile celor care, parte din sistemul sau fiind, au ca obiectiv tranzitia spre noua garnitura a garzii sale pretoriene.

Zimbabwe: Armata a preluat puterea si da asigurari ca dictatorul Robert Mugabe este in siguranta

Armata a preluat controlul in cursul noptii de marti spre miercuri pe strazile din Harare, capitala Zimbabwe, efectuand o operatiune destinata, potrivit ei, eliminarii criminalilor din jurul dictatorului Robert Mugabe, aflat la putere de 37 de ani.

Eurodeputatul Ioan Mircea Pascu da vina pe Dacian Ciolos pentru demisia lui Sorin Moisa. PSD a dus Romania in UE si NATO

Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pascu i-a transmis sambata lui Sorin Moisa, care si-a anuntat demisia din partid, ca PSD a dus Romania in UE si NATO .

ştiri de la Antena3

actualitate, 09:17

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2023 seconds )